Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 22:28 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

:!:

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie kwi 25, 2010 12:11 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Jutro chyba znajdę czas i będę robił. Dopiero wróciłem do domu nie było mnie od piątku...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Nie kwi 25, 2010 19:18 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Jak wiele może sie zdarzyć podczas pójścia dosypać kotom suchego...
Byłem właśnie.
Przyszła Mama i znowu poczułem że chce mi coś pokazać. Tak jak wtedy co chciała pokazać gdzie urodzi małe.
Poszedłem za nią biegła i przystawała co chwile oglądając się za mną - czy idę.
Zaprowadziła mnie do starej szopy gdzie kiedyś były konie. Szopa jest tej właścicielki co kamienica ale tam nic nie ma istna graciarnia stare okna deski stara taczka itp i dużo miejsca +strych na który może kotka się wdrapać. Spokojne miejsce z łatwym wejściem tylko dla kota.
Wracając stamtąd spotkałem męża właścicielki kamienicy. Postanowiłem z nim porozmawiać.
Otworzył mi ta szopę pokazał co tam jest, ja poprosiłem by nie zakrywał dziury (którą mama weszła) i zapytałem czy tu może przebywać. Powiedział że niech robi co chce tu nic nie ma może siedzieć.
Podejrzewam że tam również ukrywa się Biska.
Uspokoiło mnie to że mama ma dach nad głową i ochronę przed śniegiem w zimie. Może za jakiś czas uda się dogadać z właścicielami bym dostał klucze i tam jedzenie zanosił ale do tego jeszcze musi minąć trochę czasu po ostatniej gorącej atmosferze.
Wstrzymam się chyba tez z szukaniem mamie domu "na gwałt" całe życie tu żyje może chciała mi teraz pokazać że ma gdzie mieszkać? Bo przecież nie chciała pokazać gdzie urodzi...
Dlaczego mnie tam zaprowadziła?

Tal-Rash

Post » Nie kwi 25, 2010 19:56 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Koty są bardzo mądre i zorganizowane. Jak kot chce coś pokazać to zawsze mu się to udaje. Po za tym kot potrafi znaleźć sobie schronienie.
Dobrze, że zanosisz im jedzenie i dbasz o te kociaki
Mam nadzieję, że Seniorek też dołączy do dziewczyn
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie kwi 25, 2010 21:27 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Ufff, troszkę mi ulżyło. Może nie będzie tak źle...
Trzymaj się :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon kwi 26, 2010 16:31 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

ale domów lepiej szukaj
nie mając noża na gardle znajdziesz napewno lepiej
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 29, 2010 19:05 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

no i ...?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 29, 2010 20:52 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

o co sie rozchodzi (z greubsza)

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Czw kwi 29, 2010 20:57 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Tal-Rash pisze:Jak wiele może sie zdarzyć podczas pójścia dosypać kotom suchego...
Byłem właśnie.
Przyszła Mama i znowu poczułem że chce mi coś pokazać. Tak jak wtedy co chciała pokazać gdzie urodzi małe.
Poszedłem za nią biegła i przystawała co chwile oglądając się za mną - czy idę.
Zaprowadziła mnie do starej szopy gdzie kiedyś były konie. Szopa jest tej właścicielki co kamienica ale tam nic nie ma istna graciarnia stare okna deski stara taczka itp i dużo miejsca +strych na który może kotka się wdrapać. Spokojne miejsce z łatwym wejściem tylko dla kota.
Wracając stamtąd spotkałem męża właścicielki kamienicy. Postanowiłem z nim porozmawiać.
Otworzył mi ta szopę pokazał co tam jest, ja poprosiłem by nie zakrywał dziury (którą mama weszła) i zapytałem czy tu może przebywać. Powiedział że niech robi co chce tu nic nie ma może siedzieć.
Podejrzewam że tam również ukrywa się Biska.
Uspokoiło mnie to że mama ma dach nad głową i ochronę przed śniegiem w zimie. Może za jakiś czas uda się dogadać z właścicielami bym dostał klucze i tam jedzenie zanosił ale do tego jeszcze musi minąć trochę czasu po ostatniej gorącej atmosferze.
Wstrzymam się chyba tez z szukaniem mamie domu "na gwałt" całe życie tu żyje może chciała mi teraz pokazać że ma gdzie mieszkać? Bo przecież nie chciała pokazać gdzie urodzi...
Dlaczego mnie tam zaprowadziła?

Dziekuje Ci.
Bardzo.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 29, 2010 21:10 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

skoro Anka tu się odzywa to i ja

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Pt kwi 30, 2010 8:50 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Wczoraj się z Mama i Biską nie widziałem ale suche znika regularnie. Dostały tez puszkę. Miseczka po niej była WYMYTA :)
Mam pytanie do Was.
Moje dwa kochane potwory w domu ostatnio zaczęły wychodzić. Oczywiście tylko w szelkach i na smyczy. Automatyczna rozwijana 8metrowa) :)
Spacery bywają baaaaardzo fajne :)
Ale tak sobie pomyślałem że gdy je szczepiłem wetowi powiedziałem że one nie wychodzą. Może teraz muszę zaszczepić na więcej? Poza tym juz niedługo chyba trzeba powtórzyć szczepienie?
Pytam bo pojęcia nie mam.
Szczepione były:
10.06.2009 Nobivac Tricat A098B02 07-2010
03.09.2009 Nobivac Tricat Trio A005A01 08-2010
Jest ktoś kto sie zna na tych szczepieniach?
Czy mam powtarzać teraz czy nie? i czy w związku z tym że wychodzą szczepić czym innym?
---
A tu dwa zdjęcia ze spaceru:
http://rash.home.pl/koty/chestersloma.jpg
http://rash.home.pl/koty/kiradzewo.jpg
A tu Chester jest zły i nie chce zejść ze słomy:
http://rash.home.pl/koty/chesterzly.jpg

Tal-Rash

Post » Sob maja 01, 2010 1:55 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Biska też wysterilizowana, prawda?

czy była cisza jak byłeś w tej szopie?

żeby się nie okazało, że będziesz miał więcej pociech...

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Sob maja 01, 2010 5:52 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

SENIOREK ŻYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie obudziła mnie walka kotów z ciekawości ubrałem się błyskawicznie i poszedłem sprawdzić kto to.
SENIOREK! z jakimś białym kocurem którego już kilka razy widziałem.
Tylko nie wiem dlaczego ale jak mnie zobaczył zląkł się strasznie i uciekł na cmentarz. (Tam gdzie dokarmiam).
Poszedłem za nim ale pogonił tak że zgubiłem go z oczu.
:1luvu:
Kochany Seniorek żyje. Ponad dwa tygodnie go nie widziałem.
Mamuśka i Biska są wysterylizowane. :kotek:

Tal-Rash

Post » Sob maja 01, 2010 8:15 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Tal-Rash pisze:SENIOREK ŻYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cieszę się :piwa: Seniorek pewnie z Mamusią i Biską korzysta z nowej stołówki, którą im zorganizowałeś.
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob maja 01, 2010 8:49 Re: Zaginął Ojciec uciekła Biska, Mamusia głoduje...

Super wiesci :)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]