IKA 6 pisze:A teraz napiszę coś o czym już wspomniałam, ale bedę pisała to tylko tu i na Puchatkowie. Na wystawie w Chorzowie paru hodowców kotów rasowych poprosiło mnie, żebym pomogła im wyadoptować ich koty. Koty sprowadzane są do hodowli czasem az z Europy. Zdarza się że kotka albo kocur nie imie dostosować sie do reszty stada. Rodzi zbyt "małe kociaki", nie potrafi dobrze kryć, jest agresywna lub apatyczna. Z takimi kotami oni maja problem. Koty na które dostanę namiary pozostana cały czas u hodowcy do momentu znalezienia odpowiedniego domku. Zostana wysterylizowane lub wykastrowane ( mój warunek). A domek, który znajdę dla tego kota otrzyma go za darmo. Kot bedzie w dobrej kondycji z utrzymanym normalnie futrem, szczepiony, odrobaczony z pełna ksiażeczka zdrowia albo paszportem.
Wczoraj dostałam juz takie zgłoszenie o czarnej exo. Jednak wróciło do nadawcy, bo brak było pełnej informacji o kotce i zdjecia to były miniaturki.
Post z mojego wątku wstawiłam za zgoda aamms. Chciałabym pomóc puchatkom. Może dlatego nie będa wyrzucane na ulicę albo oddawane do schronu
Potwierdzam..