Ten serwis deserowy (ten drugi, do herbaty tez) sa seledynowe, widocznie monitor zmienia kolor.
A film tez mi sie bardzo podobal

W przyszly week-end wybieram sie do Prowansji. Lece szukac kostiumu kapielowego na necie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mimbla64 pisze:Napisałam posta i mi zeżarło.![]()
Birfanko kapieli zazdroszczę. Szczególnie w ciepłym morzy lub basenie. Ja do każdej kałuzy wejdę, żeby sie wykąpać.![]()
Byłam raz na Lazurowym Wybrzezu w sierpniu. Dało się siedzieć w wodzie półtorej godziny i było dalej ciepło.![]()
A z basenami w Polsce, to ten problem jest, że zimno.
Jest bardzo fajny basen w Warszawie (niejeden), ale jak mam spod prysznica wejść do wody, to brrr. Szczególnie w zimie, kiedy człowiek ogólnie taki zmarznięty jest.
A Bałtyk to juz wogóle szkoła przetrwania. Kiedy jestem tam, to oczywiście kąpię się, kiedy się da. Ale często wchodzę do morza siłom i godnościom osobistom.
Ciekawe, co Hania na ten temat by powiedziała. Morze ma na co dzień.
haniaszaraf pisze:mimbla64 pisze:Napisałam posta i mi zeżarło.![]()
Birfanko kapieli zazdroszczę. Szczególnie w ciepłym morzy lub basenie. Ja do każdej kałuzy wejdę, żeby sie wykąpać.![]()
Byłam raz na Lazurowym Wybrzezu w sierpniu. Dało się siedzieć w wodzie półtorej godziny i było dalej ciepło.![]()
Jest bardzo fajny basen w Warszawie (niejeden), ale jak mam spod prysznica wejść do wody, to brrr. Szczególnie w zimie, kiedy człowiek ogólnie taki zmarznięty jest.
A Bałtyk to juz wogóle szkoła przetrwania. Kiedy jestem tam, to oczywiście kąpię się, kiedy się da. Ale często wchodzę do morza siłom i godnościom osobistom.
Ponieważ Bałtyk mam o rzut beretem, kąpię się wyłącznie w...Morzu ŚródziemnymJam zmarźlak zawodowy, niestety.
mimbla64 pisze:haniaszaraf pisze:mimbla64 pisze:Napisałam posta i mi zeżarło.![]()
Ponieważ Bałtyk mam o rzut beretem, kąpię się wyłącznie w...Morzu ŚródziemnymJam zmarźlak zawodowy, niestety.
Haniu i popatrz całkowicie się z Tobą zgadzam, nie ma to jak Morze Śródziemne.![]()
Chociaż mieszkając w Sopocie, to bym się chyba i w Bałtyku kąpała. Bałtyk fajny jest, kiedy są fale. Można się pobawić z falami, zamiast pływać w tej lodówce.
Birfanka pisze:Ten moj swiateczny Limoges z rozowymi wzorkami tez ma z 50 lat albo ciut wiecej, ale ja go uzywam - co prawda dla gosci tylko![]()
Jakiejs osiemnastowiecznej Misni chyba bym sie nie odwazyla, nawet filizanki, no ale posiadanie takich fantow mi nie grozi![]()
Co do plaz, to prawda, ze na Lazurowym sa do kitu, same kamulce, bosa noga wejsc do wody nie mozna, jedna jedyna piaszczysta...
A woda jak zupa, az za ciepla![]()
(ja w Baltyku moge siedziec w wodzie po 2 godziny i wiecej bez przerwy, co prawda w sierpniu).
Zakochalam sie w plazach Picardii![]()
http://webtv.picardie.fr/video.php?id_video=335
A Baltyk uwielbiam, mam ciotke w Gdansku i jak ja odwiedzam, to godzinami laze brzegiem morza![]()
Posty przed wyslaniem zawsze zapisuje na "kopiuj", bo tez mi pare razy zezarlo i dmucham na zimne
dalia pisze:o rany jakie piekne skorupy![]()
nie pisalam ze mam bzika na tym punkcie(i ogolnie na starocie)
dzięki Bogu miejsca brak![]()
ale oczywiście od czasu do czasu coś mi odwali i kupuje
ostatni mój większy nabytek - nie wiekowy co prawda ale piękny - to obiadowy serwid polskiej Karoliny na 12 osób ze złotym rantem ( ok 50 lat posiada)
o tym ze stoi nie używany chyba nie musze pisać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], zuza i 346 gości