MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 07, 2010 18:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:
kaaaaaaa pisze:
Co do tej sterylki aborcyjnej:z tego, co ja wyczytałam, oni wykonują te zabiegi, ale w NIELICZNYCH PRZYPADKACH pozwalają urodzić i jeśli udaje im się znaleźć domy dla tych kociąt, to niech postępują wg własnego sumienia. Tak samo można powiedzieć o kalekich kotach, żeby uśpić, bo po co to na świecie trzymać, prawda?

Tutaj wszyscy są oburzeni, że kocia mama paru kotkom pozwoliła urodzić (...)

Większość osób wie że jest to coś w czym pogląd w 100% pokrywa się z poglądem KM. Co nie zmienia faktu że - według mnie - KM nie ma racji bytu jako fundacja pro-zwierzęca.

Ja tylko mówię, co wyczytałam na temat ich polityki i szkoda, że nie zacytowałaś tego, co było dalej! Bo ja obstaję przy tym, że w tym momencie większość osób tu piszących działa na szkodę kotów będących pod opieką KM i to mnie tak irytuje!

kaaaaaaa

Od: Śro maja 05, 2010 22:24

Post » Pt maja 07, 2010 18:26 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:
kaaaaaaa pisze: Z ośmieszeniem mnie tak łatwo Ci nie pójdzie :)

Nadinterpretacja i to spora. Nie zależy mi na ośmieszeniu kogokolwiek - szkoda mi na to czasu i energii. Nie chce Cię obrażać, chce abyś zrozumiała o co mi chodzi - nie jesteś ani mi bliska osobą, ani ważna dla mnie, aby Twoje opinie na mój temat mnie w jakikolwiek sposób mogły dotknąć. Więc po co mam Cię ośmieszać? Nie mam w tym żadnego celu.

Z tego, co wyczytałam wcześniej, nikt nie mógł się 'przebić' przez Was z nawet trochę innym postrzeganiem tematu, z miejsca wyśmiany i gaszony, a ja akurat myślę inaczej i sobie nie pozwolę! A tak przy okazji, ja jeśli uważam, że ktoś jest mi bliski to go nie obrażam ani nie ośmieszam :)
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2010 18:29 przez kaaaaaaa, łącznie edytowano 1 raz

kaaaaaaa

Post » Pt maja 07, 2010 18:29 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:
Kinya pisze:Coś było robione "po cichu" ??? 8O

Mnie osobiście najbardziej sensowne wydaje mi się uchwycenie się - bardzo zlekceważonego tutaj - motywu prawnego. O ile dobrze pamiętam jest osoba, na którą widnieje umowa adopcyjna Tiki podpisana w schronisku. Nie wiem czy powierzenie w dalszej kolejności kotki KM odbyło się "na gębę" (jeśli tak to gratuluję przezorności :roll: ), ale myślę, że znajdziecie jakiegoś prawnika, który doradzi jak sprawę dalej poprowadzić. Schronisko tez powinno się czynnie włączyć.
Były słane pisma? Polecone? Gdzie? Do czyjej wiadomości? Trzeba mieć podkładkę do dalszych działań, takie pisma to absolutna podstawa. Telefony to wiecie, dziecinada po raz kolejny, można sobie...odpuścić.

Ujmę w jeden wyraz to co napisała Dulencja - TAK.

Prędzej zwykłej ludzkiej "naiwności" i zbytniej ufności - do kogo mamy mieć zaufanie jeśli nie do pro-kociej fundacji?

Maile wystarczą. Mają taka samą moc jak pisma oficjalne.

Ogólnie to, jak to się brzydko mówi, fajnie się sra do cudzego kibla jak nie trzeba go myć. Krytykujesz i krytykujesz - napisz coś konstruktywnego, daj jakieś rady, jakoś wcześniej nikt ich od Ciebie nie dostał a jak jest "po ptokach" to łatwo wtedy mówić "a ja bym zrobiła inaczej" - czemu wcześniej nie napisałaś? Czym jest zatem teraz Twoja wypowiedź jeśli nie "biciem piany" o która oskarżasz innych? Jak nie chodzisz na wybory to nie narzekaj na władzę - taka mi się analogia nasunęła. Szczególnie że nie wiesz o wszystkich działaniach podjętych przez dziewczyny.

A jeśli piszesz o tym że w wątku chodzi o zamkniecie fundacji to jestem jedyną osoba która się otwarcie na tym wątku za taka opcja opowiedziała, gdyż wobec zaistniałej sytuacji nie widzę sensu w jej istnieniu jako organizacji pro-zwierzęcej.

Uderz w stół...
Poniosło Cię, uspokój się, już starczy tu bezproduktywnych pyskówek. Brakuje Ci?
Macie prawo oceniać m.in. fundację i jej działania, inni mają prawo oceniać Was. Sporo osób poczuło się rozczarowanych tym co tu czytało. Bo albo się zakłada wątek i pisze SENSOWNIE, albo się nic nie zakłada i wszystkie działania przeprowadza poza forum. A tak to niepotrzebnie nagrzebane, syf na wątku, chaos ogólny i dezinformacja. I tyle tylko chciałam przekazać.

Wcześniej nic nie pisałam, nie radziłam, bo także naiwnie wierzyłam w Wasze działania - wystarczy? Nie sądziłam, że tak można stosunkowo prostą sprawę skopać - oczywiście opieram się na tym co tu czytałam. Bo niby skąd miałam wiedzieć co się dzieje w Łodzi siedząc 300 km dalej? Nie było na wątku wyraźnego info, że działacie nie uprzedzając "wroga" i prosicie o cierpliwość oraz spokój. Zamiast tego zafundowałyście sobie wielką kompromitację.

Jeszcze raz z całą mocą podkreślę - cieszę się, że nie weszłam w pomoc w "akcji". Kotu bezpośrednio pomóc nie mogę, niestety.

I rada praktyczna na koniec: maile NIE wystarczą. Nasze prawo pod tym względem jest tak dziurawe i uznaniowe, że możesz się zdziwić wierząc ślepo w ich "moc" :lol: Więc lepiej póki czas zmień "prawnika", który takie bzdury Ci sprzedał. Z doświadczenia to piszę. Zamiast się niepotrzebnie pieklić, opracuj sensowną strategię albo poproś kogoś kto się na tym zna, bo na takich głupotach można się boleśnie przejechać. I potem będzie frustracja, za nią kolejny atak agresji :roll: a kot dalej w przysłowiowym lesie...
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2010 20:35 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt maja 07, 2010 18:29 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kaaaaaaa pisze:
Gibutkowa pisze:
kaaaaaaa pisze:
Co do tej sterylki aborcyjnej:z tego, co ja wyczytałam, oni wykonują te zabiegi, ale w NIELICZNYCH PRZYPADKACH pozwalają urodzić i jeśli udaje im się znaleźć domy dla tych kociąt, to niech postępują wg własnego sumienia. Tak samo można powiedzieć o kalekich kotach, żeby uśpić, bo po co to na świecie trzymać, prawda?

Tutaj wszyscy są oburzeni, że kocia mama paru kotkom pozwoliła urodzić (...)

Większość osób wie że jest to coś w czym pogląd w 100% pokrywa się z poglądem KM. Co nie zmienia faktu że - według mnie - KM nie ma racji bytu jako fundacja pro-zwierzęca.

Ja tylko mówię, co wyczytałam na temat ich polityki i szkoda, że nie zacytowałaś tego, co było dalej! Bo ja obstaję przy tym, że w tym momencie większość osób tu piszących działa na szkodę kotów będących pod opieką KM i to mnie tak irytuje!

Jeśli cofniesz się do poprzedniego wątku to przeczytasz odpowiedź na pytanie zadane nota-bene przeze mnie (tak no niestety jesteś druga z tym pytaniem ;) ) - co będzie z kotami które obecnie znajdują się pod opieka fundacji, gdy, jak to określiłaś, "osiągniemy spektakularny sukces". Zachęcam do lektury :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt maja 07, 2010 18:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kaaaaaaa pisze:
Dulencja pisze:Podkreślam, nie jestem wolontariuszką KM!!!

Bez obaw, dobrze widzę :) W tej kwestii uważam tak jak Kinya, że jesteś tu jedyną osobą, której tak naprawdę szczerze o koteczkę chodzi

Rozgryzłaś mnie :ok: Wogóle nie przejmuję się losem Tiki. Nigdy jej nie kibicowałam i nie martwiłam się, co się z nią dzieje. Czekałam tylko na pyskówkę, żeby sobie popluć jadem. Całe dnie siedzę i przeglądam forum czekając na TAKIE okazje.
Nigdy nie pomogłam żadnemu kotu i nie ruszyłam d... żeby coś zrobić. Wszystkie moje posty dotyczą tylko i wyłącznie pyskówek. Wiem, że to o mnie wiesz. Mam też pewność, że wiesz to o wszystkich, których wkurzyły wpisy osób, które nawet dokładnie nie przeczytały tego wątku.
Przepraszam założycielkę wątku za tego posta.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt maja 07, 2010 18:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:Jeśli cofniesz się do poprzedniego wątku to przeczytasz odpowiedź na pytanie zadane nota-bene przeze mnie (tak no niestety jesteś druga z tym pytaniem ;) ) - co będzie z kotami które obecnie znajdują się pod opieka fundacji, gdy, jak to określiłaś, "osiągniemy spektakularny sukces". Zachęcam do lektury :ok:

Przykro mi, ale można by po ludzku odpowiedzieć na te dość ważne pytania, zamiast odsyłać do wątku, który ma 100 stron, z czego jakieś 70-80 zajmuje obrażanie, ubliżanie, obmyślanie niecnych planów, czyli dla naiwnych: akcja pomoc

kaaaaaaa

Post » Pt maja 07, 2010 18:34 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kaaaaaaa pisze:
Dulencja pisze:Podkreślam, nie jestem wolontariuszką KM!!!

Bez obaw, dobrze widzę :) W tej kwestii uważam tak jak Kinya, że jesteś tu jedyną osobą, której tak naprawdę szczerze o koteczkę chodzi

Dulencja, co za szczescie Cie spotkalo, taka pochwala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt maja 07, 2010 18:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Kinya pisze:Poniosło Cię, uspokój się, już starczy tu bezproduktywnych pyskówek. Brakuje Ci?

Nie sądze żeby moja merytoryczna wypowiedź (za taką ją uważam) była pyskówka ale skoro tak bardzo Ci na tym zależy, to nie ma sprawy. Ja bardzo ugodowy człowiek jestem. Szczególnie jeśli ktoś tak ładnie prosi ;)

Co do maili... no cóż, Ty masz takie doświadczenie a ja inne i cytując Ciebie równie dobrze to ja mogłabym Ci radzić zmiane prawnika.

Uroczyście obiecuję już więcej nie wdawać się w "pyskówki" z Twoimi argumentami. Jeśli to uczynię niechaj spłonę na stosie 8O

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 07, 2010 18:37 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kaaaaaaa pisze:
Gibutkowa pisze:Jeśli cofniesz się do poprzedniego wątku to przeczytasz odpowiedź na pytanie zadane nota-bene przeze mnie (tak no niestety jesteś druga z tym pytaniem ;) ) - co będzie z kotami które obecnie znajdują się pod opieka fundacji, gdy, jak to określiłaś, "osiągniemy spektakularny sukces". Zachęcam do lektury :ok:

Przykro mi, ale można by po ludzku odpowiedzieć na te dość ważne pytania, zamiast odsyłać do wątku, który ma 100 stron, z czego jakieś 70-80 zajmuje obrażanie, ubliżanie, obmyślanie niecnych planów, czyli dla naiwnych: akcja pomoc

Dosłownie zatem nie zacytuję - pozwolisz - natomiast po ludzku odpowiadam że kilka (zagalopowałam sie z tym "wiele" osób i fundacji z Łodzi deklarowało przejęcie opieki nad kotami.
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2010 18:40 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 07, 2010 18:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

dziewczyny, gdzie mozna obejrzec to zdjecie Tiki z 27 kwietnia br?
ja troche sie znam na obrobce cyfrowej, chcialabym zobaczyc tą fotke

szczerze, to zmrozilo mnie jak przeczytalam te rozne domysly.....

jest to zdecydowanie dziwne, ze teraz w ogole Tiki nie widac.... sama juz nie wiem, boje sie, chcialabym, zeby sie znalazla...

a co z tym tarotem?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt maja 07, 2010 18:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:
kaaaaaaa pisze:

Dosłownie zatem nie zacytuję - pozwolisz - natomiast po ludzku odpowiadam że kilka (zagalopowałam sie z tym "wiele" osób i fundacji z Łodzi deklarowało przejęcie opieki nad kotami.

Wlasnie o to mi chodzi, czy nie mozemy tak rozmawiac?

Kolejne pytanie: KM tam wypuscila Tike i Spacje, tak? Skoro to tak niebezpieczna okolica, to Wy chcecie obie zlapac, czy jedna? Jak to jest?

kaaaaaaa

Post » Pt maja 07, 2010 18:45 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

To zdjęcie Tiki KM zamieściła na swojej stronie.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt maja 07, 2010 18:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:
Kinya pisze:Poniosło Cię, uspokój się, już starczy tu bezproduktywnych pyskówek. Brakuje Ci?

Nie sądze żeby moja merytoryczna wypowiedź (za taką ją uważam) była pyskówka ale skoro tak bardzo Ci na tym zależy, to nie ma sprawy. Ja bardzo ugodowy człowiek jestem. Szczególnie jeśli ktoś tak ładnie prosi ;)

Co do maili... no cóż, Ty masz takie doświadczenie a ja inne i cytując Ciebie równie dobrze to ja mogłabym Ci radzić zmiane prawnika.

Uroczyście obiecuję już więcej nie wdawać się w "pyskówki" z Twoimi argumentami. Jeśli to uczynię niechaj spłonę na stosie 8O

Rozumiem, że błagalne prośby o pomoc wszelaką niekatualne, wątek niepotrzebny, super sobie radzicie i nic tylko fetować :piwa: Tak więc z radością oczekujemy jakże rychłego pojawienia się info, że Tika u Dulencji. I serii zdjęć oczywiście. Tylko jeszcze w ten weekend poprosimy, ok? :wink:

A słowo merytoryczność jak widać różne ma znaczenia. Kiepskie studia kończyłam, UJ oszukuje :cry:

Ale jakoś nie daje mi spokoju, czemu mimo tak super zorganizowanych działań jakże oświeconych, samowystarczalnych i wszystkowiedzących osób, dalej na myśl nasuwa się tylko jedno słowo - porażka. I to praktycznie w każdym aspekcie tej sprawy...
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2010 18:50 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt maja 07, 2010 18:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kaaaaaaa pisze:Kolejne pytanie: KM tam wypuscila Tike i Spacje, tak? Skoro to tak niebezpieczna okolica, to Wy chcecie obie zlapac, czy jedna? Jak to jest?

Obie - tak jak w tytule - również chcemy odzyskać spację, która na razie nie ma DS ale schronisko w Koninie chce ja odzyskać, bo tam była bezpieczniejsza. Ale Spacji nikt nie widział w tamtym miejscu, dlatego wpisy są przeważnie o złapaniu Tiki, bo jest na to szansa, skoro była tam widziana.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 07, 2010 18:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

http://www.kociamama.pl/?bywa-i-tak...,1786
tutaj jest zdjęcie Tiki z 27 kwietnia
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

[poprzednia][następna]