Niewidoma Layla - w nowym kochającym domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 13:58 Niewidoma Layla - w nowym kochającym domu.

Layla, kotka którą znalazłam podczas interwencji w domu pewnej Pani...więcej o całej akcji w tym wątku i o jej początkach viewtopic.php?f=1&t=110459
Koteczka, młodziutka(ok pół roku) i kochana kilka tygodni wcześniej została przez ową Pania zabrana z podwórka, kotów tam cała masa i wciąż się mnożą, staramy się naprostować tą sytuację, niebawem pozabieramy kociaki, te które już się urodziły i będą miały szczęście przeżyć, część kotek po sterylkach, część niebawem je będzie miała...wiele kotów z tego podwórka ma problemy z oczami, zapewne zarażają się od siebie, a jedna Pani która okazuję im serce i je dokarmia nie jest w stanie zapewnić im fachowej opieki i pokrywać koszty leczenia...
Wracając do Layli...Pani która ją przygarnęła leczyła ją na własną rękę ale oczy były już w tak zaawansowanym stanie zniszczenia że nie udało się ich uratować mimo wielu dni leczenia i fachowej opieki weterynaryjnej. Koteczka u Pani w domu została zdominowana przez koty i psa, gdy tam weszłam siedziała wciśnięta w kąt pokoju, nie jadła od kilku dni...nie mogłam jej tak zostawić i odmówić pomocy...
We wsparciu PKDT zabrana została do lecznicy w Gdyni gdzie przebywa w klatce wraz z wieloma innymi bidami, dziewczyny które ja regularnie odwiedzają mówią jak kochany i miziasty z niej kotek, jest b spokojna.
Jedno oczko było już b zniszczone a właściwie go nie było, drugie próbowaliśmy ratować ale nie było reakcji na leczenie, pękło, przynosiło jej ból i cierpienie, pojedliśmy decyzję o amputacji obu gałek, zresztą koteczka i przez zabiegiem już na oba oczka nic nie widziała, tak były zajęte, zresztą jej zachowanie gdy ją wiozłam do Gdyni na to wskazywało, kręciła bezcelowo główką reagując tylko na dźwięki. W domu u Pani zanim zwierzęta ją zastraszyły cudnie się bawiła, bezbłędnie korzystała z kuwetki, jadła jak smok, kotek ideał....

Stanęliśmy przed trudną sytuacją, za wszelką cenę staramy się i walczymy o jej przyszłość, choć nie jest to proste, nie mamy domu tymczasowego, nie chcemy by wróciła do tej Pani, chcemy by zapewniono jej spokojny domek, kotki niewidome świetnie sobie radzą nawet w takiej sytuacji, potrzebują tylko bezpieczeństwa.

Chwilowym rozwiązaniem jest umieszczenie jej w kocim hoteliku, gdzie będzie miała najlepszą pod słońcem opiekę, jedzonko, spokój i wizyty weterynarza w razie problemów...ale potrzebujemy na to środków

Prosimy, prosimy o pomoc w znalezieniu dla niej domu i wsparcie nas w opłaceniu kosztów jej leczenia i utrzymania ! Tak bardzo nie chcemy jej usypiać, już tyle dni walczymy o nią i wierzymy że znajdzie się ktoś kto ją pokocha :kotek:

Aktualne zdjęcia koteńki, już po operacji, prawda że wygląda dużo lepiej niż w chwili gdy do lecznicy trafiła?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu jeszcze przed, z babrającymi się oczkami, brudnymi uszkami...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa

81 1370 1109 0000 1706 4838 7309

z dopiskiem “PKDT-Koty z Hallera”

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa

SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

Dziekujemy :1luvu: :dance:
Ostatnio edytowano Wto cze 14, 2011 13:15 przez Marea, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw maja 06, 2010 20:26 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

moge troszke pomoc ale niewiele :(
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pt maja 07, 2010 1:33 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Layla bardzo potrzebuje domu stałego.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt maja 07, 2010 7:35 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Hop
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 8:00 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Fundusz ślepaczkowy przelał na nasze konto 100zł
Ogromnie dziekujemy :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 9:14 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

77renifer pisze:moge troszke pomoc ale niewiele :(

każda pomoc się liczy ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt maja 07, 2010 9:41 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

77renifer pisze:moge troszke pomoc ale niewiele :(

Ale ze mnie Gapa :oops: za każdą złotóweczkę chylimy pokłony :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 10:33 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

domek potrzebny na cito
Obrazek
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt maja 07, 2010 10:36 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Marea, Sabina napisała, że koteczka już po operacji?
jak się czuje? jak cały zabieg w ogóle przebiegł, czy ma w oczodołach dreny?
macie jakieś zdjęcia pooperacyjne? koniecznie poróbcie :!:

co do allegro, to nie wiem czy jako zwykły użytkownik mogę podawać nr konta z prośbą o wpłaty;
prześlij mi proszę zdjęcia kotki na mój adres mailowy, wysyłam pw

jakie są w ogóle koszta hotelowania koteczki u Sabiny?

EDIT: marea i wątek koniecznie na koty trzeba przenieść, więcej ludzi większe szanse :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt maja 07, 2010 12:36 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

KarolinaS pisze:Marea, Sabina napisała, że koteczka już po operacji?
jak się czuje? jak cały zabieg w ogóle przebiegł, czy ma w oczodołach dreny?
macie jakieś zdjęcia pooperacyjne? koniecznie poróbcie :!:

co do allegro, to nie wiem czy jako zwykły użytkownik mogę podawać nr konta z prośbą o wpłaty;
prześlij mi proszę zdjęcia kotki na mój adres mailowy, wysyłam pw

jakie są w ogóle koszta hotelowania koteczki u Sabiny?

EDIT: marea i wątek koniecznie na koty trzeba przenieść, więcej ludzi większe szanse :ok:

Nr konta możesz śmiało podawać, takie jak ja podałam, ważne by w tytule przelewu było 'PKDT-Koty Z Hallera'

Szczegółów dotyczących operacji nie znam, bo koteczka jest w gdyni pod okiem Dr Kasprzyka i dziewczyn tam bywających, wiem że Marlon często ją odwiedza, Sabina tez zna szczegóły, ale brak złych wieści oznacza że jest wporządku :ok: Gdyby coś się działo napewno miałabym już tel. od Sabiny

Zdjęcia wysłałam :wink:

A co do przeniesienia to chyba trzeba moda poprosić ?
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 12:52 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

moda może poprosić o to tylko założyciel wątku

dobrze by było żeby dziewczyny napisały coś o samej operacji, stanie kotki i dostarczyły świeże fotki

mnie najbardziej interesuje, poza ogólnym stanem kotki oczywiście, to czy ma dreny czy nie

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt maja 07, 2010 13:39 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

KarolinaS pisze:moda może poprosić o to tylko założyciel wątku

dobrze by było żeby dziewczyny napisały coś o samej operacji, stanie kotki i dostarczyły świeże fotki

mnie najbardziej interesuje, poza ogólnym stanem kotki oczywiście, to czy ma dreny czy nie

Dziewczyny są bardzo zalatane, Sabina ma bliźniaki swoje na stanie i masę kotów do ogarnięcia, nie chcę ich nadwyrężać, wiem że i tak dużo robią, jak tylko będzie to możliwe i jak koteczka będzie już u sabiny w hoteliku pod jej czułym okiem to napewno fajne foteczki będą :ok: z dokładniejszymi opisami samej koteczki...

Z tego co rozmawiałam z Sabiną, a śledząc wątki różnych ślepaczków widziałam o drenach po amputacji....pytałam się jej ale mówiła że kotka nie ma takowych założonych, być może to błedna informacja...nie wiem...ciężko mi mówić gdy nie jestem na miejscu :oops: ale fizycznie nie jestem w stanie jeździć do Gdyni i odwiedzać koteńki, jest pod dobrą opieką aktualnie i jest bezpieczna i to najważniejsze... :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 14:37 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

:dance2: :dance: Jest szansa na domek stały dla Layli, nie chcę zapeszać bo to nic pewnego :oops: ale P. bardzo zainteresowana, z Bydgoszczy, ma kotkę swoją po amputacji jednego oczka a drugie prawdopodobnie tylko widzi światło / cień, szuka jej towarzyszki spokojnej, czyli takiej jak Layla :dance2: wie o wszytskim i będzie się kontaktować...
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 07, 2010 14:49 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Marea, bardzo proszę... zamówiony, odnowiony banerek :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/grzj][img]http://tnij.org/grzz[/img][/url]
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pt maja 07, 2010 15:03 Re: Layla po amputacji oczu, szuka DT/DS Pomóż Nam!!! 3City

Dziękuję Dzikusko :1luvu:

Dla zainteresowanych, nowy banerek przekierowuje do tego właśnie wątku :kotek:
Obrazek

Marea

[następna]