H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 11, 2010 8:09 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Obrazek Obrazek

Zapaliłam światło dla Wszystkich, Którzy Nie Wrócili ze Smoleńska.

Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie....
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt kwi 16, 2010 0:22 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

Pięknych masz chłopaków Marcelibu :wink:

Obrazek

Obrazek

Lizak puki co jakoś nie chce mi sie wgrać :roll: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob kwi 17, 2010 9:24 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

Ale tu ciszaa ..... :roll: , więc zrobimy jeszcze tak 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Post » Sob kwi 17, 2010 9:47 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

viewtopic.php?f=21&t=109781
Bardzo proszę o pomoc - płatny DT dla tego psa. Zwierzak ma 10 lat, właścicielka chora psychicznie. Potrzebujemy płatnego DT do 28 kwietnia.
Pilne!!!!!!!!! Bardzo proszę o pomoc!!!! Bardzo się boję o tego psa :cry: :cry: :cry: . Próbowałam go przed chwilą odprowadzić do domu - nie chciał wejść do klatki schodowej...boi się. Ja nie wiem, co ta kobieta z nim robi....

Paweł - dzięki za przepiękne fotki!!!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob kwi 17, 2010 9:48 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

http://www.dogomania.pl/threads/183846- ... atyczna-!!!

Dorcia44 założyła wątek na Dogo!!!! Dzięki wielkie!!!! :1luvu:

Marcelibu

Post » Sob kwi 17, 2010 9:50 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

bubor pisze:
Obrazek

Dopóki nie osiatkuję do końca balkonu Lizak, niestety, wychodzi na przewietrzenie futra tylko w szelkach i na "smyczy".

Marcelibu

Post » Sob kwi 17, 2010 12:55 Re: H&M+L-pilnie płatny DT do 28.04. dla psa. Opiekun chory psyc

Piekny lizak, obejrzalam sobie wszystkie zdjecia. Monia masz piekne koty- fakt. A za psiaka kciuki potrzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob kwi 17, 2010 23:34 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.

Marcelibu pisze:
bubor pisze:
Obrazek

Dopóki nie osiatkuję do końca balkonu Lizak, niestety, wychodzi na przewietrzenie futra tylko w szelkach i na "smyczy".

Moje kochanie piękne :1luvu: :1luvu:
Nie da sie wyprzec rodzenstwa, cos pieknego :1luvu:

Szkoda psiaka, bylabym z Wawy wzielabym go awaryjnie jakos, a tak lipa :(
Trzymam kciuki za niego!

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Nie kwi 18, 2010 6:33 Re: H&M+L-pilnie płatny DT do 28.04. dla psa. Opiekun chory psyc

Prawda, że są do siebie podobne?! 8)
Co najciekawsze - Lizakowi absolutnie nie przeszkadzają szelki. Luzik po prostu. Gdybym założyła szelki Hugciowi dostałby pewnie histerii i padł na serce.
Lizak ma naprawdę dobry charakter, choć jest namolny, aż nie raz mnie denerwuje. Ale tak ostatecznie to naprawdę okazuje dużo czułości, reaguje na swoje imię, i nawet, gdy mnie wkurzy na serio - zaraz odpadam, gdy popatrzę na to jego rozbrajające pysio. On działa jak dzieciak: zrywa firankę, zawsze wsadzi swój nos tam, gdzie nie trzeba, napada na H&M - chce się bawić. Wczoraj wylizał mi serek topiony (a chciałam jeszcze jedną kanapkę), wypił matce wodę mineralną - ale los się zemścił na nim, bo nie mógł wyjąć pysia ze szklanki 8) (szklanka była taka mała, wąska do Whisky), stłukł (zrzucił) butelkę z sokiem zagęszczonym. Oprócz tego, że jest namolny do bólu - ma tyle zalet, że nie można go nie kochać. On musi być zawsze pierwszy, leci na oślep, taka popierdółka kochana. Ja jestem przyzwyczajona do starszych, statecznych kotów i może stąd ten mój brak cierpliwości dla takiego namolniaka. Ale tak ogólnie kocham go i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było :D .
Lizak broi strasznie, nie lubi zostawać sam - leci za człowiekiem. Najgorzej, gdy idę się myć i się jeszcze "kręcę" - wchodzę i wychodzę z łazienki - łazi za mną krok-w-krok. Wkurza mnie tym, bo muszę na niego uważać (przycięcie ogona drzwiami itd.) - ale on przecież chce być ze mną. No i jak go nie kochać??? :mrgreen:

Marcelibu

Post » Nie kwi 18, 2010 8:27 Re: H&M+L-pilnie płatny DT do 28.04. dla psa. Opiekun chory psyc

Jędruś jest taki :mrgreen: Tonia to taka filigranowa słodka dzieczynka, jest moją ulubienicą i na swój sposob okazuje mi uczucia 8) Oczywiscie 100% pro ludzka i miziasta..ale Jędruś.. Podbija serce kazdego kto do nas przyjdzie. Leci do drzwi jak piesek, wskakuje, ociera sie, traktor ma wiecznie na full włączony :lol: Jak ktos siedzi odrazu wskakuje, najlepiej na kolana, przednie łapki na klate i baranki o buzie :1luvu:
Co tu duzo gadac, ja tam je uwielbiam 8)
Lizak byl od poczatku najbardziej miziastym kotkiem i jego jako jedynego od poaczatku dało sie odroznic od reszty rodzenstwa.
Czy u niego tez ( tak po fotce balkonowej patrzac) na tylnich nogach i grzbiecie przebija srebny odcien? Jak widac u Nas Tosia jest zdecydowanie srebna bardziej a Dżony bure 100% ;)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Nie kwi 18, 2010 8:34 Re: H&M+L-pilnie płatny DT do 28.04. dla psa. Opiekun chory psyc

na dogo dziewczyna sie zgodzila pomoc
ja sie dorzuce :ok:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon maja 03, 2010 10:03 Re: H&M+L.

Ale tu ciszaaa :roll: , co u Was słychać Marcelibu ? :wink:

bubor

Post » Pt maja 07, 2010 19:49 Re: H&M+L.

A u nas dobrze. Koty zdrowe, Lizakowi trochę łzawi prawe oczko, ale mam nadzieję, że trafimy do naszej dr Małgosi. Liziako ma cuuudowny charakter, jestem już w nim zakochana :1luvu: . Zakochana w jego ciepełku, którego ma tak wiele w swoim buro-srebrnym futerku. No i to pycho rude i spojrzenie, że przecież nie ja "to" (cokolwiek zbroi) zrobiłem 8). Ostatnio przy Buborze tak okropnie się spieszył, że wsadził łapkę do cukiernicy. On ma "zero" instynktu samozachowawczego. Gdy włącza swoje motorki, a robi to bardzo szybko i głośno - aż w sercu robi się tak cieplutko. Tak, jakby pokazywał swoją wdzięczność za to, że ma dom. Lizak ma już stałe miejsce w moim sercu. Choć się zastanawiałam kiedyś, jak to się kocha więcej niż jednego kota :oops: .... Nie mogę sobie wyobrazić, żeby go nie było.
Dziewczyny: Angel_ i Dorciu44 - dziękuję Wam za Lizaka!!!

Meonik sporo śpi, tuli się, bardzo głośno mruczy. Uwielbiam to jego tulenie. Nie raz łzy mi spływają na marmurkowe futerko, bo się boję, że czas Meonika jest coraz krótszy. Dlatego chcę go dobrze wykorzystać. Żeby potem nie żałować, kiedy już będzie za późno i nic się nie da zrobić. Kocham go bardzo i chciałabym, żeby był, trwał i był i trwał. Żeby nic nie uszczknąć, nie zgubić, o niczym nie zapomnieć. Miziam, tulę go tak mocno, jak tylko mogę, żeby mu nie zrobić krzywdy. Ja panicznie boję się i nie znoszę zmian, nie chcę, żeby się cokolwiek zmieniło, żebym go straciła. Kocham to marmurkowe pysio, wdzięczne, mądre (lekko zezowate) oczy, które wszystko mówią. I są takie pewne mnie i moich uczuć. Tak bardzo ciepło mi jest na sercu, kiedy rano się budzę, a Meo śpi na poduszce obok mnie. Bo to on śpi na mojej poduszce, a ja na jego kołderce... Kocham go i tak już na zawsze zostanie. Zresztą, gdy dwa lata temu podpisywałam umowę adopcyjną Meonika - dopisałam jeszcze do niej jeden bardzo ważny punkt: że będę zawsze Meonika bardzo kochać. Do śmierci i po.
Ostatnio przyglądałam się z bliska jego mordce - na nosku ma sporo śladów po (chyba) pazurach. Poduszeczki łapek ma twarde - widać biegało się nie tylko po dywanach. No i Meo nie był wykastrowany - ciekawe, ile małych Meoników biega po Ostródzie.

Hugcio - to nie mój kot. Tuli się tylko do mamy. Jest zdrowy. Wkurza się na Lizaka, który go zaczepia i ciągle by się tylko bawił. Już nie raz było tak, że Hugcio uciekał na stół, Liziako za nim - kończyło się wylaniem kawy, herbaty na stół, zwaleniem czegokolwiek. Właśnie przypędzili obydwaj - Hugcio pierwszy (uciekający) wskoczył na komódkę, Liziako (goniący) na oparcie od kanapy. No, to już błogi spokój zniknął.

I tak sobie żyjemy pomalutku, w ciepełku i spokojnie. I niech tak zostanie na zawsze. A moje koty są zawsze przy moim sercu. Mają tam takie specjalne, cieplutkie, bliziutkie miejsce.

Marcelibu

Post » Pt maja 07, 2010 19:52 Re: H&M+L.

Pięknie to napisałaś Marcelibu , tak ciepło i wzruszająco 8) :wink:

bubor

Post » Pt maja 07, 2010 19:56 Re: H&M+L. Błogi spokój... :-)

Tak, zgadza się, pięknie, tylko o czwartym swoim kocurku zapomniała :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]