Angel & coony

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 15, 2010 12:05 Re: Angel i zwierzaki ;) Królik w DS, domu szuka KESHA I BACARDI

SYmbolicznie 1000 posta napiszę u siebie ;)

WIRGINIA bardzo mi miło, że ktoś tu do nas zagląda :)

Bacardi znalazła nowy wspaniały dom.. Aż nie mam słów by opisać do jak cudownych ludzi trafiła.. Wymarzony dom ze złotymi klamkami to mało powiedziane..
Strasznie sie ciesze..

Not o może się jeszcze 'pochwalę', ze dzieki forumowej koleżance moja sunia i kociaki były w DZIENNIKU POLSKIM ( wydanie małopolskie)

Obrazek

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Czw kwi 15, 2010 20:46 Re: Angel i zwierzaki. Bacardi w DS. Kesha wciaz szuka..

Przeczytałam wątek o Twoich sierotkach,obejrzalam filmiki.Cudne są kocięta,już zapomniałamjakie słodkie są kociątka!Parę razy w życiu miałam w domu kocieta,przychówek naszych domowych kotek,to było w zamierzchłych czasach,kiedy o sterylkach nikt nawet nie słyszał,a weci byli od dużych zwierząt gospodarskich.Zazdroszczę Ci psów-tego,że opiekują się kociakami,moja Elza od zawsze była z kotami(trafiła jako miesięczny szczeniak do zakoconego domu),a gania te koty jak dzik,żadnych ciepłych odruchów wzgledem nich nie przejawia.Na początku się bałam,że koty nauczą ją miauczeć,ale to ona nauczyła je fruwać!
Ni oddasz Jędrka,prawda?Nie rób im tego.
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Nie kwi 18, 2010 9:46 Angel i zwierzaki. Bacardi w DS. Kesha pojechala do domu..

Oh, nie oczywiscie , ze nie! :)
Moze i ze 2-3 miesiace temu o tym myslalam jeszcze..Ale teraz..? W życiu. To jest nie rozdzielny dwupak :D Sa przewspaniałymi kotami, mysle nawet o felinoterapii z nimi. Cudne pro-ludzkie koty..

Wczoraj do nowego domu pojechała Kesha.. Trzymam kciuki by była szczesliwa :ok:

Angel_

Post » Pon kwi 19, 2010 15:38 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Tutaj Tosia wygląda fotomontaż :lol:

Obrazek

Co to było?!?

Obrazek

Tam też coś jest?!

Obrazek

E, wydawało mi się..

Obrazek

Angel_

Post » Pon kwi 19, 2010 20:28 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

No i dzieciaki nie źle wagowo poleciały.. to znaczy Junior :twisted:
Jędrek waży 3,7 kg 8O A Tosia 2,6 :roll: Ona taka jest filigranowa, a ten byczek na oko dwa razy taki jak ona.. :evil:
No cóz..

Wkoncu kto widział chudego Tygrysa? ;)

Obrazek

Angel_

Post » Pon kwi 19, 2010 22:49 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Nikt tu do Nas nie zaglada:( No cóż tylko dwa zwykłe burasy i jeden durny pies;)
Aż dziwnie tak dwa pyszczki tylko śpią sobie w Kocim Pokoju..Tak długo były 3-4.
No cóż kto wie co przyniesie los..

Angel_

Post » Wto kwi 20, 2010 20:03 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Niestety nie mój;)

Obrazek

Angel_

Post » Nie kwi 25, 2010 18:52 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

No to monologu ciag dalszy ;)

Dzis dzieciaki były pierwszy raz na spacerku. Odwiedziła mnie siostra więc wzieła Jędrusia swego ulubieńca, a ja Tosię.
Przed wyjściem okazało się oczywiście , że jest jeden komplet szelek :roll:
No cięzko by było więcej jak tymczasy "powynosiły" większosc ;)
Więc Tosia na swoje szelki a Jędrek na obrózce powiązanej ze smycza, ze stworzły sie szelki prowizoryczne ;)

No i podobało się, a co. Przerazona Tosia z poczatku ogon napuszyła niczym szop :lol: Ogólnie nisko podłogowo chodziła przez większosc czasu :lol: Ale ogólnie bardzo fajnie sie zachowywały dzieci.
Pod kazywm wzgledem wspaniałe z nich kociska:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angel_

Post » Nie kwi 25, 2010 21:22 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Cudna pogoda była na pierwszy spacerek!A te wielkie oczy na wielki świat szeroko otwarte,cudne buraski.Pozdrawiam.
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Nie kwi 25, 2010 23:51 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Wirginia dziękuję, że do Nas zaglądasz..:)

Angel_

Post » Nie maja 02, 2010 7:51 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

To ja sobie tu przysiądę. Może uda mi się sfocić Lizaka - on ciągle w biegu, chyba ma ADHD :mrgreen: .
Czy Jędrek i Tosia też gruchają? Lizak (Maciuś) w zasadzie nie miauczy, tylko grucha" - jest to cudowne, bo dzięki temu jest bardzo kontaktowy :D . Miau słyszę raczej rzadko. W ogóle Lizak ma przecuudowny charakter. :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 02, 2010 8:17 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Domyślam sie, ze charakterek rodzeństwo ma jednak wyssany z mlekiem matki... tylko której :lol:
Tosia nie miauczy wogóle, Jędrek sporadycznie jak chce jeść :lol: A tak to wciąż gruchają i traktorzą .. Traktory na full regulator cały czas :1luvu:
Zero w nich agresji.. można miętolić na wszystkie strony, nigdy nie ofuczały, nie drapnęły, nie ugryzły.. Pokojowo nastawione do wszsytkich i wszystkiego :1luvu:

Angel_

Post » Nie maja 02, 2010 8:25 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Angel_ pisze:Domyślam sie, ze charakterek rodzeństwo ma jednak wyssany z mlekiem matki... tylko której :lol:
Tosia nie miauczy wogóle, Jędrek sporadycznie jak chce jeść :lol: A tak to wciąż gruchają i traktorzą .. Traktory na full regulator cały czas :1luvu:
Zero w nich agresji.. można miętolić na wszystkie strony, nigdy nie ofuczały, nie drapnęły, nie ugryzły.. Pokojowo nastawione do wszsytkich i wszystkiego :1luvu:

No tak, czyli gruchanie i dosyć rzadko "miau" - widać, że mają wszystkie w genach. Lizaka można miętolić, ile wlezie. Jest bardzo pokojowy, nawet, gdy dostanie w łeb od innego kota za namolstwo, to się wcale nie przejmuje. Stale zaprasza do zabawy. Jest uroooczy!!!! :1luvu:
No i traktorek bez przerwy.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon maja 03, 2010 7:54 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

To ja wstawię dzisiejsze foty Lizaka (on jest bardzo podobny do Tosi). Jeżeli jest takim samym rozrabiaką - to współczucia szczere :mrgreen: :ryk: .

Butelki plastikowe stały równiutko, przygotowane do wyniesienia do odpowiednika pojemnika. Ale już po chwili, kiedy Lizak je zauważył...:

Obrazek Obrazek Obrazek

No co...???
Obrazek

Ja tu tylko na śniadanie przyszedłem:
Obrazek

Marcelibu

Post » Wto maja 04, 2010 13:26 Re: Angel i zwierzaki. Tymczaski -Bacardi i Kesha mają domy!

Ależ z niego piękne kocisko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdecydowanie delikatniejszy,tak jak Tosia :D
Jędrek to jest kawał byka już teraz, a ma niecałe 8 miesięcy :roll:
A łobuzerstwo jest ponad przeciętne :twisted: I to obydwa :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z "tatusiem" :twisted:

Obrazek

Angel_