K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 20:05 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

lutra pisze:Biedny Tom, 4 krzeszowiczanin...
Lola średnio, kroplówkujemy, raczej robaczyca niż cokolwiek innego.
Benek w formie, kupy Benka w formie.
Wyniki Matylda vel Mateusza bardzo OK, przekazała dr Motyka.
Maluchy od p. Wiesławy szukają sponsorów na szczepienie... Gracja założy im osobny wątek.
P. Wiesława to sąsiadka p. Heleny, też pomaga kotom.
Gracjo, byłoby super, gdyby i mamę kociąt udało się zaszczepić, a potem wysterylizować, z tego, co zrozumiałam, to ona może u p. Wiesławy zostać.

chudzinkie te koty u Paniw Wieslawy

w piątek idę na szczepienie, matkę też wezmę. Zaplace akonto. Wieczorem w piatek zrobię im wątek i będę zbierać na zwrot do mojej kieszeni. Organizuję akcję za 25 zł możesz nadac imię kotu :-) Lutro, czy dom dla tej dwójeczki pewny jest ?

Trzeba mamuśkę wysterylizowac podobnie jak łażącego tam rudego. Mamkę wezmę jeszcze na kastrację na Wierzbową. Rudego tobie zostawiam do dyspozycji. Ważna ta kastracja bo on wychodzący i zasikuje klatkę. Ktoś się wreszcie wkurzy. Mieszkanie Pani Władysławy bardzo maleńkie i jeszcze jakis kot był schowany pod stertą prania w łazience - jak u Pani Heleny. Ja bym mamie też domu szukała. Fajna, miła, przytulasta biało - bura.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro maja 05, 2010 20:05 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Dla Toma [']
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro maja 05, 2010 20:08 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Na jakie objawy należy zwrócić uwagę po sterylizacji kotki ?
Nie mam doświadczenie z kotami, a sąsiadka dzisiaj wysterylizowała kotkę i panikuje czy nic się nie dzieje.
Na co zwrócić uwagę ?
Kotka na razie nie chce pić, dostała jedzenie ale zwróciła. Wysikała się. Na razie chce tylko spać, ale to chyba normalne po narkozie i takim zabiegu (sterylke miało koło 14 )

Ank@2

Od: Pt maja 22, 2009 19:51

Post » Śro maja 05, 2010 20:16 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Miuti pisze:Moje ładniejsze.

A ja mam i ładniejsze i więcej

Obrazek
Obrazek
Maluszki
Obrazek
Obrazek
A czarne to nie wiem jak rozpoznać
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ten rozpoznawalny ma krawatkę
Obrazek
A tu para zakochanych
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro maja 05, 2010 20:31 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Ank@2 pisze:Na jakie objawy należy zwrócić uwagę po sterylizacji kotki ?
Nie mam doświadczenie z kotami, a sąsiadka dzisiaj wysterylizowała kotkę i panikuje czy nic się nie dzieje.
Na co zwrócić uwagę ?
Kotka na razie nie chce pić, dostała jedzenie ale zwróciła. Wysikała się. Na razie chce tylko spać, ale to chyba normalne po narkozie i takim zabiegu (sterylke miało koło 14 )

To normalne, jutro może zacząć jeść, nie warto dawać dziś, bo zwymiotuje, patrzeć, czy się szwami nie interesuje zbytnio...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro maja 05, 2010 20:31 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Ank@2 pisze:Na jakie objawy należy zwrócić uwagę po sterylizacji kotki ?
Na co zwrócić uwagę ?

zabrać jedzenie, bo po narkozie to się udławi. najlepiej zamknąć na noc w kontenerku na jakimś podkładzie, bo im bardziej kot zamroczony tym wyżej chce wskoczyć. Jutro można dać jeść i pić, zwracać uwagę czy kotka się nie wylizuje na brzuchu.

jednak FIP króluje na działkach krzeszowickich :evil: , biedny Tom, biedna maja215 :cry:

A ja mam inne wieści, też nie najlepsze aczkolwiek jeszcze nie całkiem sprawa stracona. Negritta uciekła z domu, jej opiekunowie przeprowadzili się, teraz mają taras, na który panna wychodziła pod nadzorem ale wystarczyła chwila nieuwagi i kotka zeskoczyła (I piętro) i poooszła :( . Na Tynieckiej jest dużo terenów zielonych, mało domów, obok budowa więc schować się żaden problem.

tutaj jej ogłoszenie http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z203087349

dla przypomnienia
Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro maja 05, 2010 20:38 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Niech dadzą ogłoszenie na gazecie, niech wezmą łapkę i karmią na tarasie, od dawna tam mieszkają?
PS
Lola nie zwymiotowała od 4 godzin...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro maja 05, 2010 20:45 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

lutra pisze:Niech dadzą ogłoszenie na gazecie, niech wezmą łapkę i karmią na tarasie, od dawna tam mieszkają?
PS
Lola nie zwymiotowała od 4 godzin...

od tygodnia :( a u nich w ogóle od września. taras jest na I piętrze. Wystawiają miseczki pod blokiem, w karczmie obok dokarmiają koty i tam wszyscy wiedzą o Negricie, teraz też poszli na poszukiwania ale czarny kot po ciemku ... łatwo nie będzie. Kotka zaginęła wczoraj

Lola, dasz radę :ok:

Tweety

Post » Śro maja 05, 2010 21:06 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

[quote="lutra"]Niech dadzą ogłoszenie na gazecie, niech wezmą łapkę i karmią na tarasie, od dawna tam mieszkają?
PS
Lola nie zwymiotowała od 4 godzin...[/quote]

tam się czeka na aktywację albo co? nie mogę znaleźć tych ogłoszeń :oops:

Tweety

Post » Śro maja 05, 2010 21:25 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Lolutka jest bardzo dzielna.
Od ośmiu godzin bez wymiotowania, tfu tfu, a jedzonko trzyma się w brzuszku.

Biedny Tom.
Z Krzeszowickich kociąt zostały same dziewczynki.

EDIT: za wcześnie pochwaliłam, zerujemy rzygowy licznik i walczymy dalej.
Ostatnio edytowano Śro maja 05, 2010 21:47 przez noemik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro maja 05, 2010 21:29 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Tweety pisze:tam się czeka na aktywację albo co? nie mogę znaleźć tych ogłoszeń :oops:

http://www.gazeta.pl, lokalne: krakow; na dole strony zwierzęta, nic się nie czeka, ale łatwo nie jest...
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro maja 05, 2010 21:53 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

ktoś poznaje? :wink: mieszkała chwilkę na Kocimskiej
Obrazek

Tweety

Post » Śro maja 05, 2010 21:56 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Tweety pisze:ktoś poznaje? :wink: mieszkała chwilkę na Kocimskiej
Obrazek

Nie widzę zdjęcia.

Wkleiłam ogłoszenie Negrity na stronę schroniska.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro maja 05, 2010 22:09 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Będę w Krakowie w piątek po południu to wpadnę po Matiego. Proszę przygotujcie książeczkę z uzupełnionym przebiegiem leczenia, wyniki badań i antybiotyk jak trzeba kontynuować.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Śro maja 05, 2010 23:19 Re: K-ów, Tyniecka, zaginęła nasza czarna podopieczna Negrita:-(

Melduje sie znow online :) Komp naprawiony, dziala nareszcie...uff...jeszcze tylko tydzien walki z aktualizacjami i bedzie ok.

Strasznie, ale to strasznie przykro mi z powodu Toma :( Z tego wynika ze krzeszowickie dziewuszki sa silniejsze - czy ktos ma kontakt z domem Michaski? Wiadomo cos na jej temat?
I Ratatuja tez szkoda...cholera, ciezka ta wiosna dla fundacji...

Sabina (vel Rapsodia) jest cudowna, lobuzerska i bedzie z niej kawal puchatej pieknosci. Boi sie reki, ale jednoczesnie lubi sie bawic. Plakala przed moim wyjsciem z domu, a dzis przed 6 zrobila mi pobudke. Koty oczywiscie zaciekawione bardzo, kto zacz zamieszkal w pokoju Tomka.

Jutro jedziemy na kontrole do Romana. Mam takie silne przeczucie ze po prostu trzeba to zrobic.
Mocz byl barwy lekko brunatnej, panna Sabina zrobila piekna kupe. Dostala tez poduszke na ktorej lezy i spi :) Bardzo podoba sie jej zabawa kulka z gazety.
Poki co nie gryzla, jedynie co pacnela lapka bez pazurow w moja reke. Jak przyjmuje pozycje na surykatke, przypomina mi troche Ryfke w wersji light :) jest sliczna... po prostu sliczna. Ufam ze szybko wyzdrowieje i znajdzie dobry, fajny dom (ktory bedzie mial duzo cierpliwosci i ochoty do zabaw i pobudek przed szosta rano :ryk: :kotek: )

Czy ktos ma MS OFFICE NA PLYCIE DO POZYCZENIA?? W zwiazku z formatem mojego pudla nie mam czegos takiego u siebie a pilnie potrzebuje (zwlaszcza, ze bede musiala przerobic prezentacje AFNu na wystawe) - bardzo prosze jesli ktos ma o pozyczenie lub przegranie. Z gory dziekuje :kotek:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]