Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 5:51 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

trafiłam przypadkiem.Dzielna dziewczynka.Oby każda karmicielka taka była.
Wpisze sie na watek a potem poczytam!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 12, 2010 6:01 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Agatka znalazła 2 kociaki, czarnuchy małutkie ok 6-7 tyg., chłopczyka i dziewczynkę w które jakieś bachory rzucały kamieniami, dziewczynka wyglądała ok i szybko dała się złapać, chłopak miał pokrwawiony nosek i trza było na niego polować, z domu już zadzwoniła po weta martwiąc się o stan małego chłopczyka, wet dokonał oględzin i stwierdził że to zewn. obtarcie i pozatym maluchom nic nie dolega po całym niemiłym zajściu, w między czasie biegali po podwórku i szukali domku dla małego chłopczyka, i przygarnęła go Pani obok z bloku, której odszedł kot jakis czas temu.
Podjechałyśmy z Agatką do weta wczoraj z dziewczynką kocią bo Agatka spłukana i nie mają auta a maluszka trzeba było dać do przeglądu, wet stwierdził że zdrowa i silna, nawet bez pchełek i rewelacji w uszach, malutkie piękne ząbulki, charakterna :) dostała odrobaczenie i porcję na kolejne...miałam brać na fakturkę na Vive i płacić z konta kotów z Hallera ale wet skasował 10 zł więc nie było sensu się bawić w takie kwoty :mrgreen: mała Pumka nie chciała odkleić się od Agatki, swojej nowej mamusi :mrgreen: Agatka chce ją zatrzymać i urabia mamę :-) Pumka w domu rządzi, kotów się nie boi, i jeździ na ogonie nadopobudliwego sporego Setera Angielskiego :mrgreen:

Obrazek
Obrazek Obrazek
"Prawda że jezdem slicna?" :lol:

Gdyby ktoś miał chęć podarować jakieś dobre jedzonko dla maluszka, Agatka napewno się nie obrazi :lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 12, 2010 6:28 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Zaznaczę sobie, a po południu pomyślę.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro maja 12, 2010 7:45 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

"A ja, a ja ? czy ja tes jestem ładny?" miziasty, namolny kocurek, nazywany przezemnie Wampirek, bo tak śmiesznie kiełki mu wystają :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczynka, która była zaciążona, już po sterylce, dosyć płochliwa, nie daje się głaskać, młodziutka
Obrazek

Siostra dziewczynki wyżej, podrudziały burasek, też po sterylce, chore oczka, które staramy się leczyć, co jest ciężkie u kota podwórkowego :? ale jedno z oczek się poprawiło, wczoraj jak miałam jedzonko mogłam ją śmiało głaskać, Agatka podaje jej kropelki jak udaje się jej ją złapać, P.Zdenia mówi o niej "Sucha" :lol: bo chuda bardzo, taka b smukła sylwetka
Obrazek Obrazek

Kotka, która rujkowała w zeszłym tyg., do sterylki niebawem
Obrazek

+ wiele, wiele innych nie uwiecznionych
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 8:13 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Mam chętną na czarnego małego kotka, dzwoniła do mnie Pani że potrzebuje kotka dla mamy. Mama jest z Iławy, ma 78 lat, dom ma na wsi, kot ma być wychodzący, podobno nie mieszka przy ruchliwej ulicy - boję się o to czy starsza pani zdaje sobie z tego sprawę że kota łatwo jest potrącić i nawet na wsi jeżdżą szybko samochody, z tego co ta jej córka mówiła mama pragnie mieć kota więc będzie o niego dbać, jednak dla mnie problemem jest też wiek tej pani, kot może żyć 20 lat... Byłby domek dla malucha od Agatki, ale czy warto oddawać kotka tej Pani?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro maja 12, 2010 8:39 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Marlon pisze:Mam chętną na czarnego małego kotka, dzwoniła do mnie Pani że potrzebuje kotka dla mamy. Mama jest z Iławy, ma 78 lat, dom ma na wsi, kot ma być wychodzący, podobno nie mieszka przy ruchliwej ulicy - boję się o to czy starsza pani zdaje sobie z tego sprawę że kota łatwo jest potrącić i nawet na wsi jeżdżą szybko samochody, z tego co ta jej córka mówiła mama pragnie mieć kota więc będzie o niego dbać, jednak dla mnie problemem jest też wiek tej pani, kot może żyć 20 lat... Byłby domek dla malucha od Agatki, ale czy warto oddawać kotka tej Pani?

Nie oddałabym jej malucha, ta Pani pożyje może 10, może 5 lat, być może i 20 ale w starszym wieku juz ciężej świadomie sprawować opiekę nad zwierzakiem...jest w podeszłym wieku, powinna dać dom starszemu kotu, który bardzo domu potrzebuje, pozatym dom wychodzący....Agatka i tak maluszka swojego nie odda :-)

Pozatym czy one adoptując małego kociaka wysterylizuja/wykastrują go? ta starsza Pani zapewne nie, a czy córka przejmie odpowiedzialność i dopilnuje? czy też jeśli to będzie kotka będzie się rozmnażać? dużo wątpliwości, dorosła, wysterylizowana kicia byłaby dla niej idealna, kociak będzie broił i niszczył...ze starszą kotką mama tej pani najlepiej by się zgrała :ok:
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 11:49 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

to co pisze marea- nic dodać nic ująć. ja nie oddaję kotów starszym ludziom- złe doświadczenia, ewentualnie koty np.7, 8 letnie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro maja 12, 2010 11:49 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

pamiętajcie- ja moge brac wszystkie małe oswojone koty, zdrowe.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro maja 12, 2010 12:02 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

sabina skaza pisze:pamiętajcie- ja moge brac wszystkie małe oswojone koty, zdrowe.

wiem wiem...na działkach u P.Zdeni były białe kociaki o których chyba wspominałam :? P. Zdenia dziś pozbywa się wkońcu gości i miałyśy lokalizować ale mówi że Pan z działek jej mówił że przyszły jakieś Panie z koszykami i maluchy zabrały :? mam nadzieję że zaopiekują się nimi....niebawem kociaków będzie masa, mam w Nowym Porcie kotki 2 które urodziły w garażach, kociaki myśle ponad miech już mają ale jak do tych garaży się dostać i zabrać je puki małe i zdrowe, oby...
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 12:31 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

:ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw maja 13, 2010 7:17 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Marea pisze:Obrazek
Obrazek Obrazek
"Prawda że jezdem slicna?" :lol:

Gdyby ktoś miał chęć podarować jakieś dobre jedzonko dla maluszka, Agatka napewno się nie obrazi :lol:

ale fajne fotki :love: :love: :love:

trzymam kciuki, zeby udalo sie namowic mame ;) :ok:

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 13, 2010 8:23 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Czarnuszek piękny.....sama mam takiego tylko już dużego,dorosłego kocura.....oczko w głowie ,ale ten maluch chwyta za serce ....naprawde wyjątkowa uroda tego szkraba. :1luvu:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw maja 13, 2010 8:46 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Też uwielbiam czarne koty i burasy też :) tyle ich odmian i wariacji kolorystycznych
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 14, 2010 11:30 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Poniosę wątek może ktoś nas odwiedzi :piwa:
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 14, 2010 15:37 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Ja tylko odwiedzam, mam straszne tyly nic nie czytam i nic nie wiem ale dzisiaj w nocy nadrobie wszystko :1luvu:
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

[poprzednia][następna]