DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 19:35 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Musiałabym jeszcze w pracy mieć dostęp na to allegro :twisted:

Gorączka, zapchany noc i bolące gardło. Urlop na żądanie - p.k.p., już drugi w tym roku :(
U mojej lekarki dziś wreszcie byłam, ale okazuje się, że bezpłatnie nie mogę już do niej chodzić do ośrodka, będzie trzeba prywatnie. Leków na ubicie guzków bezwzględnie nie mogę brać, bo pogarszają jeszcze depresję - ręce mi opadły. Aha, nie mogę brać nawet fervexu, bo też coś tam :roll:
Czyli jednym słowem nie wiadomo czym, jak i u kogo się leczyć. Tylko położyć się do trumny i zdechnąć :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt kwi 30, 2010 19:39 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

A kto będzie obsługiwał całe Drańskie towarzystwo by zagwarantować mu dotychczasowy poziom dobrobytu ? :mrgreen:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt kwi 30, 2010 19:44 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Może tzw. dobrzy ludzie :roll: Tylko cholera powinnam jeszcze przed śmiercią zacząć ich werbować, bo jeleni nie chodzi wbrew pozorom po tym świecie zbyt dużo :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 30, 2010 19:56 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Do opieki tak znanych Drani może sie zgłosić cała masa zacnych osób , może warto by było zorganizować jakiś casting :roll: :mrgreen:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt kwi 30, 2010 20:31 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Wielbłądzio pisze:Musiałabym jeszcze w pracy mieć dostęp na to allegro :twisted:

A to świnie. U mnie allegro działa, tylko miau nie. Właściwie to mogłabym poprosić kolegów, żeby mi miau odblokowali, ale jakoś ne odczuwam takiej potrzeby. Coraz bardziej mam dość tego forum :(

Wielbłądzio pisze: Leków na ubicie guzków bezwzględnie nie mogę brać, bo pogarszają jeszcze depresję - ręce mi opadły.

Ale to chyba bez sensu? Wiem, że trzeba mieć zdrowie, żeby chodzić po lekarzach, ale taki "news" wymaga konsultacji.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob maja 01, 2010 16:54 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Nie wiem, opadło mi wszystko :( Będzie trzeba poszukać nowego endokrynologa.

Na razie nadal mam gorączkę (choć czuję, że mniejszą niż wczoraj), zaflukany nos i kaszlę. A poza tym - ta sama parszywa senność i zmęczenie co zwykle. Naprawdę, nie mam siły na to cholerne życie :( :( :(

Kotecki korzystają ze słońca: leżą pokotem na dywanie oraz kanapie i opalają sobie swoje zapchlone futra :wink:
Po nocy znalazłam w łazience w poidełku utopione dwie myszki-zabawki. Przyznam, że raczej nie podejrzewałam Drani o taką empatię: zrobiło się gorąco, to wzięły i zaniosły biedne spragnione myszki do własnego wodopoju 8O :mrgreen:

Idę zdychać dalej :(

Wielbłądzio

Post » Sob maja 01, 2010 17:10 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Przepraszam, że sie wtrącę, ale jeśli chodzi o guzki tarczycy, to:
-depresja bardzo często jest skutkiem ubocznym problemów z tarczycą
-dobrze ustawione leki (albo operacja) raczej wyrównują nastroje - moze rzeczywiście warto zmienić endokrynologa
-leki te nie tyle likwidują guzki, ile hamują ich rozwój, ew. zmniejszają
- wszechogarniające zmęczenie i senność też mi zalatują tarczycą - tak jak odczucie zimna i szorstka skóra na łokciach i dłoniach na przykład
Przykro mi, że źle się czujesz. Pozdrawiam Ciebie i Dranie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 01, 2010 17:19 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Taizu, depresję to ja akurat mam od lat :( , to o gruczolakach przysadki dowiedziałam się dopiero kilka miesięcy temu... Podobno to lek, który biorę na d., spowodował dramatyczny wzrost prolaktyny i powstanie guzków. Na jej zbicie i stopniowe rozpuszczanie gruczolaków dostałam bromergon, który jak się wczoraj okazało, nasila z kolei objawy depresyjne... Błędne koło, a ja czuję się coraz gorzej, to wieczne nieludzkie zmęczenie jest najgorsze :(

Wielbłądzio

Post » Sob maja 01, 2010 17:28 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Tak jak powiedziałam - przepraszam za wtrącanie się. :oops:
Ale może jakiś inny zestaw leków daloby się wymyślić? Może warto poszukać nowego endokrynologa w miarę szybko? Trochę wiem, jak takie zmęczenie męczy, współczuję
Pozdrawiam :ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 01, 2010 18:12 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Nie wiem, z czego bezpośrednio wynika to zmęczenie, ale tak czy inaczej: ono jeszcze bardziej wzmaga tę pieprzoną d., bo przez nie zawalam mnóstwo zpraw, zaniedbuję wszystkie pozapracowe kontakty, nie mam nawet siły zadbać o moje koty tak, jakby należało :( ... Czarna dupa. Non-stop chce mi się tylko płakać :(

Wielbłądzio

Post » Nie maja 02, 2010 16:27 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Kolejny dzień kichania i siąpienia nosem...

Któreś koty właśnie się tłuką w łazience i szaleńczo na siebie warczą :roll:

Muszę posprzątać mieszkanie, ale ani cholery nie mam siły :(

Wielbłądzio

Post » Nie maja 02, 2010 20:23 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Oj Wielbłąd, mi też nie chce się sprzątać :oops: :roll: Wczoraj posprzątałam w zakresie podstawowym, a dziś już cały dzień poza domem, jutro chyba też. A miałam w planach przez te trzy dni wreszcie porządnie wysprzątać. Wyszło tak że wczoraj przez pół dnia leżałam z Pelką na kanapie czytając gazetę. Fajnie było :)
W ogóle to chciałbym być domowym kotem ;) Może życie krótsze, ale o ile intensywniejsze ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon maja 03, 2010 13:18 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Siupsiup :1luvu:

Jakoś się wczoraj wzięłam i wysprzątałam (skończyłam jakoś przed północą :twisted: ), ale co z tego, skoro dzisiaj jest już z powrotem brudno :roll: W dodatku znowu coś się spieprzyło pod zlewem w kuchni i jeszcze trochę a byłaby powódź :roll:
Chora jestem nadal, trzęsie mnie zimno :( Psychicznie też leżę i kwiczę... W piątek dostałam nowe leki, od dzisiaj zaczęłam je brać... tylko czy ja jeszcze w ogóle wierzę w jakiekolwiek leki :( ...?

Busiaczka uczyniła już codziennością rytuał namiętnego lizania mojej paszczy na dzień dobry. No tak: normalne koty bywa że liżą siebie nawzajem, ale taki zazdrosny, zakochany we mnie antyspołeczny dzikus - czy mógłby lizać kogokolwiek innego niż swojego osobistego Kota Przewodniego :( ?

Wielbłądzio

Post » Pon maja 03, 2010 19:03 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Jutro w pracy będę miała roboty od groma, bo koleżanka wzięła urlop. A po południu będę organizować kogoś do tego nieszczęsnego kuchennego zlewu. Także gdybym się nie odzywała, to wcale niekoniecznie będzie od razu znaczyło, że jednak zmarłam :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon maja 03, 2010 19:32 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

ale dowcipne Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]