Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 6:41 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA//Lu['] -na zawsze!... i Teri :)

Ona wie, że pamiętacie :) , ale wie też, że uratowałyście psiaka przed klatką i cieszy się z tego...
ściskam Cię Adusiu, Mamę też
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro mar 03, 2010 7:44 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA//Lu['] -na zawsze!... i Teri :)

A czy można prosić o fotki Neko i Teri?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro mar 03, 2010 16:57 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA//Lu['] -na zawsze!... i Teri :)

vega36 pisze:A czy można prosić o fotki Neko i Teri?

Neko jest już tu: viewtopic.php?p=5684530#p5684530

Za chwilkę Teri. Tylko poznajduję zdjęcia. Bo to taki żywioł, że połowa zdjęć to albo sam ogon, albo kawałek łapy, albo tylko podłoga. :lol:
Najwyraźniej są ważniejsze rzeczy niż pozowanie do zdjęć. :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 04, 2010 0:38 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Panienka Teri:
Obrazek Obrazek Obrazek

to typowa norka, na spacerze są ważniejsze rzeczy niż siusiu itp. Jest ziemia do norowania, jest trawka do wąchania, jest świat do obserwowania, pieski do odstraszania lekkim burczeniem. "Ja nie mam czasu na siusiu i foty. Ja chcę chodzić, biegać, wąchać!"
Mimo to Teri jest bardzo grzeczna, nie ciągnie się na smyczy, nie wyrywa ręki, słucha się. W ogóle jest bardzo bardzo grzeczna. I cwana :twisted: Bo jak tylko Mama przestaje ją głaskać np. na kanapie czy fotelu, to Teri kladzie łapkę na ręku Mamy i zaczepia. A potem zaraz robi przerzutkę na plecy i pokazuje, że ma brzuch do wygłaskania :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw mar 04, 2010 21:15 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

joshua_ada pisze:Panienka Teri:
Obrazek Obrazek Obrazek

to typowa norka, na spacerze są ważniejsze rzeczy niż siusiu itp. Jest ziemia do norowania, jest trawka do wąchania, jest świat do obserwowania, pieski do odstraszania lekkim burczeniem. "Ja nie mam czasu na siusiu i foty. Ja chcę chodzić, biegać, wąchać!"
Mimo to Teri jest bardzo grzeczna, nie ciągnie się na smyczy, nie wyrywa ręki, słucha się. W ogóle jest bardzo bardzo grzeczna. I cwana :twisted: Bo jak tylko Mama przestaje ją głaskać np. na kanapie czy fotelu, to Teri kladzie łapkę na ręku Mamy i zaczepia. A potem zaraz robi przerzutkę na plecy i pokazuje, że ma brzuch do wygłaskania :1luvu:

Teri jest po prostu spragniona miłości :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt mar 05, 2010 10:26 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Aduś sliczny piesio :D ,
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto mar 09, 2010 8:39 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Śliczna sunia :1luvu:

Nie przepadam za psami :oops: :roll: , ale akurat teriery (i owczarki niemieckie) bardzo mi pasują :1luvu:

Wiem, jak Los potrafi czasem zaskoczyć, no i Lucynka ['] też pewnie w tym przypadku łapki umoczyła ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw mar 11, 2010 17:57 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Minęło 6 tygodni. Lucynka cały czas jest blisko nas. W myślach, w rozmowach, na zdjęciach, we wspomnieniach.

Dziś wspominałyśmy z Mamą, jak się ją nosiło na rękach po schodach. To był taki moment, gdy człowiek wtulał się w jej szyjkę,
w jej pachnącą skręconą sierść i mówił do niej na ucho "Moja Lusiczka". Bardzo mi tego brak. :cry:
Wiem, że czasu się już nie zawróci. Dużo bym dała, by Lusiczka była z nami. :cry:

Co nie zmienia, że Teri daje bardzo dużo szczęścia. :D Ma śliczne oczy, niesamowicie ufny wyraz pysia. Jest bardzo grzeczna (poza obszczekiwaniem kotków :twisted: - ale zaczynamy ją oduczać). Nie żałujemy, że jest z nami. :1luvu:

W Krówkolandii nie ma tragedii, ale wesołości też brak. Mamy ostatnio tak mało czasu, mnie dopadło takie przeziębienie, które ścina z nóg wprost pod kołdrę. Krówki są głównie niedopieszczone i zazdrosne. Niedobawione. Patrzą w oczy swymi migdałkami, które nawet u niewidomej Tasi mówią: bądź z nami więcej, bliżej. Kropek próbuje zaczepiać Neko przez szparę w drzwiach (którą to szparę wydrapał Neko w nocy), o co Misia jest zazdrosna. Neko ma poważne problemy, z ktorych nie wiadomo jak wyjdzie. Neurologiczne problemy z załatwianiem się.
Jakoś tak smutno - choć naprawdę bywało gorzej.
Może to też moja choroba - a każda choroba ma to do siebie, że intelektualnie i emocjonalnie trochę paraliżuje :wink: - sprawia, że widzę to na smutno.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt mar 12, 2010 10:19 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Adusiu, doskonale znam stan, w jakim jestes i wcale Ci nie zazdroszczę. trzymajcie sie, nosy na siłę do góry, będzie lepiej. na pewno.
:ok:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro mar 17, 2010 8:10 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Kolejny tydzień bez Lu...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw mar 25, 2010 8:41 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

W nocy miną dwa miesiące.

Jedziemy dziś do Lusiczki, do Konika.

Obydwie mamy wrażenie, że jedziemy odwiedzić żyjącą Lu a nie tylko jej grobek... Dziwne to uczucie. Jakby ona żyła i była w jakimś szpitaliku czy coś podobnego, a nie za TM...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw mar 25, 2010 9:29 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Wiosenne pozdrowionka :ok:

:kotek:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Pt mar 26, 2010 10:03 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Dwa miesiące. I cały czas brak i tęsknota.

Wczoraj w Koniku było piękne słońce. Dla Lusiczki...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 02, 2010 10:16 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Dla wszystkich naszych znajomych i zaglądających, którzy obchodzą Święta Wielkanocne
od nas
Z NAJLEPSZYMI ŻYCZENIAMI
mój ulubiony kurczaczek :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon maja 10, 2010 13:40 Re: TASIA, NORCIA, KOCI, LUCYNKA['], TERI//Misia Kropek Neko Co.

Od świąt to już ponad miesiąc.
Zazieleniło się, wurosło kilka drzew ...

I jest maj :D

Więc majowe serdeczności przesyłam.
I jeszcze link ... do poczytania ...:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111028

Myszeńk@

[poprzednia][następna]