Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 8:07 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Maja pracy to ja już szukam od jakiegoś czasu, ale puki co nie ma ofert :? Ja się wcale do tej operacji nie wyrywam i szczerz mówiąc wolała bym jej uniknąć. Mówię tylko, że jeśli musi być, to lepiej teraz, niż za pół roku. Ale jednak mam nadzieję, że się obejdzie bez ostrych narzędzi :D
Na razie mam doła lekkiego i nie mam planu co dalej. Muszę to wszystko przemyśleć.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto maja 11, 2010 12:13 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Pan Kot odzyskał już werwę i wigor, i to w ilościach, które moim zdaniem i jak na moje potrzeby stanowią lekki nadmiar :roll: Głupolek dzisiaj wlazł na koszyk i spadł z niego na łeb. W pozycji do góry nogami, zaklinowany między ścianą i koszyczkiem - został uratowany przez straszne dziecko, które akurat myło zęby. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie, ale prawdę mówiąc siedzę dzisiaj do 16 w pracy jak na szpilkach i bardzo się martwię co oni tam robią Odsunęłam ten koszyk, tak, że raczej już się nie zaklinuje, ale... co oni jeszcze moga wymyslić? Kizik wielkim myśliwym jest i pierwszy leci zobaczyć kto tez wszedł do łazienki, kiedy tylko drzwi się otwierają, kombinuje tylko jak tu nawiać do Pompona i Frędzla. Dzisiaj też rozpoczął ćwiczenia wspinaczki po moich spodniach :twisted: tiaaaaa bestie małe. Dzyndzelek za to jest zdrowym i grzecznym miziakiem - jest największy z całej trójki i w tej chwili najspokojniejszy, co nie znaczy spokojny :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto maja 11, 2010 15:29 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Och $#%$#%^&*^!Pomponmamo dopiero doczytałam :roll:
Czymam :ok: :ok: :ok: za oferty pracy :ok: :ok: :ok: :ok: tak mocno,mocno :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto maja 11, 2010 16:18 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pomponmamo jak moje gnomy miały 5 tygodni wróciłam do rpacy gdyż nastał wrzesień i też zamykałam je na ten czas w łazience. wczesniej zakrysłam w niej wszystkie dziury gdzie można by było wleźć, pochowałam przedmioty, które uznałam za niebezpieczne, a kafelki wyłożyłam starą kapą żeby nie było im zimno :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto maja 11, 2010 17:40 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

A ja mam pytanie - czy państwo babajagostwo porobili jakieś foty? :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 11, 2010 17:42 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pomponmama pisze:Maja pracy to ja już szukam od jakiegoś czasu, ale puki co nie ma ofert :? .

Sama napisałaś...póki co :twisted: . To się musi wreszcie zmienić... :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro maja 12, 2010 1:35 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

shira3 pisze:
pomponmama pisze:Maja pracy to ja już szukam od jakiegoś czasu, ale puki co nie ma ofert :? .

Sama napisałaś...póki co :twisted: . To się musi wreszcie zmienić... :ok: :ok: :ok:

Odwal się Shira! Nie myślę i mam doła! :twisted:

Babajago dzięki za ofertę ale jak słyszę "finanse" to mam wysypkę od razu. To jest praca dla ludzi, którzy potrafią sprzedawać innym złudzenia i oszukiwać - ja nie potrafię :wink:

Nie miałam neta,
Nie mam dobrych wiadomosci. Z Panem Kotem znowu nie jest dobrze :( Znów jest ospały, nie ma apetytu, i niestety mam wrażenie, ze kuleje mi lekko na lewa tylną nóżkę. :? W ogóle ma taki lekki niedowład tyłu, co chwile się przewraca i w ogóle nie chce mu się za bardzo wstawać. Najchętniej by wtulił mordke pod pachę, ale.... nie mruczy tak jak wczesniej. :( Miałam iść jutro popołudniu do weta, ale chyba pobiegnę rano - co tam i tak mnie zwalniają. Reszta towarzystwa zdrowa, zadowolona i rozrabia okropnie. Martwie się o Pana Kota. :? Że tak powiem - trudne dzieciństwo... :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 9:19 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Jak szperałam za wiadomościami na temat kulawizny to się dowiedziałam, że trzeba zwrócić uwagę na serce i nerki. Ale chyba nawet przy kocim katarze to jest możliwe. Biedny maluśki Pan Kot.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro maja 12, 2010 11:21 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Od godziny 9 rano szwendam sie po róznych weterynarzach. Okazało się na prześwietleniu, że Pan Kot ma opuchnięte stawy i zanik mięśni, nie wiadomo na jakim tle. Bedziemy go faszerować preparatami witaminowymi i wapniem,jesli po kilku dniach nie będzie poprawy, to będzie konieczna biopsja, ale zanim zaczniemy.... biedak ma zaparcie i wzdęcia - potężne. Dostał dzisiaj dopyszcnie parafinę i dodup... trzy lewatywy, brzuszek wzdety bardzo, a kupy nadal nie ma. Dostał też kroplówke podskórnie - zobaczymy. Jutro mamy iśc znowu do weta, z tym że dopiero po 17, bo nie ma takiej opcji, żebym jutro nie poszła do pracy Dzisiaj Pan Kot ma post całkowity do wieczora - ma tylko wode do picia, no i masujemy brzuszek co chwilkę. Mo,że wkońcu uda się nam wyprodukowac jakąś kupę, od razu się wtedy lepiej poczuje.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 11:36 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Witam ponownie ,niebylo mnie bo znów awariia kompa dysk mi siada.Myśle że jeszcze nikt o mnie i o Pimpku nie zapomniał.A właśnie Pimpek to jest zdrów jak ryba szaleniec z niego :D Pozdrawiam cieplutko wszystkich:)

beatka30sl

Od: Pt mar 12, 2010 6:25

Post » Śro maja 12, 2010 12:35 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Wróciłam do domu z Panem Kotem, opisałam całą sytuację na Miau, po czym zabrałam się za karmienie reszty stada, bo Pan Kot ma diete i nie moze do kolacji dzisiaj nic dostać. Ugotowałam smakaczom serca, pokroiłam i wzięłam Dzyndzla i Kizika do pokoju, żeby mogli zjeść nie na oczach Pana Kota. Obaj przypieli sie do miski z pomrukami zadowolenia, ale kiedy miska była już pusta i Dzyndzelek odszedł od niej zobaczyłam, że kuleje na przednia łapkę. 8O Staw opuchnięty tak bardzo, że aż łapka wykrzywiona, a wczoaj jeszcze Dzyndzel kicał z Kizikiem i nic mu nie było! :? Oczywiście od razu wróciłam do weta. Jest podejrzenie, że chłopaki mają jakąś chorobę bakteryjną i mam obserwować Kizika i obmacywać mu stawy, czy nic się nie dzieje. Dostałam dla obu kotów antybiotyk dopyszczny na 5 dni, jutro do kontroli z panem Kotem i stała obserwacja Kizika. Chyba się pochlastam... 8O Mam tylko nadzieje, że mi jednak przeżyją wszyscy trzej :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 12:35 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

beatka30sl pisze:Witam ponownie ,niebylo mnie bo znów awariia kompa dysk mi siada.Myśle że jeszcze nikt o mnie i o Pimpku nie zapomniał.A właśnie Pimpek to jest zdrów jak ryba szaleniec z niego :D Pozdrawiam cieplutko wszystkich:)

No super Beatko, a może by tak jakieś zdjęcia przystojniaka? :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 13:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Pomponmamo, powymadrzałam sie ciut kociakowo w Katowickim wątku,
zajrzyj, to nie bede juz tutaj pisac tego samego :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro maja 12, 2010 17:05 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

a skąd takie zatrucie bakteryjne? 8O
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Śro maja 12, 2010 18:23 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Dziewczyny on umiera :crying: Spędziłam dzisiaj cały dzień u weta, dostał 4 lewatywy, trzy kroplówki, około 7 zastrzyków, nie mogę już zrobić nic więcej. Albo się pozbiera, albo.... nie wiem, czy doczeka rana. :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]