» Pon maja 10, 2010 14:14
Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6
Przepraszam Gosia ale wiesz jak to jest. Szybkie telefony jeszcze szybsza decyzja. Następnym razem jak będę jechała w Twoje okolice to będę krzyczeć żebyś jechała ze mną. OKI .Jestem już w domu i podaje pełna informacje:
Pojechałam do Gliwic - Sośnicy. To w okolicach schroniska gliwickiego skad brałam moje tymczasy sparaliżowena Dusię ( pojechała do Ulvhedinn) i sparaliżowane kocurka Gatto( jest w DS nieforumowym w Łodzi). Matka jest piękna srebrzysta, chodzi razem z długowłosym brązowym kocurem ( brat i siostra). Prosiłam opiekunkę o szybką kastracje i sterylizacje kotów. Maluchy zostały zabrane z lasu i umieszczone w budce z sianem w rozpadającej się stodole. Matka widziała gdzie są ale nie podeszła do nich. Dzisiaj poprosiłam żeby mi przełożono te maluchy do mojego kontenerka. W domu obejrzałam je dokładnie. Temper. ciałka w granicach 35-36 ciałka prawie lodowate. Wiec w pierwszej kolejności gorący termofor i poukładałam je na nim przykrywając polarkiem. Po pół godzinie przygotowałam mleko w buteleczkę i zaczęłam karmić. Jest ich 5 z tego jeden kociak ma bardzo słaby odruch ssania i mocno zabrudzona pupę. To ostatni kociak który sie urodził i nie pociągnął nic z sutka mamy. Ponieważ kotki nie miały nic w brzuszku nie było sensu ich masować. Brzuszki miały całkiem zapadnięte. Wymieniłam znowu wodę w termoforze i po godzinie znowu nakarmiłam maluchy tym razem troszkę gęściejszą mieszanka. Zjadły spokojnie i położone na termoforze natychmiast zapadły w sen. Pojechałam do domu. W domu po 2 godz. jazdy ( 2 przesiadki) maluchy zaczeły się ruszać. Są teraz suche ( były lekko wilgotne jak je brałam), pełne i po wymasowaniu każdy sie wysikał, a ten który zjadł najwięcej zrobił też qpala. W domu tez do mleka dodałam 1 krople tauryny, żeby maluchy zdrowo rosły. Nic nie wskazuje na to, że będą z nimi kłopoty. Mam nadzieję, ze przeżyja najgorszy okres i wyrosną na wspaniałe kociaki.
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM

[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]