PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 13:26 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 29, 2010 14:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

AniHili pisze:
mmk pisze:
olamichalska pisze:o czy Wy tu dzieciaki gadacie !!!
15 lat temu to ja studia kończyłam... ledwie pamiętam temat pracy dyplomowej...
"Wpływ nawożenia azotowego na wzrost i jakość jęczmienia ozimego" - dobrze że się rymuje-dzięki temu pamiętam :-)

Mój temat pracy magisterskiej - "Przestępstwa i wykroczenia skarbowe" :lol: Ktoś chce podyskutować? :wink: :ryk:

"Gospodarka odpadami azbestowymi na przykładzie wybranej gminy" :ryk: Gminy na oczy nie widziałam, gorzej - nie wiem gdzie ona jest dokładnie :P

moj temat pracy dyplomowej brzmi:
"System wychowawczy Sługi Bożej Matki Zofii z Maciejowskich Czeskiej na przykładzie Szkoły i Internatu Zgromadzenia Sióstr Ofiarowania Najświętszej Marii Panny (Sióstr Prezentek) w Krakowie"
W skrócie: pisałam o swojej szkole i internacie, dostalam piec :)
A moj opiekun roku wpisal mi w indeks tytul z błędem zamiast "Matki Zofii" jest "Matki Bożej" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
To byl licencjat mgr jeszcze przede mna ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw kwi 29, 2010 15:09 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

15 lat temu to ja studia kończyłam... ledwie pamiętam temat pracy dyplomowej...
"Wpływ nawożenia azotowego na wzrost i jakość jęczmienia ozimego" - dobrze że się rymuje-dzięki temu pamiętam :-)

:lol:
Młódka sie odezwała :!:
Jak sobie policzyłam ile lat jestem po maturze to wymiękłam.
Ale ustną z polaka nadal pamiętam. Przed wyjściem z domu powiedziałam mamie, ze jak nie będę miała Norwida, Dąbrowskiej i Żeromskiego oraz nic z literatury polskiej 1945- 56 to spokojnie zdam. I w trzech pytaniach dostałam: 1. Porównaj styl Dąbrowskiej i Żeromskiego.2. "Bema pamięci żałobny rapsod - na tej podstawie opisz charakterystyczne cechy twórczości Norwida,3. poezja epoki stalinowskiej.
Jak sobie to przypominam to stwierdzam, że egzaminy to też kwestia szczęścia i przypadku. Potem pracowitości.
Mamy maturzystów - przetrwacie :!: W tym wszystkim najważniejsze jest to, ze my nie musimy już tego zdawać ponownie. :wink:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw kwi 29, 2010 15:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Matura 1991(wieczorowo-jako dorosły ludż)
Z j.polskiego tematu nie pamiętam,coś mi się majaczy że,oświecenie było :roll:
Historia pisemna i krzyżacy-horror przez 2 godziny siedziałam nad kartką na której widniało imię i nazwisko,temat pracy i jedno zdanie.Potem podeszła wychowawczyni ,opierniczyła mnie szeptem bo już chciałam oddać pracę,coś mi podyktowała wtedy ruszyłam z pisaniem w rezultacie oddawałam brudnopis bo przepisać nie zdążyłam.
Ustne egzaminy to bajka-na polskim tańczyłam z radośći po wylosowaniu pytań a historię i rosyjski(na wieczorówce tylko rosyjski był)pamiętam jak przez mgłę- 38,7 gorączki ,angina jak marzenie,koleżeństwo wyprowadzało mnie ze szkoły do samochodu i tato opatuliwszy dorosłe dziecię kołdrą wióżł je do dom prawie 40 kilosów!
Fajnie było :P
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw kwi 29, 2010 15:41 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

:mrgreen:

Kasuję więc, bo to racja :oops: Wkleję w sobotę :twisted:

Edit: słuszna uwaga Siostry Prezes :roll:
Ostatnio edytowano Czw kwi 29, 2010 15:54 przez barba50, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw kwi 29, 2010 15:43 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

A to nie jest agitacja?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw kwi 29, 2010 17:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Matura wieki temu :mrgreen: Ale doskonale pamiętam jak przed pisemną matematyką Tata poił mnie koniakiem i odprowadził pod samą szkołę - bał się, że zwieję :roll: Bo wiadomo było, że pisemną matmę obleję 8) No i tydzień później jednego dnia zdawałam ustną poprawkę z matmy i normalny ustny też z matmy :mrgreen: Matematyka też była na egzaminach na studia :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw kwi 29, 2010 18:06 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

O, przypomniało mi się.
Ja dostałam ataku paniki totalnej przed ustną historią. Do tego stopnia, że mama zwolniła się z pracy i dowiozła mnie do szkoły, a potem godzinę siedziała ze mną przed salą i pilnowała, żebym nie zwiała.
Komedia swoją drogą, niby taka dorosła byłam, a zachowywałam się gorzej niż przedszkolak ;)
I druga rzecz. Na ustny z polskiego szłam na luzie, co tam dla mnie polski ;) Po czym jak siadłam przed komisją, to mnie tak zapowietrzyło, że nie byłam w stanie z siebie słowa wydusić. I moja biedna polonistka z 5 minut mnie zagadywała, żeby cokolwiek ze mnie wyciągnąć. A ja nic :roll: Potem wreszcie zaczęłam coś dukać i dalej jakoś poszło.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw kwi 29, 2010 18:07 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

15 lat temu to ja studia kończyłam... :-)

He he dziesięć lat temu to maturę pisały moje dzieciaki :ryk: :ryk: :ryk: no...dziewięć... :roll: Pozdrawiam wszystkie przeżywające mamusie :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 29, 2010 18:31 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Ale mamy świetne przekrojowe towarzystwo. jakieś trzy pokolenia wyjdą :mrgreen: . I super :ok: :ok: :ok:

A ja z tych co dyplom broniły w 98'mym mając 22 lata :mrgreen:

Nadaję z IC Wawa-K-ce, który ma 70 minut spóźnienia, bo wagon musiał jeden zgubić i teraz zap...... jak nie wiem co. Trzymajcie, żebyśmy dojechali w jednym kawałku 8O

I tak mi zaraz bateria w lapie siądzie :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw kwi 29, 2010 18:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

psiama pisze:Trzymajcie, żebyśmy dojechali w jednym kawałku 8O
:D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw kwi 29, 2010 18:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Zmieniając temat. Czy wśród nas są Szczecinianki lub osoby jeżdżące do Szczecina i korzystające z bazy noclegowej? W czerwcu jadę na szkolenie, szukam jakiegoś hostelu, pensjonatu w pobliżu zamku Książąt Pomorskich. Przejrzałam bazę hotelową w ok 10-11.06 i brak miejsc.
Poszperam jeszcze w necie, ale może ktoś zna jakieś fajne miejsce. Dwa lata temu, przy Starym Rynku w Gdańsku znalazłam cichy, spokojny pensjonat, bez powalających cen za nocleg (nie był to sezon turystyczny co prawda), może w Szczecinie tez mi się uda.

Psiama, kciuki mocno zaciśnięte :ok:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw kwi 29, 2010 18:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

barba50 pisze: Dawno to było Obrazek Ale jeszcze pamiętam :ryk:

Erin pisze:Jeśli pamiętasz, to nie jest tak źle :ok: :wink:

To żaden powód do radości :twisted: - ja też wchodzę już w wiek, kiedy pamięta się dobrze dzieciństwo ale słabo dzień wstecz :ryk: :ryk: :ryk:
Bolkowo, do Szczecina jeździmy często ale bez noclegu :roll: Popytam znajomych ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw kwi 29, 2010 19:59 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Co do tematów pracy:
mgr na temat "zagadnienie odwrotne w elektromagnetyzmie na przykładzie modelowania serca" (czy jakoś tak, nie jestem w stanie sprawdzić chwilowo dokładnie, zbyt zmęczona jestem....)
licencjat to było "numeryczne rozwiązywanie równań różniczkowych"

A co do głosowania - JOKOT

Przepraszam, że mnie ostatnio nie ma, ale mam problemy z netem... żeby nie powiedzieć, że nie mam netu prawie wcale...
i jakbym mogła prosić na pw namiary na konto do przelewu.. nie jestem w stanie przegrzebać starych pw w poszukiwaniu.. ostatnio korzystam prawie tylko z netu w telefonie... :/

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw kwi 29, 2010 20:16 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Aktualne wyniki kwietniowego głosowania:

1. JOLA.GOC - 14 głosów

2.JOKOT (na serockie koty) - 18 głosów

Głosowały Czarowne: villemo5, pomponmama, shira3, Aleba, jasdor, barba50, Erin, AniHili, alix76, Bolkowa, babajaga, kotka doroty, avild, ola19, koconek, mmk, psiama, AYO, becia_73, solangelica, olamichalska, Aleksandra59, BarbAnn, kirke18, madziabrau, PearlRain, kicikoci, kotolog, moni_f, Tysiek, Trynity36, charm
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]