K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 8:20 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Kotka w końcu zrobiła kupkę
o rany ależ aromat z najmocniejszego snu mnie wyrwało
cześć do kuwety cześć na ścianę a cześć na podłogę
opcja ful niestety podejrzenia się sprawdziły kotka jest
strasznie zarobaczona gówienko się ruszało
podczas sprzątania klatki puściła pawika i to też sporej wielkości
też się ruszał nie jest dobrze ma sporą ilość robali i najgorsze że
z mlekiem przekazała je maluchom od jutra musze zacząć odrobaczać
mamkę ale w malutkich ilościach i jakimś delikatnym środkiem
czy jest coś takiego na Hocimskiej ja mam tylko Cestal a on jest
za mocny
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pon maja 03, 2010 8:34 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Zmierzyłem temperaturę 39 stopni
kotka stała się apatyczna nie chce jeść ani pić
cycuszki nabrzmiałe mleko jest
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Pon maja 03, 2010 8:55 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Kilka zdjęć „glizdek „
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Pon maja 03, 2010 9:16 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

tylko pyrantelum w małych dawkach i jeśli jest zarobaczona to troche parafiny, żeby nie zatkaly jelita
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon maja 03, 2010 9:39 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Akima pisze:tylko pyrantelum w małych dawkach i jeśli jest zarobaczona to troche parafiny, żeby nie zatkaly jelita

standardowo 1 ml na 2,5 kg kota ale jej może właśnie podać tylko 1 ml (jest na Chocimskiej) ale przez 3 dni? Roman nie mówił?

Co to za kotka, o której pisze Leone?

Co do Filipa to zdaje się, że musi się oduczyć znaczyć na Kocimskiej (Akima, nie zamawiasz czasem vitoparu? :wink: ), bo w jego przypadku nie ma mowy o izolacji w zamkniętym pomieszczeniu lub klatce.

_Namida_, może jeżeli nikt nie zareaguje na ogłoszenia Etiopii (bo może jednak komuś się zgubiła) to przejmiesz od niej kotkę na tymczas? To chyba jest konieczne dzisiaj :roll:

Kto ma fotki kociaków, które odeszły a nam pochłonął matrix? :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon maja 03, 2010 9:42 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tu jest zdjęcie Zuzi widać jak wszystkie jelita są zagazowane
jest to przyczyną robali teraz jak kicia trochę się odprężyła
stała się osowiała i na razie w dalszym ciągu nie chce jeść
jeszcze karmi maluszki ale widać że niechętnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Pon maja 03, 2010 9:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Akima pisze:Miaucia, Pestka, Kora, Szila, Szymek, 8 kociąt z Bielan, Baloo , Milka, Franek, 2 maleństwa ze smietnika, Pan Kot - Fazi... pamietacie jeszcze kogoś. Może warto poszukac u siebie zdjęć i dodać je do strony. Pamietacie inne ?

Może dajmy do galerii? jest pusta a można ja w ten sposób też wykorzystać

Tweety

Post » Pon maja 03, 2010 9:50 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

markopolo00 pisze:Tu jest zdjęcie Zuzi widać jak wszystkie jelita są zagazowane
jest to przyczyną robali teraz jak kicia trochę się odprężyła
stała się osowiała i na razie w dalszym ciągu nie chce jeść
jeszcze karmi maluszki ale widać że niechętnie
Obrazek

no to nie masz co czekać tylko trzeba ją lekko odrobaczyć. Na ile toksyny robalowe (tych żywych i wytrutych) przenikają do mleka, ktoś wie?

Tweety

Post » Pon maja 03, 2010 9:53 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Marku masz może Espumisan? , można by jej podać z 2 razy dziennie.

Dla Filipka lepszy będzie androcur chyba. Jeśli ktoś wypisze na receptę to będzie kosztowało 30 zl.

Vitoparu nie kupuję bo Pirat się uspokoił. Wczoraj demontowałam szafę bo ciagle mi coś śmierdzialo. Okazało się, że pod szyną na drzwi nasikane na całej długości :evil: Ten androcur by mi się też przydał bo Pirat sie zakochał w Marinie i nic tylko ją podgryza. W całym domu mam duzo futra, obawiam się że do czasu adopcji Marina bedzie łysa 8O
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon maja 03, 2010 10:08 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

W internecie znalazlam, że mozna podawać profender karmiącym matkom, u suk karmiących flubenol. W przypadku pyrantelum nie zostały przeprowadzone badania.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon maja 03, 2010 10:23 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Czyli ja na razie nic nie przejmuję, tak?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon maja 03, 2010 10:37 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Witam,
dzwoniła wczoraj do mnie Pani Kasia - szczęśliwa opiekunka Glusi czyli Amelki. Prosi nas o pomoc. A mianowicie znalazła na klatce schodowej kotka i szuka dla niego domu. KOtek najprawdopodobniej domowy bo nie boi sie ludzi. Niestety nie jest w stanie kotka "przechować". Franek (pierwszy kot u P.Kasi) okropnie jest agresywny w stosunku do "nowego".
Zaraz napisze do P.Kasi aby zalogowała się na forum, opisała kociaka i wstawiła zdjęcia.

pozdrawiam,
Gośka
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon maja 03, 2010 10:56 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tweety pisze:_Namida_, może jeżeli nikt nie zareaguje na ogłoszenia Etiopii (bo może jednak komuś się zgubiła) to przejmiesz od niej kotkę na tymczas? To chyba jest konieczne dzisiaj :roll:

Wezmę jutro, rano jeszcze zaliczy przegląd u weterynarza.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon maja 03, 2010 11:26 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

_namida_ pisze:
Tweety pisze:_Namida_, może jeżeli nikt nie zareaguje na ogłoszenia Etiopii (bo może jednak komuś się zgubiła) to przejmiesz od niej kotkę na tymczas? To chyba jest konieczne dzisiaj :roll:

Wezmę jutro, rano jeszcze zaliczy przegląd u weterynarza.

Jutro rano zabieram kicie na przegląd do Krak Vetu niech ją dokładnie oglądną, odrobaczą ewentualnie potraktują preparatem na pchły. Wezmę dla niej książeczkę zdrowia.

Tweety za wirtualną adopcje na konto AFN ?? Z dopiskiem że to W.A. i imię kota ??
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon maja 03, 2010 11:31 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Akima pisze:W internecie znalazlam, że mozna podawać profender karmiącym matkom, u suk karmiących flubenol. W przypadku pyrantelum nie zostały przeprowadzone badania.

Profender jest bezpieczny to spot on.

Marek espumisan jak najbardziej ale ten dla dzieci w kroplach.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]