Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 12:25 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Wczoraj byłam świadkiem zadziwiającego widoku gdy przyjechałam do naszej Wielkiej Czwórki.
Mam zwyczaj po posiłku, który zwykle nie jest przesadnie wielki, "dokarmiać" towarzystwo chrupkami, rzucając je, żeby zachęcić nieco koty do biegania (konkurencja olimpijska RC :lol: czyli "rzut chrupką"). Zwykle takie zabawy najbardziej podobają się Loi. To ona najchętniej się rusza i wyczynia najdziksze ewolucje. Wczoraj do zabawy przyłączył się Snake, który ma problem jednakowoż z poruszaniem się, bo wiąże się to z wyfroterowaniem całej podłogi snake'owym brzuszkiem.
Wczoraj tymczasem Snake brykał jak kociak - i to długo - zupełnie bez zadyszki :D. Chyba mamy coś, co można nazwać postępem.
Jednak pląsy Snake'a to jeszcze nic. W pewnym momencie, zupełnie niespodziewanie, Loa zaczęła się z nim bawić! Nie było w tym krzty agresji, a jedynie sielankowy obrazek, na którym dwa koty, jeden szczupły, drugi dość nieszczupły, pląsają z podniesionymi ogonkami, podskakując zabawnie na czterech łapkach. Dołożyć do tego zieloną łączkę i już byłby niezły kicz. Tak czy inaczej ubawiłam się serdecznie i bardzo mi się spodobała ta komitywa.

Jak to jednak w bajkach bywa, jest i w tej historii Darth Vader, nazywa się Tofik, który nie ruszając się zbytnio czekał, aż biegnący Snake go minie, po czym z precyzją godną Jedi przypierniczył Snake'owi w nos i zabawa się skończyła.

Szukamy więc domku, który przeciągnie Tofika na jasną stronę mocy szybko, bo tu się odbywają prawdziwe gwiezdne wojny podjazdowe...

Jeżeli będziemy dalej szukać analogii do Gwiezdnych Wojen, to Ola wygląda zupełnie jak mistrz Yoda :mrgreen: Tylko nie lewituje.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob maja 01, 2010 17:34 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Zgłosiłam 1% z mojego PIT-a na PJD, ale nie jest to imponująca kwota :(
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob maja 01, 2010 19:06 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Majorka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob maja 01, 2010 19:21 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

luelka, to jest naprawdę żenująco mało. Wkurza mnie, że człowiek pracował jak wół tyle lat, a emeryturę ma, jaką ma i ten 1% jest mikry... ech, co tam. Grunt, że jestem wiernym wspieraczem PJD :ok:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Sob maja 01, 2010 20:34 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Dokładnie o to chodzi :). Przede wszystkim cała moc 1% to właśnie to, że te czasem niewielkie kwoty, połączone razem, mogą dać prawdziwe wsparcie, i to właśnie się liczy :kotek: .

luelka

Post » Nie maja 02, 2010 9:06 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Majorko, dziękujemy bardzo! :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon maja 03, 2010 11:06 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Wczoraj Loa była w wyjątkowo dobrym nastroju - w ogóle ostatnio jest rozbrykana, zadowolona i ma niesamowity apetyt. Zdecydowanie poprawiło jej się po ostatnim solidnym odrobaczaniu :).

Siedziałam sobie na kanapie, a Loa patrzyła na mnie i ćwierkała "mrrru" - z takim prawdziwie drżącym, wibrującym "rrrr". No to mówiłam do niej:

J: Loa?
L: Mrrr!
J: Przyjdziesz do mnie?
L: Mrrr!!!
J: To chodź, ślicznotko!
L: Mrrr...
J: No chodź, Pomarańczowoooka!

I na to hasło przybiegała mrucząca Loa, z ogonkiem podniesionym na sztorc, ocierała się o ręce, robiła piękny piruet u mnie na kolanach, pozwalała się wygłaskać, po czym biegła z powrotem. Siadała w niedużej odległości, patrzyła na mnie i ćwierkała "mrrru!" :D. I tak w kółko. Trochę się jeszcze obawiam, gdy Loa ociera się pyszczkiem o twarz - jednak ciągnie się za nią legenda o krwiożerczej Loi :). Ale póki co wydaje się, że zmiana otoczenia, spokój, mała grupa kotów jej bardzo służą. Poza tym jest jednym z takich kotów, którym wystarczy spojrzeć w oczy, żeby zobaczyć tę iskrę inteligencji, która zapowiada wyjątkowego Kociego Kombinatora :mrgreen: .

luelka

Post » Pon maja 03, 2010 12:31 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Loa mogłaby się reklamować pod szyldem
"pod gadającym kotem"
:)
coby sobie wygadała domek jeszcze...

zgnoczek

Od: Śro cze 24, 2009 14:25

Post » Pon maja 03, 2010 20:33 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Wczoraj kociaste dostały ode mnie surowego, przelanego wrzątkiem indyka. Ola powąchała i poszła do suchego, Snake polizał i stwierdził, że niejadalne, Loa powąchała, popatrzyła na mnie kontrolnie i zjadła, a Toffik... Toffik przybiegł, wziął do pyszczka swój kawałek, pobiegł dalej, chwycił w pyszczek kawałek po Snake'u, po czym schował się za kanapą i zjadał oba, warcząc straszliwie o tym, co zrobi tym, którzy postanowią zabrać mu JEGO mięsko :>.

Mają ostatnio wiosennie cudny apetyt :).

luelka

Post » Wto maja 04, 2010 11:00 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Cudnie podzielić się tak świeżą wiadomością - dostaliśmy wpis do KRS!!! :balony: :dance: :dance2: :dance: :balony:

Dowiedzieliśmy się zaledwie parę minut temu :).

luelka

Post » Wto maja 04, 2010 11:06 Re: Pod Jednym Dachem - MAMY WPIS DO KRS!!! :)))

:dance: :dance2: :dance: :piwa:

się będzie działo! :spin2: :spin2: :spin2:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 04, 2010 11:19 Re: Pod Jednym Dachem - MAMY WPIS DO KRS!!! :)))

gratulacje!!!!!
:piwa:

zgnoczek

Od: Śro cze 24, 2009 14:25

Post » Wto maja 04, 2010 11:41 Re: Pod Jednym Dachem - MAMY WPIS DO KRS!!! :)))

Bardzo się cieszę, gratulacje! :ok:
Obrazek

Majorka

Post » Wto maja 04, 2010 13:54 Re: Pod Jednym Dachem - MAMY WPIS DO KRS!!! :)))

Dzisiaj zostały powtórnie zaszczepione przeciw grzybicy Wilson, Chase i Wanilia. Willi został zaszczepiony dzięki Majorce, która jest jego Mecenasem. Na razie kocurki u mnie są absolutnie oburzone tym, że ktoś naruszył ich integralność kocią i łypią na mnie ślepiami spod fotela. Mam nadzieję, że obiad je przekona, że miałam naprawdę dobre intencje :).

luelka

Post » Wto maja 04, 2010 13:57 Re: Pod Jednym Dachem - MAMY WPIS DO KRS!!! :)))

To ja gwoli ścisłości i dla ujścia radości podam Numer KRS: 0000355528

HURRRA! :dance: :dance2: :spin2:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

[poprzednia][następna]