DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 8:20 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:
Pierwsza dobra wiadomość dzisiejszego dnia jest taka, że Maciek nie ma grzyba. Zadzwoniłam do lecznicy po wyniki badania - no i to nie grzyb - nie grzyb jest przyczyną rudzienia futerka. Oprócz Efa Olie ma dostawać jeszcze Kerabol i tyle - widać taka jego zrudziała uroda :wink:

No, to znaczy, że masz ślicznego, czekoladowego Kota :D .

Syjamek jak nic 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob maja 08, 2010 19:28 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Chciałabym mieć pewność, że ten mój 'syjamek' jest aby na pewno zdrów... Bo to, że nie ma grzyba, wcale nie oznacza, że nie ma czegokolwiek innego :roll:

Wydaje mi się, jakby Busieńka nikła w oczach. Nie wiem, być może to któryś następny z moich chorych lęków - ale boję się, boję się o nią bardzo :(

A ze mną gorzej niż źle. O niczym tak nie marzę jak o swoim nieistnieniu :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob maja 08, 2010 19:29 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Jak nic trzeba by Cie kopnąć w cztery litery za takie gadanie , tfu - pisanie :twisted:

bubor

Post » Sob maja 08, 2010 19:37 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

A kop sobie na zdrowie :twisted:
Ups, znów powiało perwersją :oops: :wink:

A ja w takowej nigdy nie gustowałam :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob maja 08, 2010 20:06 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Miałem już okazję ......

w ciepłe letnie noce
w mrozie trzaskającym
nieraz być kopanym
lecz nigdy kopiącym

:wink:

bubor

Post » Sob maja 08, 2010 20:11 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Twoja koteczka, być może, wyczuwa Twój smutek... One tak umieją
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 09, 2010 13:09 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Busiunia kocha mnie jak żaden inny z kotów, ja ją zresztą tak samo. Nie wiem, czy to jest racjonalnie rzecz biorąc możliwe: żeby z powodu mojej pogłębiającej się d. nikł w oczach jeszcze mój ukochany kot - ale jeżeli jest możliwe... :crying: :crying: :crying:
Co mogę zrobić dla niej, jak jej pomóc, skoro ani trochę nie wychodzi mi pomoc samej sobie :( ???

Norysi zrobiło się pod lewym okiem jakieś czarno-krwiste paskudztwo :( Powinnam jutro po pracy pokazać to jakiemuś wetowi (do Wilanowa nie będziemy jeździć, pojadę na Belgradzką albo na Strzeleckiego), ale jak znam życie - nie dam rady.

Niedawno wstałam, pokręciłam się po domu... i padam z nóg pomimo mocnej kawy, zaraz znowu wrócę do łóżka zamiast sprzątać mieszkanie :(
Co mnie tak powoli zabija, co się tak podle nade mną pastwi :( ?
Czy jest jakiś limit łez, które może przepłakać jeden czlowiek :( ...?

Wielbłądzio

Post » Nie maja 09, 2010 14:16 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Trzymaj się, tylko tyle mogę Ci pomóc. D. nie jest niczyja winą, a już najmniej Twoją. Po prostu jakichś substancji chemicznych w organizmie brakuje, albo jest za dużo - nie pamiętam. Poszukaj może innego lekarza, w tej chwili jest mnóstwo środków i qrcze, któreś powinny działać i na ciebie!
Przez kilkanaście lat miałam jedną Kotkę, jak ona byla chora, to i mnie bolało, naprawdę, pod koniec nauczyłam sie że w pewnych sytuacjach, gdy coś mi dokucza, to warto i ją obejrzeć, bo pewnie ma ten swój problem. I odwrotnie, jak byłam przeziębiona, to ona pokasływała do towarzystwa!
Z panną D też mialam do czynienia, zmniejszyła mi się do akceptowalnego stanu po podjęciu leczenia tarczycy i otwarciu się na wiarę. "Przestać istnieć" - boję się, że to nie rozwiazuje problemu. Trzeba iść/turlać się/pełznąć do przodu i robić swoje :mrgreen: Nie sprzątać, jak nie ma sił, czasem pospać, nie obwiniać się, bo nie ma za co. Tylko pamiętać o karmieniu kotów i siebie, bo tu zaniedbań nie da sie odkręcić Reszta jest nieważna

taizu

Post » Nie maja 09, 2010 16:01 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Sprawdziłam jeszcze raz parametry tarczycowe: w normach :roll: Przy najbliższej wizycie (następny poniedziałek, 17) zapytam jeszcze mojej lekarki, jaki to wszystko może mieć związek z tarczycą pomimo dobrych wyników.

Oczywiście nie zrobiłam nic, oczywiście spałam :(
Mam nadzieję, że do rana uda mi się jeszcze jakoś zebrać i posprzątać, w takim chlewie jak teraz czuję się chyba jeszcze gorzej :(
Czy gdzieś jest z tego jakieś wyjście...? Czy zdążę się tam ostatkiem sił dowlec, zanim stanie się coś nieodwracalnego...?

Wielbłądzio

Post » Nie maja 09, 2010 16:07 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Parametry tarczycowe nie były u mnie bardzo złe, ale coś tam było zachwiane, i wystarczyło. W Twoim przypadku w związku z problemami z przysadką może być tak, że np poziom TSH jest w miarę normalny, a T3 czy T4 już nie - czy je też sprawdzasz?
Chociaż zdaje się, że sama przysadka też dostarcza podobnych rozrywek :evil:
Czy mówiłaś lekarzowi, jak bardzo panna D. ci dokucza? Bo może nie ma sensu przerywać leczenia w obawie przed jakimiś mglistymi skutkami odsuniętymi w czasie, jak TERAZ traci się chęć na życie?
Pozdrawiam :1luvu:

taizu

Post » Nie maja 09, 2010 18:43 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Kaśka trzymaj się, bo jak Ci dokopię - to zobaczysz!!!!!! :mrgreen: Wiesz, że mam klucze? 8) Poprzestawiam Ci wszystkie meble :ryk: . Dopiero będziesz miała robotę.

No dobra - żartowałam. :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon maja 10, 2010 7:35 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Moniu kochanie, czy wiesz, że to są POGRÓŻKI :twisted: :wink: ?
No tak, na ogół to ja grożę niewinnym ludziom śmiercią, kalectwem bądź uszkodzeniem potomstwa :twisted: Przyszła kryska na Matyska, wreszcie i mnie się dostało :oops: :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon maja 10, 2010 7:37 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Aha, ale tak serio to nie ruszaj tych mebli, za każdym jest od cholery kurzu :oops:

Wielbłądzio

Post » Pon maja 10, 2010 7:39 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

taizu pisze:Parametry tarczycowe nie były u mnie bardzo złe, ale coś tam było zachwiane, i wystarczyło. W Twoim przypadku w związku z problemami z przysadką może być tak, że np poziom TSH jest w miarę normalny, a T3 czy T4 już nie - czy je też sprawdzasz?
Chociaż zdaje się, że sama przysadka też dostarcza podobnych rozrywek :evil:
Czy mówiłaś lekarzowi, jak bardzo panna D. ci dokucza? Bo może nie ma sensu przerywać leczenia w obawie przed jakimiś mglistymi skutkami odsuniętymi w czasie, jak TERAZ traci się chęć na życie?
Pozdrawiam :1luvu:

W ostatnich wynikach oprócz TSH mam tylko T4 i jest OK. Za tydzień idę do mojej lekarki od wariatów - tak jak już napisałam, zapytam o całokształt :roll:

Wielbłądzio

Post » Pon maja 10, 2010 7:40 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Jak zakurzone, to będziesz miała dodatkową robotę, ścieranie kurzy! :twisted: :mrgreen:
Doberek Wielbłądku. Jak na dzisiaj? :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]