WAWA-Wielkanocny Kacper zyczy Wesołych Świat! :)) str.53

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 22:38 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

No właśnie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 11, 2010 22:51 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

Marzenia11 pisze:No właśnie.

Tak pomyślałam (słusznie), że to jedyny sposób na znaczenie (inna kwestia, to czy teraz można, w końcu Kacperek na rekonwalescencji)... może po nie będzie się tak wałęsał i okoliczne koty mniej będą mu zagrażać? (wybaczcie, nie znam tzw. 'okoliczności przyrody' :oops:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Wto maja 11, 2010 23:17 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

Co do wałęsania się myślę, ze liczyć na brak chęci w tej materii nie można. To wolny, w sensie dosłownym i w przenośni, kocur.. Dlatego nie może być tylko domowym, mieszkaniowym kotem..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto maja 11, 2010 23:25 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

Marzenia11 pisze:Co do wałęsania się myślę, ze liczyć na brak chęci w tej materii nie można. To wolny, w sensie dosłownym i w przenośni, kocur.. Dlatego nie może być tylko domowym, mieszkaniowym kotem..

Myślę, że zamknięcie Kacperka w domu, bez opcji wyjścia graniczy z cudem :roll: Ma Swój dawno ustalony tryb życia i chyba nie pozwoli na kompromisy w tej kwestii, jak moje ... Kastracja zakończyłaby znaczenie, część walk (wycofywałby się z nich).. ale co dalej, to już tylko Kacperek wie.. może ułatwiłaby decyzje domkowi, ja tam bym łapki do tego przyłożyła.. polecam się :wink: :mrgreen:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Wto maja 11, 2010 23:31 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

lesna pisze: ja tam bym łapki do tego przyłożyła.. polecam się :wink: :mrgreen:

zapraszam ! :lol: :lol: :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a tak a propos łapki to Ruda Łapcia została mamą, ale kompletnie nie wiem co się stało z dziećmi, bo ich nie przyprowadziła... szczerze mówiąc, dopiero na stałe, czyli regularnie znów przychodzi na jedzonko od jakichś 2-3 tygodni, wcześniej nie widziałam jej nawet 2 tygodnie i się już martwiłam lekko sądząc, ze się wyprowadziła na zawsze, albo coś jej się stało.. Mam jednak wrażenie, ze już nie mieszka w piwnicy w moim bloku, więc może tylko jeść przychodzi, a tak jest z dziećmi.. chociaż pewnie gdyby tak było to by je przyprowadziła już, choćby pokazać.. Na szczęście oczko ok,może nawet jakby ciut lepiej. :wink:

Marzenia11

Post » Wto maja 11, 2010 23:37 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

Marzenia
Jedno słowo i już przykładam łapkę.. wiesz jak.. Hhehe najwyżej Kacperek mnie znielubi :mrgreen: Ale ja tak z dobrego serca.. :oops:
Myślałam ostatni o Rudej Łapce :1luvu: , bo o niej nie umiem nie myśleć, szkoda, ze nie wiadomo co z maluchami :( może jeszcze się ujawnią.. dobrze, ze jest i ma się dobrze :ok: :ok: :ok:
p.s. bezdomiaczek (już mój) miał dziś zabieg do tego testy.. nie jest nosicielem białaczki.. a wiadomo, że u mnie mogło być różnie- nie myślę dziś rozsądnie, po prostu szaleje z radości :dance:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Pt maja 14, 2010 15:36 Re: WAWi okolice-Kacperek, kot kanapowy-szukamy DS z ogrodem..

Jakoś tak.... smutno. Kacperek nie trzyma moczu - ale to podobno minie. Gorzej, ze najprawdopodobniej ma chore nerki. Dwie kuwety napełnia po brzegi w ciągu pół dnia i trzeba je sprzątać 2-3 razy dziennie. Najogrsze jednak jest to, ze nie ma możliwości go zatrzymania i leczenia - lokalowych, finansowych... domek nie będzie leczył więc też nei bada... I jakoś mi smutno... nikt nie pytał o Kacperka a teraz to już chyba tym bardziej maleja szanse na dom... Ja w korku finansowym totalnym, moze cos wymyślę.
Od początku było wiadomo, że coś jest nie tak, bo Kacperek dużo sikał. Teraz jest to pewne...

Marzenia11

Post » Pt maja 14, 2010 17:24 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Witam
Nie znam się na nerkach, ale tego zaniedbać nie można.. może choć badania zrobić, karma nerkowa? Daj znać..
I koniecznie apel o DT, może z wsparciem finansowym ktoś się podejmie, nie wiem ile to może kosztować, ale chyba nie tak dużo..
ja byłabym kompletnie nieodpowiedzialna, gdybym go wzięła choć na leczenie :oops: nie mam jak..
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Pt maja 14, 2010 17:58 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Wysyłam PW
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 14, 2010 20:33 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Oj, oj, myslałam, że to kot nie do zdarcia. Trzeba zmodyfikowac ogłoszenie na allegro
http://www.allegro.pl/item1029188897_ka ... biaka.html
Do końca ogłoszenia cztery dni. Ono juz funkcjonuje dość dawno. Radźcie dziewczyny.
Marzenia wysyłam PW.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt maja 14, 2010 22:00 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Ja bym na razie nie modyfikowała. W końcu nie wiadomo co sie dzieje więc jak modyfikować? Zawsze można dopowiedzieć przez telefon jeśli ktoś będzie zainteresowany kocurkiem.. Jeśli.. :( :( :(

Marzenia11

Post » Pt maja 14, 2010 23:11 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Dziewczyny, w tej sytuacji jemu chyba tylko forumowy domek się nada.
Rozumiem, że tam gdzie jest nie otrzyma potrzebnego wsparcia (z racji problemów nerkowych).

Może poprosić o banerek (nie zauważyłam czy jest)?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt maja 14, 2010 23:26 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Rakea pisze:Dziewczyny, w tej sytuacji jemu chyba tylko forumowy domek się nada.
Rozumiem, że tam gdzie jest nie otrzyma potrzebnego wsparcia (z racji problemów nerkowych).

Rakea
Dobry pomysł :idea: Tylko banerek trzeba od nowa zrobić, bo teraz potrzebne DT/DS na leczenie :!:
Co do leczenia to wiem, że Marzenia zrobi co w Jej mocy, tylko nie wiem, czy to wystarczy.. Naprawdę DS potrzebny :!:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Sob maja 15, 2010 0:09 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

lesna pisze:
Rakea pisze:Dziewczyny, w tej sytuacji jemu chyba tylko forumowy domek się nada.

Rakea
Dobry pomysł :idea: Tylko banerek trzeba od nowa zrobić, bo teraz potrzebne DT/DS na leczenie :!:
Co do leczenia to wiem, że Marzenia zrobi co w Jej mocy, tylko nie wiem, czy to wystarczy.. Naprawdę DS potrzebny :!:
Pozdrawiam Serdecznie

rozumiem, że Kacper nie jest u Marzeni i przez to nie ma "kompetentnej" ręki przy nim.
nic to, podnosimy i szukamy domku forumowego. :ok:
banerek zamówiony!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob maja 15, 2010 0:14 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Rakea pisze:nic to, podnosimy i szukamy domku forumowego. :ok:
banerek zamówiony!

:!:
Dziękuje :1luvu:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

[poprzednia][następna]