KLUSECZKA I MINI... nadal bez domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 8:46 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Magu-i jak?-jest jakas poprawa z oczkiem?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 11, 2010 1:06 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

witajcie... z oczkiem Rudzika coraz gorzej... na 100 % do usunięcia i powinno to się wydarzyć jak najszybciej, bo maluch traci siły... na szczęście je... ale wymiotuje i ma takie gorsze dni... dziś znów jest bardzo źle :( ... wet mówi, że jeszcze za malutki do operacji, ale on nawet niebardzo ostatnio przybiera na wadze... jego brat i siostra ważą już ponad pół kg, a on 400 dag od i od kilku dni nic nie przybiera... :( ... co robić??? ... zna ktoś może udane zabiegi usunięcia gałki ocznej u takiego maluszka?
już nie wiem jak mu pomóc... :cry:
magu
Obrazek Obrazek

magu

Od: Śro sty 10, 2007 9:28

Post » Wto maja 11, 2010 1:48 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Cameo, napisałam pw... przepraszam za zwłokę... ale nie miałam czasu zajrzeć na forum...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Wto maja 11, 2010 5:57 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Boze,taki maluszek...... :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto maja 11, 2010 13:28 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

magu, widze ,ze jestes z Poznania, podaję namiary na okulistę rekomendowanego przez klub slepaczków, myśle,ze najlepszym rozwiazaniem będzie wizyta u specjalisty, to maleństwo straszne, czy oczko jest do uratowania- a spotykaliśmy sie już z niemalże cudami, kiedy wydawało sie, ze oczko nie do uratowania; usuniecie to zawsze ostatecznosc , szczególnie u takiego malucha, tylko doświadczony specjalista moze odpowiedziec na takie pytania(dr Garncarz jets daleko, zatem proponuję konsultacje na miejscu):

Poznań Lek.wet. Jarosław Juszczak
Gabinet Weterynaryjny,61-371 Poznań,Os. Armii Krajowej 85 a
(061) 8720781

w sprawie zapytań jakichkolwiek, pomocy, wsparcia finansowego zapraszam do klubu slepaczków-wejscie w moim bannerku, nie zwlekaj z wizyta u okulisty, w pzrypadku oczek czas jest najwazniejszy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto maja 11, 2010 17:08 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

dziękuję alessandro... umówiliśmy się na wizyte na jutro na 18... konsultacje nie zaszkodzą, chociaż ja nie lubię tak bez przerwy wetów zmieniać...
o wątku ślepaczkowym pamiętam, ale ostatnio mam mało czasu na siedzenie w necie :oops: ... ale dziękuję za zaproszenie...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Śro maja 12, 2010 6:11 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Za pomyślne wiadomości po wizycie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 12, 2010 18:15 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

byliśmy u dra Juszczaka... wg niego maluszek musi mieć usunięte to oczko jak najszybciej... nie można czekać aż podrośnie... w poniedziałek ma mieć zabieg... :cry: ... podobno operowali już takiego maluszka i się udało... ta gałka oczna jest zupełnie zniszczona i może w każdej chwili wypaść :(
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Śro maja 12, 2010 19:39 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

boimy się... ale chyba trzeba podjąć ryzyko...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Śro maja 12, 2010 21:16 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

:cry: :cry: :cry: -biedne maleństwo!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 12, 2010 21:45 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

magu pisze:boimy się... ale chyba trzeba podjąć ryzyko...

Czasami tak trzeba, niestety. Gdyby Kropcia później znalazła marmurki, to była by mniejsza szansa na wyleczenie Piracikowego oczka, o ile wogóle jeszcze dało by się coś zrobić...

Przed podjęciem decyzji, popatrz na Klusię. Ona sobie doskonale radzi :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw maja 13, 2010 0:03 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Cameo, ja wiem, że bez oczka koty świetnie sobie radzą - Klucha nam to radośnie potwierdza każdego dnia... ja się nie boję, że maluszek sobie nie poradzi... ja się boję, że on za malutki jest na operację :( ... waży 450 g ... no ale lekarz mówi, że trzeba... że to oczko teraz zostawione grozi mu ogólnym zakażeniem organizmu... ale dodaje też, że zabieg u takiego maluszka to zawsze duże ryzyko :( ...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Czw maja 13, 2010 6:48 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Też mnie martwi ta waga koteczka i jego wiek :( :( :(
Oby wszystko odbyło sie bez komplikacji! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw maja 13, 2010 7:44 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

Jestem. Nie widać mnie ale jestem.

Będzie dobrze, musi być!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw maja 13, 2010 8:28 Re: KLUSECZKA I MINI + 6 MALUSZKÓW... POZNAŃ... film s. 76 !!!

magu jesteśmy z Tobą i maluchami. Każda z nas podejmuje dezyzje o zdrowiu, a nawet życiu kotów, którymi sie opiekuję. Decyzja o amutacji oczka jest trudna , ale wg 2 lekarzy konieczna.

Czy malucha przed operacją można jakoś wzmocnić? Czy on mógły pić RC Conva... (taki proszek, który rozrabia się z woda i jest bardzo kaloryczny).

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]