Paluch2- smutny początek kolejnej cześci PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2010 12:38 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

tillibulek pisze:te propozycje bardzo sensowne - szkoda, ze osoba piszaca artykul nie jest dyrektorem schroniska

podrzuce, bo cos sie spadlo wątkowi :ok:

Osoba pisząca te słowa się na dyrektora także nie nadaje... Co nie znaczy, że nie zgadzam się z większością tez raportu.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon maja 10, 2010 12:43 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

ASK@ pisze:o matko...kociaki :( , bez matki?

Maluszki są bez matek, bo Warszawiaków już totalnie popieprzyło. Kotka okoci się w piwnicy, to telefon do SM i "zabierać!". A SM zabrać musi, bo inaczej ktoś kociaki zatłucze. Taka stołeczna rzeczywistość.

Gorąca prośba. To jest wątek promujący koty z Palucha. Miejsce na dyskusje i wymianę zdań na temat schroniska jest tu: viewtopic.php?f=8&t=107377 Zapraszam :ok:

Co do informacji tutaj. Persiczki po sterylkach przez dwa weekendy z rzędu były w PA do adopcji. Warunek: "tylko razem". Jak jest teraz, nie wiem.

Na zestawienie "WSZYSTKIE" proszę patrzcie z przymróżeniem oka. NIKT Z NAS NIE JEST PRACOWNIKIEM PALUCHA, ANI NAWET WOLONTARIUSZEM OD KOTÓW, dlatego jest to jedynie próba kompilacji tego, co można znaleźć w segregatorze kotów na Paluchu, tego co można znaleźć na stronie Palucha i informacji o poszczególnych kotach, które ktoś dostał w schronisku.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon maja 10, 2010 12:44 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Wracając do tematu ;)

alareipan pisze:Dzisiaj na Paluchu....

ObrazekObrazek
122/10. Chyba koteczka. Bardzo miła. Na początku nieśmiała, ale potem mi się długo "żaliła". Oczka brzydkie. Urocza. Na pewno byłaby superprzyjacielem w domu. (W I)

ObrazekObrazek
Ten kot był na fotach dwa tygodnie temu. Na obroży chyba numer 121/10. Miły, spragniony kontaktu. Płci nie znam. (W I)

ObrazekObrazekObrazek
81/10. Superkot!!! Kto go weźmie, na 100 % będzie miał z niego ogromną pociechę! Kocurek jest fantastyczny! Pcha się do kratek pierwszy, wspina do góry, żeby wziąć go na ręce, rozmiauczany. Ciężko mu zrobić zdjęcie, bo maniakalnie pcha się do głaskania. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Może ktoś się nad nim ulituje... (W I)

ObrazekObrazek
644/09, czyli Migotka. Seniorka z katarowej "recydywy". Migotka ma się jak zwykle :roll: Śpi, myje się, śpi ;) Chciałam wykorzystać to, że była na wybiegu, by porobić jej jakieś ładne zdjęcia, ale nie podzieliła mojego entuzjazmu :? Kocia to spokojne stworzenie, które wiele miejsca w domu nie zajmie. SZUKA PILNIE :!: (W II)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek :arrow: kiedyś Obrazek
44/10. Tę koteczkę reklamowałam na przełomie lutego i marca w "najpilniejszych", ale potem zniknęła mi z oczu. Dziś przywitała mnie na III wybiegu 8O :D Wygląda bardzo ładnie. I jest mega słodka! Rozgadana miziatorka! (W III)

Obrazek
120/10 Bure dziecko pokazywałam na fotach 2 tygodnie temu. Wtedy kocurek wyglądał kiepsko, dzisiaj o niebo lepiej. Cieźko mu zrobić zdjęcia, bo bardzo miziasty. Razem z 81/10 dokazywał na kratkach. Świetny dzieciak! (W I)

ObrazekObrazek
To jest 706/09. Koteczka trafiła na Paluch z paskudnymi oczami. Jest lepiej, ale niestety te oczka juź chyba zostraną takie zepsute :( PILNIE SZUKA DOMU :!: (W II)

Obrazek
708/09.... Stała bywalczyni fotorelacji, dzisiaj postanowiła nie pozować :roll: (W II)

Obrazek :arrow: 2 tyg, temu Obrazek
96/10 Chłopaczek był na fotach 2 tygodnie temu. Dziś wyglądał nieco gorzej... Może ktoś miałby chęć na uroczego pingwinka?

ObrazekObrazek
66/10. Tego kocurka pierwszy raz widziałam na żywo, ale go znam z opowieści. To Naramiennik. Bardzo fajny koleś, który słynie z tego, że włazi wszystkim na ramię. Bardzo lubi ludzi. Naramiennik jest bodajże leczony na grzyba. Ślicznie umaszczony.

SĄ TEŻ ŚWIEŻE FOTY PRZYTULANKI, ALE JE MOŻNA ZOBACZYĆ TYLKO NA WĄTKU PRZYTULANKI :mrgreen:
viewtopic.php?f=13&t=110889&start=15

alareipan

Post » Pon maja 10, 2010 12:44 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

alareipan pisze:Tak po krótce...

Na wybiegach dzisiaj ruchu nie było, bo koty się pospały. Oprócz tych co na fotografiach, śmignęło mi jeszcze może ze 2, 3 sztuki, w tym na pewno bardzo fajny, miły kocur (chyba kastrat) z klapniętymi uszami sprzed 2 tygodni (141/10).

Na 3.05 na Paluchu jest 67 kotów... To się pewnie niewiele zmieniło, bo w tym tygodniu znowu były dwa odbiory i jakieś adopcje, ale nie wiem ile, bo był tłok po pieski w BA i nie chciałam nikomu zawracać głowy.

Za to spory ruch panował w PA :D W tygodniu była duża dostawa z azylu :ok: :ok: Teraz w PA są:
- Srajda 345/09
- Buraska 188/09 - miała otwartą klatkę, patrzyła na mnie tymi wielkimi oczętami. Jak się wyciąga do niej rękę, to wącha. Nie ryzykowałam pogłaskania, bo nie chciałam jej wystraszyć
- 188/10 - mama z gromadą kociąt (chyba pięć). Jest w klatce, karmi.
- 60/10 - śliczna tri po sterylce. Milutka przytulanka
- 86/10 - druga śliczna tri po sterylce. Była na fotach z wybiegu 2 tygodnie temu. Bardzo miła i chyba bardzo lubi koty, bo spała z Srajdą :wink:
- 65/10 śliczny, dorodny rudy. Był w PA już tydzień temu... Dlaczego się nikt nie skusił, nie wiem... Może dltego, że jest nieco nieśmiały.
- 604/10 - tego gościa znam z opowieści. Bardzo fajny, miły kocurek. Cały czarny, śliczny.
- 38/10 - niebieska kotka z białym pyszczkiem. Kiedyś było na forum dużo zapytań o nią, ale brak tylnej nóżki studził zapał... Pamiętacie ją? Jest po sterylce. Bardzo miziasta i towarzyska! Pcha się na kolana :)
- 69/10 - czarny, dorodny kastrat. Kiedyś nr 473/08. Pisałam o nim niedawno... Ludzie po kilku miesiącach od adopcji zwrócili go do schroniska, bo już się kot znudził... Moźe teraz sobie wzięli pieska :evil: Kocur jest bardzo fajny!
- czarna koteczka... nie wiem, jaki numer, bo bardzo nieśmiała, niby podchodziła, ale jak chciałam dotknąć, to uciakała
- biały "ktoś" w czarne łaty - widziałam w PA już wcześniej. Boi się człowieka :(
- w transporterkach były też kociaki. Naliczyłam chyb cztery, dwa na pewno z zeszłegpo tygodnia, ale generalnie to nie pamiętam. Wszystkie poniżej 8 tygodni, na moje oko to może 6 tygodni.

Foty rudego i jednej z tych tri:
Obrazek]Obrazek

alareipan

Post » Pon maja 10, 2010 12:46 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

i co z tymi maluchami dalej sie dzieje?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 10, 2010 12:47 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

ASK@ pisze:i co z tymi maluchami dalej sie dzieje?

A to już może na dyskusyjnym... :cry:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon maja 10, 2010 12:50 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Zofia&Sasza pisze:

O maluchach to mozna i tutaj - w końcu to też dla nich wątek.... Moze zwiększa się szansę na ich adopcję, jesli pokazemy jaki los je czeka.... Na KŁ mało kto zagląda, a tutaj tak.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon maja 10, 2010 13:15 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Zofia&Sasza pisze:

a gdzie ten dyskusyjny!?
Ale Never ma rację, przecież na wątku o życie kota chodzi.Więc powinno sie pytać i opisywać co z maluchami się dzieje?
Więc... :?:
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 10, 2010 13:29 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Przypominam sobie, że jakiś czas temu ktoś napisał, że jedna z persiczek została adoptowana.
I została tylko jedna.
Więc chyba je rozdzielono, chociaż nie zamierzano.

:kotek:

Co do maluchów...
Chcecie maluchy?
Oto kolejne w schronie:
------------------------------
brak foto
ID: 0191/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: szaro-bury
Przypomnę, miot wyglądał tak:
Obrazek
ID: XXI/10
Maść: szaro bury
Waga: 0,500
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Co to znaczy, że teraz kociątko ma inny numer?
I czy na pewno chodzi o miot XXI?
brak foto
ID: 0192/10
Maść: czarna
Waga: 4,000
Obrazek
ID: 0193/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Maść: bura pregowana
Obrazek
ID: XXVIII/10/K
Maść: bury pręgowany
Waga: 0,400
Obrazek
ID: XXVII/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Maść: szaro bury pręgowany
Obrazek
ID: 0194/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Maść: czarno- biały
brak foto
ID: Szarejko agnieszka
Maść: bura-pręgowana
Obrazek
ID: 0195/10
Maść: czarny
Waga: 0,300
Obrazek
ID: 0196/10
Maść: czarny
Waga: 0,300
Ostatnio edytowano Pon maja 10, 2010 13:36 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon maja 10, 2010 13:31 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

ja przypomne, ze mam jeszcze zapsay suchego RC dla kociąt - gdyby ktos zdecydował się na dt dla jakiegokolwiek kota z Palucha. Z chęcia oddam - kupione z kaasy za bazarki. Mam tez talon na wizyty u lekarza, leczenie - z tym, ze trzeba będzie dojeżdzać - też udostępnię.

Never

Post » Pon maja 10, 2010 13:32 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

195 i196 maja coś z oczyskami?
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 10, 2010 13:36 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Ano właśnie - i jakby co zabiorę do okulisty, tylko błagam o dt..

Never

Post » Pon maja 10, 2010 13:55 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Dyskusyjny jest tu:

alareipan pisze:Miejsce na dyskusje i wymianę zdań na temat schroniska jest tu: viewtopic.php?f=8&t=107377 Zapraszam :ok:

alareipan

Post » Pon maja 10, 2010 14:16 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Podrzucę nasze Paluszaki,
Wklejam też fotkę mojej paluchowej Kasi
http://img11.imageshack.us/img11/9527/dsc08187.png

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pon maja 10, 2010 15:54 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Prześliczna Kasia!!! :D

-Anula- pisze:brak foto
ID: 0191/10
Maść: szaro-bury
Przypomnę, miot wyglądał tak:
Obrazek
ID: XXI/10
Maść: szaro bury
Waga: 0,500
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Co to znaczy, że teraz kociątko ma inny numer?
I czy na pewno chodzi o miot XXI?

To najprawdopodobniej oznacza, że kotek poszedł do adopcji. Już o tym pisałam - kociaki mają numery miotu, ale zmieniają numer na indywidualny przy adopcji. Inne wytłumaczenie do głowy mi nie przychodzi.

alareipan

[poprzednia][następna]