SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY - KOTełkowa Drużyna

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 26, 2010 9:48 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Boguś-SZUKAM LARYNGOLOGA

alessandra pisze:Iwonko, z tego, co sie orientuję, z "kociej prasy" i od ludzi, nie spotkałam sie z tą specjalizacją -laryngologia w sferze kotów, okulista, kardiolog tak, może dziewczyny z Warszawy coś wiedzą -Aleksandra 59, Barba50, Poddasze-mają spore kontakty z lecznicami i najrózniejsze przypadki

Dzieki Ola, pierwszy raz mi sie zdarzyło, ze nikt sie nie odezwał, mimo, ze pytałam kilka razy, na róznych wątkach :roll:

Jesli nie ma laryngologa, to jak sprawdzic co sie stało , że Bogdan nie słyszy i czy jest szansa, zeby słyszał ? Niestety chyba Bogus zostanie w świcie ciszy i mroku :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon kwi 26, 2010 10:29 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Boguś-SZUKAM LARYNGOLOGA

Iweta pisze:
alessandra pisze:Iwonko, z tego, co sie orientuję, z "kociej prasy" i od ludzi, nie spotkałam sie z tą specjalizacją -laryngologia w sferze kotów, okulista, kardiolog tak, może dziewczyny z Warszawy coś wiedzą -Aleksandra 59, Barba50, Poddasze-mają spore kontakty z lecznicami i najrózniejsze przypadki

Dzieki Ola, pierwszy raz mi sie zdarzyło, ze nikt sie nie odezwał, mimo, ze pytałam kilka razy, na róznych wątkach :roll:

Jesli nie ma laryngologa, to jak sprawdzic co sie stało , że Bogdan nie słyszy i czy jest szansa, zeby słyszał ? Niestety chyba Bogus zostanie w świcie ciszy i mroku :cry:

Ja wiem o takim centrum we Wrocławiu , gdzie badają słuch u psów i kotów. Można zadzwonić i popytać albo e-mailem. myślę, że powinni odpowiedzieć.
Centrum Diagnostyki słuchu Psów i Kotów
ul. Energetyczna 14
53-330 Wrocław
Telefon kontaktowy: +48 696 055 859
E-mail: kontakt@sluchzwierzat.pl

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon kwi 26, 2010 10:34 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Boguś-SZUKAM LARYNGOLOGA

mięta pisze:

Ja wiem o takim centrum we Wrocławiu , gdzie badają słuch u psów i kotów. Można zadzwonić i popytać albo e-mailem. myślę, że powinni odpowiedzieć.
Centrum Diagnostyki słuchu Psów i Kotów
ul. Energetyczna 14
53-330 Wrocław
Telefon kontaktowy: +48 696 055 859
E-mail: kontakt@sluchzwierzat.pl

Bardzo, bardzo Ci dziekuję :D Szkoda, ze nie wiedziałem o tym jak byłam we Wrocławiu u Kiełbowicza :roll: ale cieszę sie, że jest mozliwość zbadania słuchu, nie wiem kiedy teraz uda mi się pojechać ale spróbuje napisac chociaz maila.

Jeszcze raz wielkie dzieki :D

Iweta

Post » Pon kwi 26, 2010 10:43 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Boguś-SZUKAM LARYNGOLOGA

Nie ma za co :D
Niestety trafiłam na "Twoje koty" z innego wątku i dlatego tak późno ten namiar :cry:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon maja 03, 2010 10:52 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

dzięki mięta za namiary, podeśle je jeszcze do Śniezynkowa, tam z pewnością przyda sie taka informacja

Iweta,trzymajcie sie, jak dajesz rade z Bogusiem, przyzwyczał sie do tego coraz mroczniejszego świata? :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 03, 2010 11:31 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Obejrzyjcie sobie ten filmik, spłakałam sie okrutnie :( http://www.smog.pl/wideo/35032/wzruszaj ... przyjazni/

Iweta

Post » Pon maja 03, 2010 11:57 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Też ryczę Iwetko. :cry: :cry: :cry: Pozwoliłam sobie wkleić na swój wątek. Przepiękny film. Brak słów po prostu...
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto maja 04, 2010 19:12 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

alessandra pisze:dzięki mięta za namiary, podeśle je jeszcze do Śniezynkowa, tam z pewnością przyda sie taka informacja

Iweta,trzymajcie sie, jak dajesz rade z Bogusiem, przyzwycział sie do tego coraz mroczniejszego świata? :(

Jakoś się trzymamy :wink: Boguś radzi sobie całkiem dobrze, zdobywa na nowo już wcześniej zdobyte tereny ale dla niego jakby nowe. Lubi wchodzić na stół w kuchni i nikt nie ma prawa mu tego zabronić nawet gdyby chciał chodzić między talerzami 8) i nawet mój TŻ nie protestuje w związku z tym :)
Czasami siedzi taka sierotka na środku pokoju "zapatrzony" w dal a może zamyślony? :( Podchodzę wtedy do niego i delikatnie głaskam a potem daje siarczystego całusa ,co niekoniecznie mu się podoba :D
Lubi gdy go drapiemy i to tak intensywnie, że cały sie rusza i wtedy mruczy i mruży z uwielbieniem oczka. Dziś nawet pozwolił się wziąć na kolana i spał sobie smacznie a ja nie śmiałam się ruszyć , bo to jest rzadkość, Boguś na kolanach :wink:

Ogólnie jest dobrze , Bogus jeszcze coś widzi , może tylko światło? reaguje gdy zaświecę lampę albo stanie w miejscu gdzie świeci słońce.
Na pewno ma teraz niesamowity węch, jest tak czujny jakby widział albo słyszał. Wyczuwa węchem nawet ruch , czasami muszę się natrudzić, żeby przejść koło niego niezauważalnie :D
Kocham go bardzo, bardzo mocno tak jak i cała rodzinka. To nasza wielka miłość i wszyscy mu usługują :1luvu:

Obrazek...Obrazek

Iweta

Post » Śro maja 05, 2010 11:10 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Zaglądam i cieszę się, że Boguś powoli przyzwyczaja się nowego życia :)
Oby przeszło to jak najłatwiej i najłagodniej dla niego.

Ja niestety bez netu od dwóch tygodni, więc prawie mnie tu nie ma. Ale myślami jestem cały czas z Wami Iwetko :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro maja 05, 2010 11:18 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Iweta pisze:

Kocham go bardzo, bardzo mocno tak jak i cała rodzinka. To nasza wielka miłość i wszyscy mu usługują :1luvu: [/b]

Obrazek...Obrazek

Na pewno jest u Ciebie szczęśliwy Iwetko :1luvu: :D :D :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt maja 07, 2010 16:44 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

A co tam u Was Iwetko? JAk Boguś i reszta?

A jak mój słodki czort Julinek?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt maja 07, 2010 18:47 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Boguś naprawdę całkiem wyluzowanie wyglada.
Pozdrowienia :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 07, 2010 22:19 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Afatima pisze:A co tam u Was Iwetko? JAk Boguś i reszta?

A jak mój słodki czort Julinek?

U nas jak zwykle za szybko :evil: Co za czasy, ze człowiek ciagle jest w biegu 8) A poza tym......bez zmian :wink:

Bogdanek w porządku, żyje sobie cichutko , dziś ma znowu dzień łazikowania, ciagle gdzies go niesie :) Zwiedza szafy, stoły i co tylko stanie na jego drodze a potem zmęczony pada. Ostatnio na łóżko z czego bardzo się cieszę bo odkad przestał widziec sypiał raczej na niższych poziomach :wink: Obrazek

Julek zwany Jurkiem to mój ukochany kot do spania, kocham z nim spac :1luvu: żaden kot nie potrafi sie tak wtulac jak Jurek, no moze Teodor ale Julek jest mistrzem przytulania. A teraz to jest co przytulać bo ma gabaryty foki :lol:
Obrazek

Teodorek niby taki powolniak ale jakby mu pokazac Krecika to mord w oczach ma od razu 8)

Obrazek

Synek, nadal najlepiej czuje sie siedząc na mojej szyi, mam wrażenie, ze kiedyś skrece sobie kark przez to jego ciagłe zaleganie na niej
Obrazek

Z dziewczynkami mniejszy kłopot, w wiekszości się lubia jak np Rudzia i Tola

Obrazek

No moze tylko Helenka to mały, chudy złosliwiec :? Najczęściej gnębi Zdzisie i Lize
Obrazek

Liza natomiast to dzika dzicz w najczystszej postaci, mimo, ze jest najdłuzej w moim domu najchętniej przebywa sama zaszywając sie w jakiejś dziurze
Obrazek

A dla urozmaicenia dzis wkleję zdjecie Marianka, który podziwia mój zbiór mniszka :D
Obrazek

Oczywiście jest to tylko część mojego stada i mam nadzieję, że nie pogniewaja się na mnie, ze nie wystawiłam wszystkich
:wink:

Iweta

Post » Sob maja 08, 2010 10:16 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- uczymy się żyć inaczej

Jednak zrobiło mi się żal i dołoze jeszcze kilka zdjęć :wink: to jeszcze nie bedzie cała kocia banda ale pomału zblizam się do końca prezentacji :D

Krecik, troche tchórzliwy, boi sie dziewczyn ale najbardziej jednak boi sie Teodora
8)

Obrazek

Zdzisia-Klapniete Uszko :wink: spokojna a jednoczesnie zadziorna, czesto tępi facetów a ona tepiona jest systematycznie przez Helene 8) Helena napada na Zdzisie z przyczajki doprowadzając ją do histerii ,gdy tylko widzę krążącą w kółko Helenke wiem, że coś kombinuje :wink:

Obrazek

Jeszcze raz wkleje Marianka, tym razem w całej okazałości (zauważcie na jakiej poduszce sypia Marianek) 8)
:D

Obrazek

I na deser.....Zbignieff, ukochany mojej córki :D

Obrazek

Miłego weekendu życzę, u mnie dzis po kilku dniach deszczu świeci piekne słońce, mam nadzieje zrobic dzis kilka zdjęć w plenerze, ale obiektem moze być tylko Pucek, jedyny wychodzacy kot 8) Ale moze zrobię tez jakies zdjęcia na wybiegu bo musze poczynić małe naprawy :wink:

Iweta

[poprzednia][następna]