Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (nieaktualne)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 29, 2010 17:17 Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (nieaktualne)

Od jakiegoś już czasu Kuba gorzej je. Podejrzewałam od razu, że sprawcą tego stanu może być dolny kieł, na którym w czasie ostatniego czyszczenia wetka zauważyła niewielki ubytek szkliwa. Dziś udało mi się zobaczyć ten ząbek dokładnie - wygląda paskudnie :( (jak pień drzewa podgryziony przez bobry). W porozumieniu z wetką dałam Kubie tolfedynę. Nasza doktor niestety nie wykonuje ekstrakcji kłów, odesłała nas do specjalisty.
I właśnie z taka prośbą - o dobrego fachowca - zwracam sie do Was. Kuba ma ponad 11 lat, niedowlad tylnej części ciała i chorą wątrobę. Potrzebny naprawdę dobry lekarz.
Ostatnio edytowano Śro maja 12, 2010 22:08 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw kwi 29, 2010 18:15 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Amica, z czystym sumieniem mogę Ci polecić dr Katarzynę Jodkowską, która, z tego co wiem, przyjmuje w trzech miejscach:
1) Lecznica dla zwierząt Hau - Miau: http://www.hau-miau.pl/
2) Klinika Weterynaryjna Bemowo: http://www.bemowo-wet.com.pl/godziny.html
3) Klinika Małych Zwierząt SGGW: http://www.sggw.pias.pl/strony/sto.htm
Korzystaliśmy z usług pani dr i naprawdę byliśmy pod ogromnym wrażeniem pełnego profesjonalizmu.
Mam nadzieję, że choć w niewielkim stopniu pomogłam i że Kubuś szybciutko wydobrzeje. Mocno trzymam za to kciuki :ok:

TMEJ

Od: Pt kwi 27, 2007 11:51

Post » Czw kwi 29, 2010 18:22 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

TMEJ bardzo dziękuję, mnie najbliżej byłoby na SGGW. Zadzwonię i podpytam o terminy (z tego co wiem to konsultacje są we wtorki i środy a zabiegi w poniedziałki, a nam chyba jednak zależy, żeby jak najszybciej...)
Ostatnio edytowano Czw kwi 29, 2010 18:30 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Post » Czw kwi 29, 2010 18:27 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

TMEJ pisze:Amica, z czystym sumieniem mogę Ci polecić dr Katarzynę Jodkowską, która, z tego co wiem, przyjmuje w trzech miejscach:
1) Lecznica dla zwierząt Hau - Miau: http://www.hau-miau.pl/
2) Klinika Weterynaryjna Bemowo: http://www.bemowo-wet.com.pl/godziny.html
3) Klinika Małych Zwierząt SGGW: http://www.sggw.pias.pl/strony/sto.htm
Korzystaliśmy z usług pani dr i naprawdę byliśmy pod ogromnym wrażeniem pełnego profesjonalizmu.
Mam nadzieję, że choć w niewielkim stopniu pomogłam i że Kubuś szybciutko wydobrzeje. Mocno trzymam za to kciuki :ok:
Moja dr Małgosia zawsze poleca tę wetkę.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 29, 2010 18:48 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Do dr Jodkowskiej na SGGW najbliższy termin na konsultacje to 18 maja :(
Zapisałam się na jutro na wizytę konsulatycją do dr Turosa (Multiwet) - czy ktoś chodził do doktora ze swoim kotem (chodzi mi tylko o problemy zębowe)?
Obrazek

Amica

Post » Czw kwi 29, 2010 18:57 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Amica pisze:Do dr Jodkowskiej na SGGW najbliższy termin na konsultacje to 18 maja :(
Zapisałam się na jutro na wizytę konsulatycją do dr Turosa (Multiwet) - czy ktoś chodził do doktora ze swoim kotem (chodzi mi tylko o problemy zębowe)?

Wiem, że chodziła Anja z Chrup-takiem.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 29, 2010 18:58 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Napisałam do Anji PW, ale jeszcze nie odebrała.
Obrazek

Amica

Post » Czw kwi 29, 2010 20:42 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

mój Gizmo miał wyrywane 4 kły i maluchy między nimi w zeszły czwartek u dr Wilkowskiej w Myszkinie. Paszcza wygoiła się pięknie mimo, że dzisiaj minął dopiero tydzień - a na dodatek Gienio ma PNN.

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Czw kwi 29, 2010 20:56 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Dopiero jestem.
Napiszę tu w wątku, żeby nie zaginęło. Bardzo pana dr polecam, każdemu i zawsze! Nie znam pani dr Jodkowskiej, więc ich oczywiście nie porównuję, ale byłam u dr Turosa.
Dr Turos to na pewno świetny wybór, oprócz tego, że specjalizuje się z stomatologii z pełną pasją, jest też człowiekiem cierpliwym, wnikliwym, z dużą kulturą osobistą. Na pewno dokładnie wysłucha tego, co masz mu Aniu do powiedzenia, na temat Kuby. Ja sobie spisałam na kartce historię Hruptaka i po wstępnej opowieści dałam ją panu dr do przeczytania, był bardzo zadowolony.
Miałam też przy sobie ostatnie i przedostanie badania krwi Hrupki (ze względu na nerki). Przy czym ostatnie badanie było świeże, odebrałam dzień przez wizytą u dr Turosa, żeby mógł ocenić stan kotki przed zabiegiem. I dobrze sie stało, bo troszkę wzrosły jej parametry nerkowe, ale pan dr powiedział, że i tak dawałaby jej lekką narkozę.
Ta pierwsza wizyta była konsultacyjna, gdzie pan dr nas wysłuchał, po czym szybko obejrzał paszczę bardzo wystraszonej Hrupki, tak żeby cyt."nie denerwować malutkiej ;), bo i tak resztę obejrzy w trakcie zabiegu").
Po tym powiedział nam co na pewno wykona podczas zabiegu i co jeszcze ew. bierze pod uwagę (czyli kieł do usunięcia, kamień, a może jeszcze z dwa zęby). Robił nam rysunki na schemacie kocich zębów, żeby pokazać, które zęby są chore. Na zabieg byliśmy umówieni za kilka dni, więc jeszcze trochę przepłukaliśmy Hrupkę.

W dniu zabiegu z Hrupką na czczo przyszliśmy do lecznicy. Najpierw Hrupka dostała głupiego jasia, a personel nas zostawił, z usypiającym kotem na kocyku i z ligniną do wycierania jej śliny, żeby się Hrupka nie denerwowała widokiem innych obcych ludzi. Usypiała tylko przy nas ;) Zaglądano do nas dyskretnie i po jakiś 10 minutach, kiedy Hrupka odjechała, mogliśmy ją zostawić.
Pan dr powiedział ile będzie trwał zabieg i żebyśmy byli mniej więcej o tej godzinie, bo kiedy wybudzi kota, chce żeby nas od razu zobaczył, zamiast samych obcych ludzi. I tak się stało. Po ok. 40 minutach było po wszystkim. Dowiedzieliśmy się wówczas, że Hrupka ma FORL-a, który niszczy jej ząbki.
Dostaliśmy kartę stomatologiczną Hrupki z zaznaczonymi miejscem, gdzie był robiony kieł i z kolejnymi zębami do obserwacji. Nie było żadnych powikłań po zabiegu, tylko Hrupka trochę robiła sceny, kiedy trzeźwiała po narkozie, ale ona robi sceny i bez tego ;)
Ostatnio edytowano Czw kwi 29, 2010 21:40 przez Anja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw kwi 29, 2010 21:08 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Dziękuję Anju :wink:
Obrazek

Amica

Post » Czw kwi 29, 2010 21:39 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Amica pisze:Dziękuję Anju :wink:

Nie ma za co :). Mam nadzieję, że teraz jesteś spokojniejsza :ok:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro maja 12, 2010 19:12 Re: Pilnie potrzebny chirurg-stomatolog dla kota (Warszawa)

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na wizytę na SGGW u dr Jodkowskiej (kilka dni wcześniej kieł ułamał się, co przyniosło Kubie wyraźną ulgę) . Pani doktor zdecydowała, że na razie nic nie usuwamy, mam przez kilka dni podawać mu tolfedynę i gdyby coś się działo mam Kubę pokazać.
Obrazek

Amica