[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 10:26 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

nie pojechalam z silver, wysypal mi sie transport, a ze czekalam na kolezanke do 10, to zrobilo sie za pozno na jechanie pociagiem. moze dobrze sie stalo. na razie silver zostanie we wroclawiu. mam nadzieje, ze sobie poradzimy.

temperatura jest w normie. dostala witaminy i convalescenta.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Czw maja 06, 2010 10:36 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Przypominam o bazarku dla Silver: viewtopic.php?f=20&t=110804&p=5929487#p5929487

Nawet, jak nie licytujecie, to bardzo proszę o podbijanie, może ktoś coś wypatrzy :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw maja 06, 2010 12:26 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Yosia poczytaj ten watek viewtopic.php?f=20&t=109491&start=0 i zapytaj weta, czy można by to podać na wzmocnienie? To jest świetna okazja, bo ten lek kosztuje baaardzo dużo, a tutaj dziewczyny prawie ze darmo rozdają.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 06, 2010 12:37 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Na interferon faktycznie musi wydać zgodę vet. Ja już pytałam i Tweety i mojego veta. Niestety Kruszyna mój vet nie wyda diagnozy nie mając wyników i nie widząc kota. Jedna rzecz tylko wspomniał to tauryna. Dzisiaj byłam umówiona na wizytę domowa u siebie. Przyjechaliby w dwójkę ( po co kota stresować dwa razy i wozić jeszcze do veta). Niestety wizytę odwołałam. Poprosiłam Yosia tylko, ze jak będzie u swojego veta niech go poprosi również o wzmocnienie organizmu Silver podając tzw, kotlet ( tak mówi moja vetka a ja nie usiłuje nawet zapamiętać nazwy). To sa wszystkie aminokwasy i witaminy jakie powinien otrzymać kot wycieńczony. Przepraszam nie mówię dlatego że Silver taka jest, ale jeżeli nie chce jeść a dzisiaj nie jadła to trzeba ja jednak wzmocnić. Dodatkowo proponowałam tłusty rosołek, żółtko, tłusta śmietankę lub masło. Chodzi o to żeby zaskoczyła znowu z jedzeniem. Przepraszam, że się rozpisałam, ale chcę być dobrze zrozumiana. Wszystko to co dzisiaj piszę mówiłam wcześniej Yosia. Mam nadzieję, że potwierdzi :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw maja 06, 2010 13:04 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

czy Silver pojedzie do Iki czy zostaje u Josi?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw maja 06, 2010 13:15 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

IKA 6 pisze: Dodatkowo proponowałam tłusty rosołek, żółtko, tłusta śmietankę lub masło. Chodzi o to żeby zaskoczyła znowu z jedzeniem.

Dr Gruszka, pod którego opieką jest Silver, chyba nie byłby za wprowadzeniem takiej diety, ale mogę się mylić... Mnie kiedyś zjechał za domowe jedzenie :roll:
Obrazek

Kruszyna

Post » Czw maja 06, 2010 13:18 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Kruszyna pisze:
IKA 6 pisze: Dodatkowo proponowałam tłusty rosołek, żółtko, tłusta śmietankę lub masło. Chodzi o to żeby zaskoczyła znowu z jedzeniem.

Dr Gruszka, pod którego opieką jest Silver, chyba nie byłby za wprowadzeniem takiej diety, ale mogę się mylić... Mnie kiedyś zjechał za domowe jedzenie :roll:

Hmm.. dieta dietą i zasady zasadami ale jak kot nie je to się mu daje cokolwiek, żeby jadł. Jakby mi dziecko (którego nie mam ;) ) nie jadło w czasie choroby to bym je nawet batonikami samymi karmiła, żeby cokolwiek zjadło.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 06, 2010 13:50 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Zgoda, po warunkiem, że byłoby to bardziej korzystne niż głodówka i nie miałby przeciwko temu medyczny/weterynaryjny autorytet ;)

Na szczęście Silver ma pod ręką dobrego specjalistę :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Czw maja 06, 2010 13:50 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Pod łapą znaczy :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Czw maja 06, 2010 14:09 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Tu - tak samo, jak w moim wątku, posty nie miały służyć przekonywaniu kogokolwiek to moich ewentualnych racji, a jedynie zaprezentowanie mojego stanowiska, której w tej sprawie i tak nic nie zmienia :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Czw maja 06, 2010 14:09 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

silver z wlasnej woli nie chce zjesc ani zoltka ani miesa ani masla ani reszty specyfikow, dostala juz kilka strzykawek convalescenta i witaminy. z dwojga zlego wole jej wpychac conva niz smietane. zdarzalo jej sie juz rano nie jesc, a wieczorem zaskakiwala, mam nadzieje, ze dzis tez tak bedzie.

zapytam o interferon. ale oni stosowali juz interferon, proponowali mi go wczesniej dla muki, wiec nie jest to dla nich jakas nowosc i gdyby teraz wchodzil w gre, to pewnie by mi go zaproponowali. no ale zapytam.
Obrazek

yosia

Post » Czw maja 06, 2010 14:15 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

yosia pisze:silver z wlasnej woli nie chce zjesc ani zoltka ani miesa ani masla ani reszty specyfikow, dostala juz kilka strzykawek convalescenta i witaminy. z dwojga zlego wole jej wpychac conva niz smietane. zdarzalo jej sie juz rano nie jesc, a wieczorem zaskakiwala, mam nadzieje, ze dzis tez tak bedzie.

zapytam o interferon. ale oni stosowali juz interferon, proponowali mi go wczesniej dla muki, wiec nie jest to dla nich jakas nowosc i gdyby teraz wchodzil w gre, to pewnie by mi go zaproponowali. no ale zapytam.

Yosia tylko powiedz że to jest ludzki, bo pewnie proponowali koci Virbagen czy jakoś tak, a ten co podałam linka to jest ludzki - ponoć lepszy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 06, 2010 14:18 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Kruszyna pisze:Zgoda, po warunkiem, że byłoby to bardziej korzystne niż głodówka i nie miałby przeciwko temu medyczny/weterynaryjny autorytet ;)

Na szczęście Silver ma pod ręką dobrego specjalistę :)

A ja powiem szczerze, że spróbowałabym Silver skonsultować z innym lekarzem. Nie chodzi tutaj żeby podważać autorytet dr Gruszki bo pewnie jest dobrym specjalistą ale zwyczajnie dla pewności że być może jest to przypadek z którym inny specjalista miał już styczność. Ja osobiście nigdy nie podejmuję ważnych decyzji w oparciu o opinię jednego lekarza ani w stosunku do moich kotów ani w stosunku do samej siebie. Jak dla mnie za dużo tutaj watpliwości i pytań na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi. W sumie to ja już sie pogubiłam w jakim kierunku badacie Silver... było o hemobartonellozie, białaczce... o łapce, która może być przyczyną.... nie wiem ale jak dla mnie za dużo tego może.... :oops: :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw maja 06, 2010 14:45 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Hehe mnie to ani lekarze ani weci nie lubię (mój wet już się przyzwyczaił), bo ja zanim pójdę to już wszystkie możliwe przypadki przeanalizuje. Ja to jestem wredny pacjent :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 06, 2010 14:50 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

wiem, ze to jest ludzki

agness nie wiadomo co jest silver, bo zaden test nic nie wykazal, ani badania krwi (tylko, ze anemia), ani rtg (oprocz podejrzanego cienia), ani usg. trzebaby bylo zaangazowac duza kase, zeby wyeliminowac np ukryta bialaczke albo hemobartoneloze.
mam wszystkie wyniki.
Obrazek

yosia

[poprzednia][następna]