GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 0:04 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

To zostały tylko dwie koteczki na sterylkę? Wspaniale, gratuluję. :piwa:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 08, 2010 0:35 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Ala J pisze:Witam na forum po długim wypoczynku :) .Kotki na plaży prawie wszystkie po zabiegach,została Dzikuska,a więc trwa na nią polowanie,no i kotka mama ,która ma kociaki ,ale ukryte,mam taką nadzieję,że lisy ich nie zjadły .rozejrzę się za nimi i dam znać jakie to kociaki,napewno miesięczne bo kocica urodziła na początku kwietnia.Chciałam ją jak najszybciej wysterylizować bo jest kotna napewno,ale muszę się upewnić czy są maluchy,i niewiem czy nie za małe ,żeby je zabrać.

Jak mają miesiąc to już pewnie coś same zaczynają jeść i pewnie są dzikie :( ale to chwila i stają się w tym wieku miziakami.

Później jest już chyba gorzej z oswojeniem.
Ja tylko miesięczne dzikuski miałam , to wiem że dwa, trzy dni i przestają fukać :) i pacać łapkami :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon maja 10, 2010 17:17 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Witam.Postaram się dowiedzieć ile jest maluchów,będzie to trudne,bo kotka jest najprawdopodobniej na terenie pubu z maluchami ,mam nadzieję,ale tam nie ma wstępu,a z facetem,który tam jest cieciem/przepraszam za to określenie,ale nie wiem jak go nazwać/toczyłam wojny,ponieważ doszło do takiej sytuacji,że zabraniał koty karmić,wyzywał mnie i męża,ale ja nic z tego sobie nie robiłam i nadal opiekuję się moimi kochanymi kotami.Teraz trochę się uspokoił,ale nie sądzę,żeby chciał mi pomóc.Postaram się jakoś dotrzeć do stróża który pilnuje w nocy tego terenu i też je dokarmia.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Śro maja 12, 2010 18:18 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

DT/DS poszukuje 5tka kociąt ponad miesięcznych!!

seja

Post » Śro maja 12, 2010 18:44 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

:(
Ostatnio edytowano Śro maja 12, 2010 18:45 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro maja 12, 2010 18:45 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

sabina skaza pisze:ja mogę zabrać małe, nie dzikie, zdrowe kocięta do wyadoptowania
mam masę telefonów i kontaktów adopcyjnych
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro maja 12, 2010 19:15 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

sabina skaza pisze:
sabina skaza pisze:ja mogę zabrać małe, nie dzikie, zdrowe kocięta do wyadoptowania
mam masę telefonów i kontaktów adopcyjnych

One są jeszcze "oswojone" nie uciekają, są przy kocicy.

seja

Post » Śro maja 12, 2010 19:48 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Dziewczyny, przecież takie maluchy to kwestia chwili jeśli chodzi o oswojenie, z podwórka to raczej żaden kociak nie jest od ręki oswojony :?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 15, 2010 16:51 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Jak kocięta?

seja

Post » Pon maja 17, 2010 8:52 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Kociąt się namnożyło niestety,są te co na plaży się urodziły.Mam kotkę która ma maluchy,ale nie wiem ile one mają,zabrałam ją z miasta bo siedziała w kartonie przy ruchliwej ulicy,jeszcze je karmi.No i ktoś podrzucił kociaki na plaży z nadzieją ,że kotka jakaś je wykarmi,ale nie wiedział,że kotki są wysterylizowane i jest jedna mama karmiąca,muszę je karmić butelką,bo tam by nie przeżyły.Pani Karolina ma ode mnie zabrać kilka kociaków w tym tygodniu,no i jeden ma pojechać do Pani Joasi,a więc musimy się umówić.

Ala J

Post » Wto maja 18, 2010 15:34 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Witam.Dzisiaj kotka z pięcioma kociakami pojechała do DT do Pani Karoliny,jestem bardzo szczęśliwa i bardzo wdzięczna. :P :P :P :P :P

Ala J

Post » Śro maja 26, 2010 0:57 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

:!:

seja

Post » Pt cze 11, 2010 7:51 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Na plaży jest 13 kotek wysterylizowanych,pozostały 2,które na dniach będziemy sterylizować.Jest 3 maluchy,które są na terenie pubu,i nie mam do nich dostępu,wygląda na to ,że osoby które tam pracują i je karmią,nie chcą ich oddać,bo pytałam się czy są małe koty to absolutnie zaprzeczano,a teraz widzę jak się tam bawią.Chciałam nawiązać do wypowiedzi dzidzi,która mi zarzuciła na forum,że wypowiadałam się o innych karmicielach jak o mało ważnych osobach,lekceważyłam je,że niech spadają na drzewo itd....otóż Pani Beato akurat to Panią pierwszą porosiłam o pomoc,żeby jakieś maluchy zabrać na tymczas bo było ich tam ok.20,sama sobie bym nie poradziła,prosiłam nieraz o sterylki,nawet nie wiedziałam,że urząd przeprowadza taką akcję,pisała Pani ,że mnie widziała jak kicie do mnie biegły,dziwię się ,że nie podeszła Pani do mnie tylko mnie zaatakowała na forum,nawiązuję do tego teraz bo nie wiedziałam kto to jest dzidzia,a przecież nieraz prywatnie pisywałyśmy do siebie.Akurat z Panią rozmawiałam dużo o tych kotach z plaży,nigdy nie twierdziłam,że sama je karmię,ale od dłuższego czasu tak jest,bo masę karmicieli już się z tego wyłamało,dochodzą nowi następni,na szczęście :D Bardzo dziękuję za pomoc Pani oraz dziewczyną z PKDT zwłaszcza Pani Karolinie,która założyła ten wątek.Pozdrawiam :D

Ala J

Post » Czw cze 17, 2010 21:48 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Przyjechała dziś do mnie mała Jumi( J- od nazwiska Pani Aliny) .

Moje futra liberalnie ...a ona fuczy i fuczy :D
Śmiać mi się z niej chce :)
Wystawiła łepek spod szafek i Tinka się napatoczyła i "mru" do niej mówi , a Jumik "phy" i ucieka :ryk:
Tina w stosunku do Gagi i Hogi jest dość opiekuńcza momentami.
Potrafi je wylizać pod ogonkiem w przypływie miłości...
I Jumcię też by tak pewnie...ale Jumik :D "phy" mówi :)

W ramach stresowania wykąpałam małą, bo ona chyba jeszcze dziś szlajała się po drogach...zakurzona!!!
Wysuszyłam suszarką i o dziwo nie wiała...tylko się nadstawiała...a jak już wyłączyłam suszarkę , to się okazało , że mruczy 8O
Ma piękne białe skarpetki, wcześniej myślałam , że to taki odcień burego... normalnie bym jej nie kąpała, ale ze względu na Hogę i Gagę...

Śpi na oparciu kanapy :) Nie chce spać z Hogą i Gagą,bo "phyka" na nie , że aż powietrza jej brak :)

Do weta musimy jutro iść , bo w uszach ma kopalnię...część usunęłam ,ale głębiej się boję, bo nie znam anatomii kociego ucha i nie chcę jej zrobić krzywdy.
Na robale już dostała.
Kuwetkę zaliczyła, qupal w miarę.

Bawić się wędką z piórkiem...nie, bo "phy"... a już całkiem padłam jak wytargała skądeś kauczukową piłeczkę i nią się zaczęła bawić :)
Kulka się odbiła od ściany i leci w jej kierunku a ona "phy phy" i ucieka :ryk:

Dzika jeszcze trochę, ale będzie z niej fajny kituś nakolankowy ;)

seja

Post » Wto cze 29, 2010 1:46 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Ala J pisze:Na plaży jest 13 kotek wysterylizowanych,pozostały 2,które na dniach będziemy sterylizować.Jest 3 maluchy,które są na terenie pubu,i nie mam do nich dostępu,wygląda na to ,że osoby które tam pracują i je karmią,nie chcą ich oddać,bo pytałam się czy są małe koty to absolutnie zaprzeczano,a teraz widzę jak się tam bawią.Chciałam nawiązać do wypowiedzi dzidzi,która mi zarzuciła na forum,że wypowiadałam się o innych karmicielach jak o mało ważnych osobach,lekceważyłam je,że niech spadają na drzewo itd....otóż Pani Beato akurat to Panią pierwszą porosiłam o pomoc,żeby jakieś maluchy zabrać na tymczas bo było ich tam ok.20,sama sobie bym nie poradziła,prosiłam nieraz o sterylki,nawet nie wiedziałam,że urząd przeprowadza taką akcję,pisała Pani ,że mnie widziała jak kicie do mnie biegły,dziwię się ,że nie podeszła Pani do mnie tylko mnie zaatakowała na forum,nawiązuję do tego teraz bo nie wiedziałam kto to jest dzidzia,a przecież nieraz prywatnie pisywałyśmy do siebie.Akurat z Panią rozmawiałam dużo o tych kotach z plaży,nigdy nie twierdziłam,że sama je karmię,ale od dłuższego czasu tak jest,bo masę karmicieli już się z tego wyłamało,dochodzą nowi następni,na szczęście :D Bardzo dziękuję za pomoc Pani oraz dziewczyną z PKDT zwłaszcza Pani Karolinie,która założyła ten wątek.Pozdrawiam :D

W zeszłym roku udało nam się dogadać z właścicielem pabu i zabrałyśmy tam wszystkie kociaki,
oraz ich matkę, dorosłą białą koteczkę, która znalazła wspaniały dom.
Jeśli chcesz mogę pomóc w rozmowach z właścicielem pubu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

[poprzednia][następna]