Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i dziwne maluchy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 01, 2010 21:57 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

orchidka pisze:Momo się zgubił lub raczej został wyrzucony, bo zaczął dojrzewać... Był kotem domowym. Pradopodobnie wychował się w domu, bo nie boi się suszarki i odkurzacza...
Momo jest gotowy do oddania. Został odrobaczony i wykastrowany, bo choć ma dopiero ok. 6mies to już zdecydowanie był czas (dawno nic u mnie tak nie śmierdziało i nie obnosiło się z tak wiekimi cochones :roll: ) Momo jest chudy i mały - taka jego uroda;)
Nadaje się na jedynaka, ale tylko do domu gdzie jest dużo ludzi. Może być też na dokocenie, ale nie do dominującego kota. Jest jak żywe srebro - totalny rozrabiaka i zaczepiacz. No i gaduła na maxa. Nie bardzo nadaje się do malutkich dzieci, bo choć pcha się na ręce i kolana to zdecydowanie umie się bronić gdy mu się coś nie podoba;)

Oto Momo:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Momo znalazł dziś sobie swoich własnych dużych:) Będzie mieszkał z 4 letnim kotem tonkijskim na Ursusie:) Mam nadzieję, że chłopaki się dogadają, bo dużych już wyraźnie polubił:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Czw kwi 01, 2010 22:14 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Zapraszam na nasz profil na Facebooku!
http://www.facebook.com/pages/Pruszkows ... 4425804380

(Aga, musisz napisać o Simbie, bo zapotrzebowanie społeczne jest ;) )
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt kwi 02, 2010 19:07 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

kurczę, że też muszę tak daleko mieszkać :( Rupert jest taki słodki, a właśnie dojrzeliśmy do drugiego kota... Ale chyba jest zbyt wrażliwy na transport, ech... :cry:

wanda164

Od: Czw kwi 02, 2009 9:49

Post » Pt kwi 16, 2010 21:56 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Rupert jest cudowny, ale nie wiem jak zachowa się w nowym domu i nie bardzo chcę ryzykować podróż. No i byłby to dla niego ogromny stres - w drodze do weta cały czas płacze i się kuli:(

orchidka

Post » Śro kwi 28, 2010 9:20 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Witam, po długiej przerwie :) niestety mam jedną ciężarną :/ oczywiście ta sama co w zeszłym roku....ciekawe czy ojciec ten sam :/

margotka79

Od: Śro lis 12, 2008 16:52

Post » Czw kwi 29, 2010 14:10 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Chcesz klatkę?

orchidka

Post » Czw kwi 29, 2010 14:29 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

zadzwonię po pracy. Mogłabym w sobotę tu przyjechać...miałabyś czas Orchidka by pomóc?

margotka79

Post » Czw maja 13, 2010 17:09 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

wydawało mi się, że moim zmartwieniem jest nasza ciężarna, a tu niespodzianka....od 2 dni stacjonuje u mnie nowa kotka z 3 maluchami. Maluchy mają około 4 tygodni. 3 czarnuszki. Najprawdopodobniej 2 koty i 1 kotka. Koteczka jest PRZECUDNA!!
o to link do kociaczków http://picasaweb.google.com/malgorzata.slusarczyk/NewAlbum1005131756?pli=1&gsessionid=_EmnARKiuJnjpAiEGjaR1g#
Obrazek
Dziewuszka ze zdjęcia została wczoraj odrobaczona, odpchlona i dostaje kropelki do oczek :) sama słodycz :) ulubione miejsce? kolana :)

margotka79

Post » Czw maja 13, 2010 23:31 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

O rany... jakie maleństwo, całe załzawione :(

Wrzucam na Facebook...
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw maja 13, 2010 23:32 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Anuk pisze:O rany... jakie maleństwo, całe załzawione :(

Wrzucam na Facebook... nie sądzę, żeby ktoś pomógł... ale może?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt maja 14, 2010 6:38 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

na tym zdjęciu jest po myciu oczek i kropelkach...

margotka79

Post » Sob maja 15, 2010 20:17 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Jak maluchy?

orchidka

Post » Sob maja 15, 2010 20:46 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Poznałam dziś (przypadkiem :) ) margotkę i widziałam maluchy.
Ta mała jest kruszyneczką... :(

W tym momencie chyba nie ma sensu jej zabierać od mamy, która je jeszcze karmi, ale mała jest znacznie mniejsza od rodzeństwa, mam wrażenie, że może nie dojada. Może nie dopycha się do cyca.

Trzeba by im koniecznie kupić babycata.
Może by ją też podkarmić convą?
Albo spróbować dać rosołek-papkę z kurczaka?

Malutka strasznie pcha się do ludzi! A mieści się na dłoni!

kol zrobił jej zdjęcia, trzeba się do niego o nie uśmiechnąć, bo takie "wzruszające" będą. Maleńka na mojej dłoni.

Rodzeństwo było nieco bardziej nieśmiałe, chociaż jedno dało się pogłaskać Szymonowi.

Mama tylko pokazała piękne zielone oczy.

Fajna ta budka :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon maja 17, 2010 9:51 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Malutka jest już u mnie. Pół nocy spała ze mną w łóżku - inaczej drze się jak najęta.
Okazało się, że mała zwyczajnie nie umiała sama jeść. Wczoraj najpierw była grana butla, a potem karmienie Animondą z ręki... Okazuje się, że jak miska jest wysoko to mała wcina. Od wczorajszego wieczora zjadła prawie 200g puszkę Animondy i wyglada jak kulka. Kuweta jest dla niej oczywistą oczywistością:)
Została na dzień w łazience z zapasem ulubionej Animondy. Nie mogę jej integrować z innymi kotami, bo je straszy i wkurza jak próbuje się wszystkim do cyca dossać :twisted:

Wczoraj okazało się też, że Salem ma krwawienie z kikuta pokastracyjnego z obrzękiem i zapaleniem. Dostał leki, a dziś operacja:(

Molly natomiast drze ryja, bo ma rujkę... Idę ją wyciszyć, bo za długo to już trwa i będę kastrować.

Kurcze, bez auta trudne to wszystko:(

orchidka

Post » Pon maja 17, 2010 10:19 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Bardzo dobrze, że wzięłaś tę malutką!
Obawiam się, że tam by mogła nie przeżyć...

Trzymam kciuki za Salema!
Kurczę: pierwszy raz się spotykam z powikłaniami u kocurka...
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]