Tak, K.O.T. to nowy koci klub. Choć o nieco, powiedzmy, szerszym zakresie działalności.
K.O.T. powstał pod koniec kwietnia, stąd jeszcze niewiele o nas na stronie, czekamy aż nasz "piarowiec", mówiąc kolokwialnie, ogarnie temat. Na pewno poinformujemy o tym radosnym fakcie społeczność miau.pl

Tak, jest szansa, że w przewidywalnej, aczkolwiek nie najbliższej, przyszłości będziemy organizować wystawy. Nie są jednak one na szczycie listy naszych priorytetów. Jakie to będą wystawy i jakiej federacji niech na razie pozostanie naszą słodką tajemnicą.

Chwilowo nie jesteśmy jeszcze związani z żadną federacją, choć prowadzimy w tym kierunku rozmowy, aby zmienić ten stan w nieodległej przyszłości.
Poza tym zajmujemy się pomocą kotom i ich miłośnikom. Planujemy zająć się dofinansowywaniem sterylizacji bezdomnych i niehodowlanych kotów, organizowaniem zajęć felinoterapeutycznych i takie tam. Generalnie wszystko co kocie nie jest nam obce

Nie chcemy być klubem żyjącym od wystawy do wystawy, który członkowie traktują tylko jako prosty sposób na załatwianie rodowodów, potwierdzeń na wystawy itp. (broń Boże nie sugeruję, że jest w tym coś złego, po prostu nam niezupełnie odpowiada takie podejście).
Chcemy zapewnić K.O.T.'ciarzom moc atrakcji i okazji do integrowania się, abyśmy byli jak szczęśliwa rodzina

Jeszcze raz przepraszam, że tak lakonicznie i chaotycznie, ale jak wspomniałem, wkrótce ktoś bardziej wyszcz....errr... chciałem powiedzieć ktoś dysponujący większą lekkością pióra ode mnie na pewno nadrobi te braki

A w międzyczasie, gdyby ktoś miał jakieś pytania, np. o członkostwie czy współpracy, zapraszam do zaczepiania mnie na pm lub poprzez formularz kontaktowy z naszej strony, gdyż podczas łapanki na stanowisko prezesa, nie dość szybko się schowałem i zostałem nim wybrany