K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 22:48 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

nie mam na nic czasu, wpadnę na forum jutro wieczorem.

Do radia jak trzeba pójdę ale jak nam znowu tak mało czasu przydziela to z drzwiami wyjdę
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt maja 07, 2010 5:17 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Pieczarka pisze:
Tweety pisze:
Pieczarka pisze:Będę jutro w Krakowie tak po 15-tej. Z kim się kontaktować w sprawie odbioru Matiego.

jak bardzo po 15-stej? bo to taka pora, że wszyscy w pracy. Nie wiem jak Miszelina, bo ma jutro dyżur na Kocimskiej ale nie wiem, o której może podejść

Mam sprawę na al. Słowackiego. Mogę być na Kocimskiej 16-17.

Mogę być o 16,30 na Kocimskiej. Wiesz, gdzie to jest?

Przy okazji pomożesz mi zapuścić oko burej, dobrze?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt maja 07, 2010 7:11 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Frida zaprasza, może uda się jej zapozować. i Bennio Kuleczka cudnej urody?
I może Gatto od lutry? tyle, że on w dębicy.
Tweety, mam nadzieję, że ktoś inny niż lutra będzie mógł zająć się klatką łapką, ma ją pani na koszykarskiej [od kotów z hetmańskiej]. Po pierwsze nie będzie raczej lutry w Krk, a poza tym p. Jasia ma nieszczepione koty, prawda?
dziś Lola i Bennio [a przy okazji Smolik] mają kontrolę w KV u dr Motyki.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt maja 07, 2010 7:43 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

noemik pisze:Frida zaprasza, może uda się jej zapozować. i Bennio Kuleczka cudnej urody?
I może Gatto od lutry? tyle, że on w dębicy.
Tweety, mam nadzieję, że ktoś inny niż lutra będzie mógł zająć się klatką łapką, ma ją pani na koszykarskiej [od kotów z hetmańskiej]. Po pierwsze nie będzie raczej lutry w Krk, a poza tym p. Jasia ma nieszczepione koty, prawda?
dziś Lola i Bennio [a przy okazji Smolik] mają kontrolę w KV u dr Motyki.

myślałam, że wróciła już do Was. A pani z Koszykarskiej zmotoryzowana?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt maja 07, 2010 8:12 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Te małe glizdy zaczynają uciekać z legowiska :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt maja 07, 2010 11:28 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Słuchajcie, starsza Pani z Myślenic szuka kota, spokojnego, starszego, miziaka...
Myślałam o Berciku? Jolu, dać Tobie namiary na Panią?
Kot miałby możliwość, ale nie obowiązek wychodzenia do ogródka.
Dzwoniła wnuczka, która w razie w zaopiekuje się kotem.
Kto by się nadał?
Ryfka? Bercik? Filip?
Filipa polecałam już Pani, która dzwoniła rano, dom wychodzący, są gotowi zaszczepić na własny rachunek. Ma dzwonić.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt maja 07, 2010 11:50 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Rozmawiałam z Solangelica Sabina Rapsodia ma infekcje pęcherza uffff bałam się że to coś gorszego. Dr Roman pobrał jej mocz i krew do badania. Kicia ma nie więcej niż 8-9 miesięcy ( jeszcze nie wszystkie zęby wymienione). Dostała powtórnie Cyclonaminę przeciwkrwotoczny i zmieniono jej tabletki na zastrzyki.
Ufffffff
Solangelica ile masz karmy dla Sabiny ??

Moja Tequila od dzisiaj na sterydach dwa razy dziennie po 2,5 mg + Rubenal + Renal saszetki. Czeka nas Sanacja jamy ustnej. Mam nadzieję że po sanacji da rade jeść suchy renal bo jak nie to :cry:

Mamba Nala powinna się pokazać dr Romanowi do kontroli - mam nadzieje że w najbliższym czasie uda się ją zaszczepić. Od 18 do 22 maja potrzebuje dla niej tymczasowy tymczas.....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt maja 07, 2010 12:07 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

pamietac prosze o Marinie!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt maja 07, 2010 12:20 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Akima pisze:pamietac prosze o Marinie!!!

I o Kikurze, bo on jakiś pechowy jest....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt maja 07, 2010 12:25 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

To ma być kot solo, dla osoby starszej z opcją wychodzenia, więc raczej ww. dwójki nie polecam. Źle?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 07, 2010 12:42 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

Lutra, pani o Filipa dzwoniła ale to dom pod Nowym Sączem i nie zgodziła się na "ten cały cyrk z przywożeniem kota przez obce osoby". Poza tym tam mąż tej przyszłej opiekunki nie bardzo się zgadza na kota ale jakby się go postawiło przed faktem dokonanym itp... Podziękowałam w takim razie.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt maja 07, 2010 13:13 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

kurka :(
Polecam więc Filipa dla Babci do Myślenic.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 07, 2010 13:41 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

lutra pisze:kurka :(
Polecam więc Filipa dla Babci do Myślenic.

z Filipem byłam u kontroli.. brzuszek dalej zagazowny, ale już dużo lepiej.. nadal powinien jeść ID i Intestinala.. dokupiłam 3 puszki ID i paczuszkę Intestinala.. na razie bardzo proszę tylko tym go karmić.. zostało jeszcze 1/2 saszetki tego lekarstwa na F - bardzo proszę jeszcze rano go mu dać.. później będziemy mogli przejść na jedną, stałą karmę, bo chłopak coś wrażliwy.. moją za to wrażliwość wypróbował znowu robiąc coś bardzo śmierdzącego w samochodzie.. ehh.. dopiero za ok. 1,5 tygodnia może być odrobaczany, a jeszcze później szczepiony..

Dorcia kicha i kaszle, na antybiotyku.. znowu robale i znów terapia, żeby je powybijać.. z grzybem lepiej..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt maja 07, 2010 14:20 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

A propos robali... Z Lolką jest już w miarę, ale nadal walczymy...
Odrobaczajmy koty połową dawki pyrantelum, na początek, jak będzie ok, to pełną.
Lola prawie się przekręciła przy drugim odrobaczaniu połową dawki flubenolu. Flubenolu poleconego przez weta jako środek delikatny...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 07, 2010 14:27 Re: K-ów, Negrita wytropiona!!:-) życie toczy się dalej ....

mam panią, która szuka młodego kotka do domu wychodzącego.. najlepiej czarnego.. najlepiej kotkę.. dom w grębałowie. pani twierdzi, że bezpieczna okolica, kilka kotów tam wychowała i nie słyszała, aby wpadały pod samochód.. ma już 2letniego kocurka, niezbyt przyjaznego, dlatego potrzebny jest bardziej miziasty.. kocurek będzie teraz kastrowny.. w domu jest córka 12letnia, która opiekowałaby się koteczkiem.. mamy jakieś propozycje? jeśli tak - poproszę o fotki: edyta.forman@gmail.com
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

[poprzednia][następna]