*SO-silnie poraniony Miłosz.Mieszkam teraz w Warszawie!*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 9:09 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Tosza pisze:Mam do oddania maść Iruxol mono. Ona "wyżera" martwa tkankę przy trudno gojących się ranach ( ale trzeba stosować rozsądnie, bo może podrażnić zdrową tkankę). Dajcie znać, gdyby była potrzebna. Ona jest normalnie do kupienia na receptę w każdej aptece, ale po co wydawać (spore) pieniądze, mogłabym wysłać.

Bardzo dziękuję! Pytam Doktórkę. Dam znam jak najszybciej.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw kwi 29, 2010 10:10 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

My również deklarujemy pomoc 8)
Niestety nie będzie to domek... :oops:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Czw kwi 29, 2010 10:43 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

kiciuś trzymaj się:(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw kwi 29, 2010 15:37 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

jak sie trzyma skarbek?
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw kwi 29, 2010 16:07 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

w górę koteczku :!: po domek :!:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw kwi 29, 2010 18:33 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Zaglądam z kciukami :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw kwi 29, 2010 21:10 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Miłoszek na razie bez zmian.

Ale dobra nowina, Doktórka przyjmie Miłoszka! Także w niedzielę, jedziemy do szpitaliko-sanatorio-SPA :D Wyprowadzimy Miłosza na prostą, tak by można było swobodnie już o niego dbać w domku. Niestety Miłosz nie może bardzo długo być u Doktórki więc wciąż szukamy choćby tymczasu. W "odwecie" zawsze jest DT u ifciastu ale to drugi koniec Polski. Dla Miłosza im mniej emocji i "przygód" tym lepiej.

Myślę, że wszystko idzie teraz ku lepszemu.

Tosza, co do maści, to jutro podeślę Ci na PW adres i serdecznie poproszę o przesłanie leki dla Miłosza.
Obrazek

Boo

Post » Czw kwi 29, 2010 21:18 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

no alternatywa przywiezienia kotka do mnie jest, choc pewnie byłby to niemały stres...

No ale trzymamy kciuki :ok: :ok:

Może znajdzie się coś bliżej, a jak nie to będziemy kombinowac :wink:

ifciastu

Post » Czw kwi 29, 2010 21:28 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Boo77 pisze:Miłoszek na razie bez zmian.

Ale dobra nowina, Doktórka przyjmie Miłoszka! Także w niedzielę, jedziemy do szpitaliko-sanatorio-SPA :D Wyprowadzimy Miłosza na prostą, tak by można było swobodnie już o niego dbać w domku. Niestety Miłosz nie może bardzo długo być u Doktórki więc wciąż szukamy choćby tymczasu. W "odwecie" zawsze jest DT u ifciastu ale to drugi koniec Polski. Dla Miłosza im mniej emocji i "przygód" tym lepiej.

Myślę, że wszystko idzie teraz ku lepszemu.

Tosza, co do maści, to jutro podeślę Ci na PW adres i serdecznie poproszę o przesłanie leki dla Miłosza.

Ok. Jak wyślesz adres przed południem, to wyslę do 15,00 i maśc będzie u was w poniedziałek.Posmarowane miejsce musi być zabandażowane i opatrunek wolno trzymać 24 godziny. Poźniej przerwa(dzień lub dwa i znów 24 godziny opatrunek z maścią. Ona bardzo ładnie oczyściła rany, choć niestety kot nie przezył ( to byl dziki kot, chodził z wielkimi ropniami przez miesiąc do tego był Felv+. Po sekcji okazalo się, że całe serce i pluca były w ropniach). Stosowałam Iruxol u siebie po pogryzieniu przez kota. Też ładnie zadziałało. Trzeba uważać, by nie smarować zdrowej tkanki, bo trochę podrażnia. Samo działanie maści pod opatrunkiem nie jest w żaden sposób odczuwalne.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw kwi 29, 2010 22:07 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

a może zrobi ktoś banerek dla malca?

ifciastu

Post » Sob maja 01, 2010 21:09 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Dzisiaj poznałam Miłosza.
To wspaniały, kochany kocurek.
Mimo, że widać, że cierpi i troszkę się boi - nadstawia łebek do głaskania i cały czas mruczy i udeptuje.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Sob maja 01, 2010 21:28 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

W imieniu zaprzyjaźnionej Szymkowej serdecznie zapraszamy na bazarki:

Kubek

Yves Rocher dla mężczyzn

:)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie maja 02, 2010 18:47 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Nie maja 02, 2010 18:52 Re: *SO-silnie poraniony Miłoszek. Na leczeniu u Pani Doktórki.*

:crying:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie maja 02, 2010 19:15 Re: *SO-silnie poraniony Miłoszek. Na leczeniu u Pani Doktórki.*

phantasmagori pisze::crying:

No i czego ryczy????? :twisted:

Buffy wstawi zaraz jakąś fajną fotkę, to się troszkę rozchmurzysz, ok?

Sytuację Miłoszka opiszę za jakiś moment.
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]