Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 01, 2010 14:39 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja
Ja wreszcie, w tym kontekście, zrozumiałam ten fragment z "Murów" Kaczmarskiego, bo zawsze jakoś odstawał mi od reszty tekstu..
Ale to moje odczucia, może nie tylko moje..
Co do bulwersującego wpisu, powiem jedno, że jeśli rozpętujecie atmosferę, iż legalna organizacja, popierana tu na forum, cytując "daje głód i bezdomność" i nadal zamiast poskramiać wpisy, "do wyjaśniania", ją rozdmuchujecie, to jakąś odpowiedzialność ponosicie za takie wpisy (oczywiście moralną), osobiście uważam, ze dużo większą niż wolontariusze współpracujący z fundacją, a nie biorący udziału w sprawie Tiki i Spacji. Bo Wy macie na to bezpośredni wpływ, a nie jesteśmy dziećmi i wiemy, jakie emocje takie burzliwe dyskusje budzą, czego dowód był już wcześniej, mianowicie groźba karalna. Podtrzymuje zdanie, ze zamknięcie bazarku było niepotrzebną szykaną uderzającą w uczciwą osobę.
I żeby było jasne, tyle z mojej strony. Uważam, że z moim zdaniem można się jedynie zgodzić lub nie, nie widzę potrzeby go wyjaśniać szczegółowo w kolejnych postach.
Pozdrawiam.
lesna

Post » Sob maja 01, 2010 14:43 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:I żeby było jasne, tyle z mojej strony. Uważam, że z moim zdaniem można się jedynie zgodzić lub nie, nie widzę potrzeby go wyjaśniać szczegółowo w kolejnych postach.
Pozdrawiam.

obiecujesz?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob maja 01, 2010 15:11 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:
lesna pisze:I żeby było jasne, tyle z mojej strony. Uważam, że z moim zdaniem można się jedynie zgodzić lub nie, nie widzę potrzeby go wyjaśniać szczegółowo w kolejnych postach.
Pozdrawiam.

obiecujesz?

Femka
W tej sprawie Tak, nie jestem stroną w dyskusji (dalsze dyskusje będą tylko pieniactwem z mojej strony), szkoda, że osoby pokrzywdzone, nie zawęziły tej nagonki do stron konfliktu, naprawdę szkoda, ilu jeszcze ludzi rażonych 'rykoszetem' ma odejść?
Dodam tylko, że bazarek był już nieaktualny, bo umknęło mi to w poprzednim wpisie, w całej reszcie pozostaje mi jedno, odwołać się do dojrzałości, mądrości i uczciwości osób czytających ten wątek...
Tak to na tyle, nie ma w odróżnieniu do niektórych żadnej satysfakcji w udzielaniu się w tym wątku, a atmosfera tu panująca od początku mi nie odpowiada (powód moich wpisów i zrozumienia osób trzymających się z daleka od tego wątku)..
Femka i jeszcze jedno, rozumiem, ze tobie na tym zależy, ale nie wykluczam odpowiedzi na merytoryczne pytania innych, a odnoszące się nie do sytuacji Tiki, czy Spacji, ale do mojego stanowiska. Przez Twój wpis nie zacznę ignorować innych ludzi..
Pozdrawiam.
lesna

Post » Sob maja 01, 2010 15:18 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:Dulencja
Ja wreszcie, w tym kontekście, zrozumiałam 1) ten fragment z "Murów" Kaczmarskiego, bo zawsze jakoś odstawał mi od reszty tekstu..
Ale to moje odczucia, może nie tylko moje..
Co do bulwersującego wpisu, powiem jedno, że jeśli rozpętujecie atmosferę, iż legalna organizacja, popierana tu na forum 2), cytując "daje głód i bezdomność" i nadal zamiast poskramiać wpisy, "do wyjaśniania", ją rozdmuchujecie, to jakąś odpowiedzialność ponosicie za takie wpisy (oczywiście moralną), osobiście uważam, ze dużo większą niż wolontariusze współpracujący z fundacją 3), a nie biorący udziału w sprawie Tiki i Spacji. Bo Wy macie na to bezpośredni wpływ, a nie jesteśmy dziećmi i wiemy, jakie emocje takie burzliwe dyskusje budzą, czego dowód był już wcześniej, mianowicie groźba karalna 4). Podtrzymuje zdanie, ze zamknięcie bazarku było niepotrzebną szykaną uderzającą w uczciwą osobę.
I żeby było jasne, tyle z mojej strony. Uważam, że z moim zdaniem można się jedynie zgodzić lub nie, nie widzę potrzeby go wyjaśniać szczegółowo w kolejnych postach 5).
Pozdrawiam.

Przepraszam, ale odpowiem ponumeruję, żeby była jasność
1) cieszy mnie, że cokolwiek
2) nie bardzo rozumiem, jaką legalną organizację popieraną na forum masz na myśli
3) przepraszam, ale to forum publiczne, każdy może napisać co chce, my jako osoby, które są osobiście zaangażowane osobiście (mam na myśli siebie i schronisko w Koninie) i wirtualnie (mam na myśli osoby z forum, które nie godza się, aby w ramach działalności fundacji wyrzucać koty na ulicę) w tę sytuację możemy jedynie nie zgadzać się z niektórymi postami.... I robić wszystko, aby nie był to kolejny ścieko-watek. I robimy to.
4) nie wiesz, czym jest groźba karalna, zresztą KM też. Ja wiem 8)
5) nie rozumiem, po co kolejny raz podkreślasz, że to ostatnia Twoja wypowiedź, po czym wypowiadasz się. Mam nadzieję, że ta będzie naprawdę ostatnia 8)

Sama nakręcasz kłótnię, a potem z czystym sumieniem powiesz "a nie mówiłam" :wink:

I kolejny raz podkreślę, wróciłam do Łodzi w grudniu. Do sytuacji z Tiką, KM była dla mnie zwyklą pro zwierzęcą fundacją.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob maja 01, 2010 15:30 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ciekawe jak się Tika czuje :( mam nadzieje, że wszystko u niej w porządku i niedługo będzie się wylegiwać w domku :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob maja 01, 2010 15:32 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:4) nie wiesz, czym jest groźba karalna, zresztą KM też. Ja wiem 8)

Wiem, bo życie zmusiło mnie nie raz bym była z takim doniesieniem na policji, inną sprawą jest traktowanie takich doniesień w instytucji powołanej do ochrony obywateli..
Dulencja pisze:5) nie rozumiem, po co kolejny raz podkreślasz, że to ostatnia Twoja wypowiedź, po czym wypowiadasz się. Mam nadzieję, że ta będzie naprawdę ostatnia 8)

Bo nie mam przyjemności pisania w nim, ani w takiej atmosferze. Moje wpisy nie są po myśli ogółowi wypowiadających się na wątku, co mało kto tu ukrywa, wiec mogę się naczytać, co do własnej osoby, choć mnie nie znacie.. walicie w ciemno (gorzej mają osoby bardziej i od lat zaangażowane w forum miau). Też dlatego, ze nie wierzę, by ktoś był skłonny zweryfikować swoje stanowisko, wszystko, co nie jest po myśli ogółu zastraszacie, lub ośmieszacie, jednak ja nie jestem jedyną osobą, reszta po prostu nie zamierza się w to mieszać (niejednokrotnie pisząc o specyfice forum miau, to właśnie takie ataki o niej decydują)... Weźcie to pod uwagę.
Dulencja pisze:Sama nakręcasz kłótnię, a potem z czystym sumieniem powiesz "a nie mówiłam" :wink:

Nie ja nawołuje do nienawiści i niszczenia, bez wyjaśnienia faktów i podejścia z rozsądkiem. Ale DOBRZE, na Twoją prośbę kończę i to mój ostatni wpis.
Pozdrawiam.
lesna

Post » Sob maja 01, 2010 16:03 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pozwolę sobie przytoczyć. Cytat pochodzi z watku viewtopic.php?f=1&p=5911274#p5911274

mar9 pisze:Ze swej strony (odnosząc się do awantury na wątki Tiki) dodam tylko tyle, że ja sama też już kilka razy "oberwałam" od niektórych na forum, nauczyło mnie to jednego: mniej słów, więcej czynów.
Biorąc na tymczas kota to głównie ja mam moc decyzyjną odnośnie opieki nad tym tymczasem a forumowicze mogą mnie wspierać radą a nie wymuszać jakiekolwiek działania.
Czasem o prostu nie warto być za bardzo szczerym, żeby nie dostać o łapkach, to tyle.

Bardzo prosze ew. dyskusję toczyć w tym wątku...
skoro jest tu awantura

wytłuszczenie moje

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 16:52 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:szkoda, że osoby pokrzywdzone, nie zawęziły tej nagonki do stron konfliktu, naprawdę szkoda, ilu jeszcze ludzi rażonych 'rykoszetem' ma odejść?

Napisałaś to także do Pani Izy? Nie byłoby ŻADNEGO KONFLIKTU gdyby kotki zostały oddane. Ani jednego wpisu konfliktującego osoby z forum nie było by na tym wątku.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 01, 2010 17:14 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Gibutkowa pisze:
lesna pisze:szkoda, że osoby pokrzywdzone, nie zawęziły tej nagonki do stron konfliktu, naprawdę szkoda, ilu jeszcze ludzi rażonych 'rykoszetem' ma odejść?

Napisałaś to także do Pani Izy? Nie byłoby ŻADNEGO KONFLIKTU gdyby kotki zostały oddane. Ani jednego wpisu konfliktującego osoby z forum nie było by na tym wątku.

Gibutkowa, u zwierząt występuje słuch wybiórczy (np. mój Pacior ma takowy), u ludzi występuje wybiórcze przyswajanie informacji :roll: I co za tym przysłowiowe odwracanie kota ogonem :roll:

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 17:16 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

i niestety...zgadzam sie z lesną i mar9 w TEJ kwestii
jak masz inne zdanie niz ogół...to zachowaj je dla siebie...
inaczej rozniosa cie na widelcach ....
to nie zaslyszane...to empiria ...niestety....
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob maja 01, 2010 17:18 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ech... no tak :roll:
Kurcze ja się ciągle zastanawiam czy Tika nie została stamtąd zwędzona - jak to już ktoś sugerował :roll: i pomyślałam też że może lepiej rzeczywiście nie wykładać dla Tiki jeszcze podusi... nie chce krakać ale przypomniał mi sie działkowy Leon na którego podusia u Ciebie czekała...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob maja 01, 2010 17:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

dune pisze:i niestety...zgadzam sie z [b]lesną i mar9 w TEJ kwestii
jak masz inne zdanie niz ogół...to zachowaj je dla siebie...[/b]inaczej rozniosa cie na widelcach ....
to nie zaslyszane...to empiria ...niestety....

Ok. To jak rozumiem, jak tymczas mało adopcyjny to na ulicę, bez kontaktu z dotychczasowym albo prawnym opiekunem kota :roll:
Dune, jak pisałam do Ciebie PW, to wtedy próbowałyśmy jednocześnie polubownie z Km (aczkolwiek tracąc nadzieję), jednocześnie próbując odłowić Tikusię.. Dlatego Twoje posty o tym co Twoim zdaniem powinnyśmy zrobić spotkały się z takim moim odzewem... Ile takich osób było, szkoda pisać...

Co do mar9, która pozwoliłam sobie zacytować z innego wątku, dla mnie to rozbieżność delikatna, pomiędzy tym co się pisze na dwóch różnych wątkach odnośnie tej samej sprawy... Dune, to też inna strona miau

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 17:38 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

I też mam ochotę rzucić miau, bo mam dość :evil: :evil:

Na dziś wychodzę, dziś mi wystarczy.

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 17:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

za odnalezienie Tiki i Spacji niezmiennie kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:
a do "dyskusji"? i wzajemnego wylewania na siebie wszelakich brudów nie dam się sprowokować :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 01, 2010 17:48 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Co do "bycia w opozycji" i "zostania rozdziobanym" to też raz sobie pozwoliłam mieć inne zdanie niż ogół choć ogółowi argumentów nie odmawiałam, aczkolwiek zostałam zjedzona w całości. To był pierwszy i ostatni raz gdy wypowiedziałam swoją opinię na jakiś temat, która nie pokrywała się z opinia ogółu (gdy tak jest po prostu nie uczestniczę w dyskusji)
Ale to nie ma zbyt wiele wspólnego ze sprawą Tiki, której wciąż nie odzyskano :( :(
Ostatnio edytowano Sob maja 01, 2010 17:59 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]