Adopcje Puchatkowa VI..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 20:45 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

O'K - jestem nastawiona konsyliacyjnie - p. serniczek może ODMIAUKAĆ :roll: :roll: :roll:
Jasmina

Post » Nie maja 02, 2010 6:37 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

nie odmiałkamObrazek
Serniczek

Post » Nie maja 02, 2010 7:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

bardzo proszę o umieszczenie na adopcjach naszej Lilo viewtopic.php?f=1&t=110575
malutka potrzebuje domu bardzo. Kogoś kto przytuli, zapewni spokój, ciszę, kogo nie przestraszy brak futerka
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie maja 02, 2010 8:41 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Biedniutka jest :cry: :cry: :cry:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie maja 02, 2010 20:09 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Serniczek pisze:nie odmiałkamObrazek

:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: ............
Jasmina

Post » Nie maja 02, 2010 20:31 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

ania_36 pisze:Najnowsze fotki przystojniaka. Danio wygląda teraz jak pluszowa zabawka.

Obrazek

Obrazek

Danio czeka na domek!

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Nie maja 02, 2010 20:34 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Danio jest odlotowy. Koniec świata żeby taki przystojniak czekał na domek. :1luvu:

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon maja 03, 2010 11:54 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

A teraz napiszę coś o czym już wspomniałam, ale bedę pisała to tylko tu i na Puchatkowie. Na wystawie w Chorzowie paru hodowców kotów rasowych poprosiło mnie, żebym pomogła im wyadoptować ich koty. Koty sprowadzane są do hodowli czasem az z Europy. Zdarza się że kotka albo kocur nie imie dostosować sie do reszty stada. Rodzi zbyt "małe kociaki", nie potrafi dobrze kryć, jest agresywna lub apatyczna. Z takimi kotami oni maja problem. Koty na które dostanę namiary pozostana cały czas u hodowcy do momentu znalezienia odpowiedniego domku. Zostana wysterylizowane lub wykastrowane ( mój warunek). A domek, który znajdę dla tego kota otrzyma go za darmo. Kot bedzie w dobrej kondycji z utrzymanym normalnie futrem, szczepiony, odrobaczony z pełna ksiażeczka zdrowia albo paszportem. :kotek:
Wczoraj dostałam juz takie zgłoszenie o czarnej exo. Jednak wróciło do nadawcy, bo brak było pełnej informacji o kotce i zdjecia to były miniaturki.

Post z mojego wątku wstawiłam za zgoda aamms. Chciałabym pomóc puchatkom. Może dlatego nie będa wyrzucane na ulicę albo oddawane do schronu :oops:

IKA 6

Post » Pon maja 03, 2010 12:10 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

IKA 6 pisze:A teraz napiszę coś o czym już wspomniałam, ale bedę pisała to tylko tu i na Puchatkowie. Na wystawie w Chorzowie paru hodowców kotów rasowych poprosiło mnie, żebym pomogła im wyadoptować ich koty. Koty sprowadzane są do hodowli czasem az z Europy. Zdarza się że kotka albo kocur nie imie dostosować sie do reszty stada. Rodzi zbyt "małe kociaki", nie potrafi dobrze kryć, jest agresywna lub apatyczna. Z takimi kotami oni maja problem. Koty na które dostanę namiary pozostana cały czas u hodowcy do momentu znalezienia odpowiedniego domku. Zostana wysterylizowane lub wykastrowane ( mój warunek). A domek, który znajdę dla tego kota otrzyma go za darmo. Kot bedzie w dobrej kondycji z utrzymanym normalnie futrem, szczepiony, odrobaczony z pełna ksiażeczka zdrowia albo paszportem. :kotek:
Wczoraj dostałam juz takie zgłoszenie o czarnej exo. Jednak wróciło do nadawcy, bo brak było pełnej informacji o kotce i zdjecia to były miniaturki.

Post z mojego wątku wstawiłam za zgoda aamms. Chciałabym pomóc puchatkom. Może dlatego nie będa wyrzucane na ulicę albo oddawane do schronu :oops:

To normalna procedura. Ja też tak robię. Szukam domów przez znajomych. Nie ogłaszam na miau aby nie zabierać miejsca innym bardziej potrzebującym kotom.

Porządne hodowle nie wyrzucają kotów i nie oddają do schronu. Robią to przeważnie właściciele nawet jak mają podpisane umowy o poinformowaniu hodowcy o sytuacji kota.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon maja 03, 2010 12:49 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Jezeli chcecie to nie bede tych kotów pokazywała na Puchatkowie. Ale prosze o jasna wypowiedź :mrgreen:

IKA 6

Post » Pon maja 03, 2010 12:54 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

[quote="Pieczarka"].....aby nie zabierać miejsca innym bardziej potrzebującym kotom.[/quote]
Broń, Boże, nie żeby podważać - ale czasem tak samo potrzebujących. Co prawda, mają wikt i opierunek, ale się męczą i są na czymś w rodzaju "tymczasu" - moja Żiża, jak zrobiłam śledztwo, na allegratce wisiała już ponad rok, a ma 4 lata. Poza wadą, która ją eliminuje z hodowli - jest idealnym kotem, w dodatku w opcji "na gotowe", odchowana i zadbana (tyle, że wymaga nadal podobnej, w miarę dobrej karmy i towarzystwa - bo sama by chyba zeszła).
Będę reklamowała gdzie się da - właśnie w opcji "na gotowe" :ok:

PS: Nadal nie rozmawiam z Sz.P. serniczek :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .....
Jasmina

Post » Pon maja 03, 2010 13:45 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Jasmina przełam się, ustąp starszej. Niech na watku będzie dalej wesoło i tylko tak jak Ty to potrafisz :ryk: :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Pon maja 03, 2010 14:04 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

IKA 6 pisze:Jasmina przełam się, ustąp starszej. Niech na watku będzie dalej wesoło i tylko tak jak Ty to potrafisz :ryk: :ryk: :ryk:

Tak Jasmina :1luvu: nie bądź małpa :mrgreen: ustąp ... :ryk:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pon maja 03, 2010 14:43 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

IKA 6 pisze:Jasmina przełam się, ustąp starszej. Niech na watku będzie dalej wesoło i tylko tak jak Ty to potrafisz :ryk: :ryk: :ryk:

słucham???? komu???? starszej????? no to juz jest szczyt!!!!!Obrazek
młodsze się znalazły...... paczpaniObrazek
Serniczek

Post » Pon maja 03, 2010 15:03 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Serniczku żebym nie powiedziała kto tu starszy :evil: :evil: :evil:

IKA 6

[poprzednia][następna]