[WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 17:58 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Nadal nie mogę się dodzwonić do osoby, która wcześniej zgłaszała DT. Ale próbuję :) Dam znać jak się tylko coś wyjaśni :)

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie maja 09, 2010 18:21 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:Nadal nie mogę się dodzwonić do osoby, która wcześniej zgłaszała DT. Ale próbuję :) Dam znać jak się tylko coś wyjaśni :)

Gosiu, przepraszam za zamieszanie ale jednak jutro nie będę mogła złapać kotki :oops: :oops: :oops:
Czy w razie czego mogłabyś ją złapać we wtorek? :oops: Pani która tam mieszka przegłodzi ją we wtorek i w razie czego pomoże,
jak przyjedziesz. Kotka podobno do samochodu wskakuje jak drzwi się otwiera. Daje się głaskać i brać na ręce, nie powinno być problemu. Jakby co, to ja planuję łapać kotki na hubach we wtorek, koło 20., zawsze mogę podjechać na chwilę pomóc w łapaniu koteczki :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie maja 09, 2010 21:29 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Pani jutro normalnie karmi koteczkę :(
Przełożyłam akcję na wtorek, oczywiście jeśli znajdzie się miejsce dla kotki w DT :ok:
Trzymam mocno kciuki za to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Nie maja 09, 2010 21:53 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Niestety ja też we wtorek mam troszkę ciężko - właśnie dostałam maluszka i nie zapowiada się to dobrze. Ale mogę kotkę ODEBRAĆ jeśli będzie już złapana. Nie wiem czy to coś pomoże... Daj znać co myślisz. Ciągle nie mam potwierdzenia z
DT - czekamy.

Gosia B

Post » Nie maja 09, 2010 23:25 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:Będę, na 99% mieć DT dla kotki od wtorku popołudniu - potwierdzę to jak najszybciej (postaram się jeszcze dzisiaj) . Jesli plan wypali - kotka już w środę będzie miała sterylkę. Może być? Agness, w razie czego chętnie ją od Ciebie odbiorę, lub od kogoś innego. Czekam na szczegóły i sama też się odezwę. Kotka zostanie przejęta pod opiekę Fundacji Kocie Życie. Odezwijcie się do mnie dla dogadania reszty :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie maja 09, 2010 23:26 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

jeszcze raz ja - bardzo mocno trzymam kciuki aby się udało ! !

jessi74

Post » Nie maja 09, 2010 23:31 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

i kolejny temat :oops:
6 letni Kubuś przebywający w znajomym dt ( u pana Bogdana z poza forum) szuka tdt w okresie 15 - 29 maja. kotek jest zdrowy, bardzo spokojny, nie agresywny, wykastrowany, zostanie przekazany z wyprawką jedzeniową

jessi74

Post » Pon maja 10, 2010 7:52 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:Niestety ja też we wtorek mam troszkę ciężko - właśnie dostałam maluszka i nie zapowiada się to dobrze. Ale mogę kotkę ODEBRAĆ jeśli będzie już złapana. Nie wiem czy to coś pomoże... Daj znać co myślisz. Ciągle nie mam potwierdzenia z
DT - czekamy.

Gosiu, najwyżej ja pojadę tam i złapię kotkę, jakoś dam radę, może prosto po pracy... coś wykombinuję :ok:
Oby tylko DT się zgodził przyjąć kicię :oops:

Agness78

Post » Pon maja 10, 2010 9:10 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

DT potwierdzony :) Agness, zadzwoń do mnie wieczorkiem jeśli możesz - obgadamy wszystko dokładnie. Ja mogę rozmawiać od godziny 18.30, bo wcześniej mam zajęcia :) Czekamy na kicię, środowa sterylka już potwierdzona.

Gosia B

Post » Pon maja 10, 2010 9:22 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:DT potwierdzony :) Agness, zadzwoń do mnie wieczorkiem jeśli możesz - obgadamy wszystko dokładnie. Ja mogę rozmawiać od godziny 18.30, bo wcześniej mam zajęcia :) Czekamy na kicię, środowa sterylka już potwierdzona.

Gosia :1luvu: :1luvu: :ok: dzięki piękne!

jessi74

Post » Pon maja 10, 2010 9:34 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

To ja jeszcze tylko napisze jaki jest ogólny plan:

- mam nadzieję, że we wtorek po południu kotka trafi do mnie (kciuki za łapankę).
- W środę na 15.00 zanoszę ją na zabieg - do tego czasu posiedzi w klatce na strychu.
- do czwartku kotka zostaje na strychu na obserwacji - niech się dobrze wybudzi. Postaramy się też ocenić jak się zachowuje. Jeśli po wybudzeniu nie będzie agresywna, będzie ją można swobodnie obsługiwać, nadal będzie się miziać i będzie spokojna - trafi do zaprzyjaźnionego DT na oswajanie i socjalizację, a Fundacja KŻ będzie jej szukała domu.
- jeśli jednak się okaże, że kotka w zamknięciu się dziczy, będzie niefajna, będzie atakować itd - niestety zostanie na moim strychu. Posiedzi tam sobie spokojnie przez 14 dni. Jeżeli w tym czasie się nie uspokoi - trzeba będzie myśleć co dalej.

Osoba, która zaoferowała DT, niema doświadczenia w oswajaniu dzików. Dlatego jeżeli dziewczynka nie będzie współpracować, to albo trzeba ją będzie zabrać gdzie indziej, albo niestety gdzieś wypuścić. Pisze o tym dlatego, żeby sprawa była jasna. W zeszłym tygodniu trafiła do nas kotka, która też miziała się do karmicielki na dworze. Ale w klatce jest obsługiwana kijem - DOSŁOWNIE. Opiekunkę z dużym kocim doświadczeniem bardzo dotkliwie pogryzła, nie wykazuje żadnych chęci oswajania, jest agresywna i nieufna. I ona niestety będzie musiała wrócić na działki, z których została zabrana. Mam nadzieję, że w przypadku tej koci tak nie będzie....

Gosia B

Post » Pon maja 10, 2010 10:03 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:To ja jeszcze tylko napisze jaki jest ogólny plan:

- mam nadzieję, że we wtorek po południu kotka trafi do mnie (kciuki za łapankę).
- W środę na 15.00 zanoszę ją na zabieg - do tego czasu posiedzi w klatce na strychu.
- do czwartku kotka zostaje na strychu na obserwacji - niech się dobrze wybudzi. Postaramy się też ocenić jak się zachowuje. Jeśli po wybudzeniu nie będzie agresywna, będzie ją można swobodnie obsługiwać, nadal będzie się miziać i będzie spokojna - trafi do zaprzyjaźnionego DT na oswajanie i socjalizację, a Fundacja KŻ będzie jej szukała domu.
- jeśli jednak się okaże, że kotka w zamknięciu się dziczy, będzie niefajna, będzie atakować itd - niestety zostanie na moim strychu. Posiedzi tam sobie spokojnie przez 14 dni. Jeżeli w tym czasie się nie uspokoi - trzeba będzie myśleć co dalej.

Osoba, która zaoferowała DT, niema doświadczenia w oswajaniu dzików. Dlatego jeżeli dziewczynka nie będzie współpracować, to albo trzeba ją będzie zabrać gdzie indziej, albo niestety gdzieś wypuścić. Pisze o tym dlatego, żeby sprawa była jasna. W zeszłym tygodniu trafiła do nas kotka, która też miziała się do karmicielki na dworze. Ale w klatce jest obsługiwana kijem - DOSŁOWNIE. Opiekunkę z dużym kocim doświadczeniem bardzo dotkliwie pogryzła, nie wykazuje żadnych chęci oswajania, jest agresywna i nieufna. I ona niestety będzie musiała wrócić na działki, z których została zabrana. Mam nadzieję, że w przypadku tej koci tak nie będzie....

Gosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wszystko jest dla mnie jasne i oczywiście rozumiem :ok:
Jeśli kotka bedzie agresywna i nie będzie nadawała się do adopcji, rozważe zabranie jej do moich teściów na wieś, lub wypuścimy w tym samym miejscu - w zależności co bedzie dla niej lepsze :ok:
Mam jednak nadzieję że bedzie równie łagodna jak na ulicy i nikomu krzywdy nie zrobi :ok:
Zadzwonie do Ciebie dziś wieczorem to się konkretnie umówimy :)

Agness78

Post » Pon maja 10, 2010 20:25 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Prosimy o kciuki, jutro łapanka koteczki :ok:

Agness78

Post » Wto maja 11, 2010 11:48 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Agness78 pisze:Prosimy o kciuki, jutro łapanka koteczki :ok:

kciuki dzisiaj mocno będę trzymać za powodzenie akcji :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto maja 11, 2010 17:28 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Kotunia jest już u Gosi.B :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pani która ją dokarmia, dziś ją przegłodziła więc przyszła się wdzięczyć jak tylko nas zobaczyła,
z miauczącą awanturą że jest głodna :lol:
W samochodzie troszkę płakała ale mam nadzieję u Gosi się uspokoi.
Kotunia siedzi w klatce wystawowej, troszkę ją to denerwuje, ale myślę że jak zobaczy ze nic jej nie jest, jest ciepło
i jedzonko ma pod nosem, to się uspokoi.

Trzymam kciuki żeby niunia okazała się spokojną, domową koteczką i mogła trafić do adopcji :ok: :ok: :ok:

Gosiu, jak będziesz miała chwilkę, napisz jak kicia, czy już się odstresowała? :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]