Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 21:23 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

:ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt kwi 30, 2010 21:47 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie widziałam Tiki....

Ja wiem, ze ona tam gdzieś jest... Po prostu to wiem...

Trzeba zmasowanej akcji 8)

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt kwi 30, 2010 22:03 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

duża ilość osób jej nie spłoszy?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 30, 2010 22:04 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Jak jeszcze byłam w pracy, to sobie pomyślałam, że jak na Tikusię będzie JUŻ TERAZ czekał namiot, poducha i miski to może jakoś szybciej przyjdzie. Poszłam i zakupiłam, ale rozłożę dopiero jak Tikulec będzie w domu, bo inaczej kociaste go pobrudzą, zajmą czy coś takiego...

Małe bure wyłazi coraz bardziej... Właśnie gada z Leonem 8)

Dulencja

Post » Pt kwi 30, 2010 22:10 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:duża ilość osób jej nie spłoszy?

Tikusię po prostu trzeba odłowić. Inaczej będziemy szukać wiatru w polu i zakładać nową wątki :(

Jak masz jakiś inny pomysł, to daj znać... Może będzie lepszy od tego, czego dotychczas próbowałyśmy.

Dulencja

Post » Pt kwi 30, 2010 22:22 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

nie żartu
jaki ja mogę mieć pomysł z ,moim doświadczeniem.
jak łapaliśmy kotka, to klatki były rozstawione, a my w samochodzie czekałyśmy.
przed 3 się złapał
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 30, 2010 22:31 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:nie żartu
jaki ja mogę mieć pomysł z ,moim doświadczeniem.
jak łapaliśmy kotka, to klatki były rozstawione, a my w samochodzie czekałyśmy.
przed 3 się złapał

Nie wiedziałam, może masz jakiś...

Qrczę, tak bardzo chciałabym mieć Tikusię w domu...

Dulencja

Post » Pt kwi 30, 2010 22:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tony Clifton pisze:Moja wypowiedź dotyczy tylko jednej kwestii:

myszka007 pisze:DamaYa broni 'fundacji', bo sama ma wiele do ukrycia..
dlaczego odszedl elwisek, hm.. tego sie juz nie dowiemy..

Wiedziałem, że ktoś niedługo powie coś, co sprawi, że przestanę wierzyć, że kociarze są niezwykłymi ludźmi.

Forum miau znaczyło dla nas wiele, bo widzieliśmy, że choć kociarze mają pod górkę, to trzeba pomagać słabszym.
Emocje i niedostatki intelektualne kilku osób wypowiadających się tutaj sprawiają, że nie chcę uczestniczyć w tym SPEKTAKLU PLUCIA JADEM.
Dyskusja, którą rozpoczęto z dobrych pobudek o los Tiki stała się forum konwulsji, które nie wnoszą nic do sytuacji tej kotki.
Anonimowość sprzyja fantazjowaniu w wypowiedziach, bo nikt nie każe brać odpowiedzialności za wypowiadane słowa. To takie dojrzałe.

Ten z nami! Ten przeciw nam!
Kto sam ten nasz najgorszy wróg!

Marcin
TŻ Dama Ya

Przepraszam, ale ten post nie daje mi spokoju.
Nikt z obecnych na tym wątku nie wyraża zgody na takie wpisy. Co więcej, osobiście, uważam je za strasznie krzywdzące i przekłamujące rzeczywistość. Czytałam watek Elwiska i absolutnie nie zgadzam się z wpisem Myszki, o czym już napisałam w wątku. Inni też. Uważam też Twój wpis dla mnie i obecnych na wątku ( z wyjątkiem Myszki, autorki postu cytowanego) krzywdzący. Przepraszam, ale "niedostatki intelektualne" odbieram bardzo osobiście i uważam, że na tak daleko idące opinie o mojej osobie, jak równiez innych, po prostu nie masz prawa.

Ale abstrahując od wpisu Myszki, uważasz, że kota, któremu chcę dać DS, nie mogę beż żadnego logicznego wytłumaczenia adoptować.. Uważasz, że kotu, który nigdy nie zaznał wolności jest na niej lepiej... Uważasz, że KM postąpiła właściwie w sprawie Tiki...
???

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 8:22 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka, mnie się przypomniała akcja z odlawianiem kota za pomocą jasnowidza. Łapałaś z hydrą_pl i chyba annskr??
Może by tę osobę o pomoc poprosić?
Ja wiem, ze wiele osób popuka się w głowę, ale pamiętam, że ta jasnowidzka dokladnie Wam określila gdzie postawić klatkę=łapkę i ten kot się złapał!!
Pamiętasz????

A może ustawić tam dużo klatek łapek i czekać w nocy aż się zlapie??
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob maja 01, 2010 8:27 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dziewczyny, ja z innej beczki. Co do łapania, to na wątku kotów ze Świnoujścia Monika74 używa podbieraka i ma dobre rezultaty w łapaniu dziko żyjących kotów, może ona coś poradzi.
viewtopic.php?f=1&t=110126&p=5909741#p5909741

Post gayae 2 od góry.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob maja 01, 2010 8:57 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

kciuki dalej obecne :ok: :ok: :ok: mocno, mocno :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 01, 2010 9:01 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pamiętam akcję z łapaniem z udziałem różdżki.
Tu bardziej mi chodziło o to, żeby ustawić kilka klatek i czekać cichutko w samochodzie, w środku nocy.
Pomoc tarocistki na pewno nie zaszkodzi. Odkąd dzięki Dellfin612 złapałyśmy Kleksia, naprawdę mam gdzieś pukających się w czoło niedowiarków.
Choć przyznaję, że zjawiska nie rozumiem. Ale jest skuteczne.

EDIT: czy jeśli będziemy szukać sposobu odłowienia jawnie, w wątku, czy Milińska i jej wolontariuszki nie zabiorą stamtąd Tiki? Wygląda na to, że działanie KM umotywowane jest wyłącznie niedopuszczeniem do zabrania do domu koteczki. Nie wiadomo, co w umyśle Milińskiej się zalęgnie (i zostanie zaakceptowane przez jej żołnierzy).
Obrazek

Femka

Post » Sob maja 01, 2010 9:04 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

magdaradek pisze:Femka, mnie się przypomniała akcja z odlawianiem kota za pomocą jasnowidza. Łapałaś z hydrą_pl i chyba annskr??
Może by tę osobę o pomoc poprosić?
Ja wiem, ze wiele osób popuka się w głowę, ale pamiętam, że ta jasnowidzka dokladnie Wam określila gdzie postawić klatkę=łapkę i ten kot się złapał!!
Pamiętasz????

A może ustawić tam dużo klatek łapek i czekać w nocy aż się zlapie??

Właśnie to miałam na myśli pisząc o zmasowanej akcji :wink:

Co do jasnowidza, próbowałyśmy poprosić o pomoc nieocenioną Delfin612, niestety z przyczyn zdrowotno-osobistych zmuszona była odmówić.

O małym burym będę pisać na swoim wątku - to tak jakby mój tymczas :roll:

Dulencja

Post » Sob maja 01, 2010 9:06 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:
Tony Clifton pisze:Moja wypowiedź dotyczy tylko jednej kwestii:

myszka007 pisze:DamaYa broni 'fundacji', bo sama ma wiele do ukrycia..
dlaczego odszedl elwisek, hm.. tego sie juz nie dowiemy..

Wiedziałem, że ktoś niedługo powie coś, co sprawi, że przestanę wierzyć, że kociarze są niezwykłymi ludźmi.

Forum miau znaczyło dla nas wiele, bo widzieliśmy, że choć kociarze mają pod górkę, to trzeba pomagać słabszym.
Emocje i niedostatki intelektualne kilku osób wypowiadających się tutaj sprawiają, że nie chcę uczestniczyć w tym SPEKTAKLU PLUCIA JADEM.
Dyskusja, którą rozpoczęto z dobrych pobudek o los Tiki stała się forum konwulsji, które nie wnoszą nic do sytuacji tej kotki.
Anonimowość sprzyja fantazjowaniu w wypowiedziach, bo nikt nie każe brać odpowiedzialności za wypowiadane słowa. To takie dojrzałe.

Ten z nami! Ten przeciw nam!
Kto sam ten nasz najgorszy wróg!

Marcin
TŻ Dama Ya

Przepraszam, ale ten post nie daje mi spokoju.
Nikt z obecnych na tym wątku nie wyraża zgody na takie wpisy. Co więcej, osobiście, uważam je za strasznie krzywdzące i przekłamujące rzeczywistość. Czytałam watek Elwiska i absolutnie nie zgadzam się z wpisem Myszki, o czym już napisałam w wątku. Inni też. Uważam też Twój wpis dla mnie i obecnych na wątku ( z wyjątkiem Myszki, autorki postu cytowanego) krzywdzący. Przepraszam, ale "niedostatki intelektualne" odbieram bardzo osobiście i uważam, że na tak daleko idące opinie o mojej osobie, jak równiez innych, po prostu nie masz prawa.

Ale abstrahując od wpisu Myszki, uważasz, że kota, któremu chcę dać DS, nie mogę beż żadnego logicznego wytłumaczenia adoptować.. Uważasz, że kotu, który nigdy nie zaznał wolności jest na niej lepiej... Uważasz, że KM postąpiła właściwie w sprawie Tiki...
???

Także uważam ten post za wielce krzywdzacy wiele osób. Plucie jadem może i tu wystepuje, są tacy którzy próbują przemycić swoje własne animozje i złośliwości. Ale czym ty sie różnisz od tych "plujących" generalizując pod jedną kreskę całe forum a siebie stawiając ponad to?
Obrażasz celowo nas wszystkich.Świadomie i z premedytacją.
I to akurat w moim mniemaniu stawia ciebie na równi z tzw "plującymi na ślepo".
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 01, 2010 9:08 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dziewczyny a jest taka możliwisc ze Km ja odłowiła i zakamuflowała?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]