Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW JUŻ NIE ((:

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 28, 2010 6:53 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Pisałam :evil: karteczka leżała tydzień nikt nie zadzwonił.
Obrazek Luna Obrazek Pinta Obrazek Tofik Obrazek Irys Obrazek Mruczek

Mops

Od: Wto paź 26, 2004 7:28

Post » Śro kwi 28, 2010 11:23 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Cały czas czekam na jakiś kontakt z kimś ko mógłby mi pomóc :(

Mops

Post » Śro kwi 28, 2010 11:49 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

A może spróbuj się dowiedziec czyje jest to okienko piwniczne, ludzie pewnie wiedzą i pogadać z właścicielem piwnicy. W jednym miejscu gdzie sa dokarmiane koty widziałam że ludzie wyciągneli szybke piwniczną i wstawili gumowa zasłonę, kociaki wskuja i wyskakuja z piwnicy kiedy chcą i nikt nie zamyka okienek. A miseczki sa w środku od strony piwnicy.

Talony na darmową sterylke możesz odebrac w schronisku zawsze po pierwszym danego miesiąca. Bo świadomi karmiciele je rozchwytują w mig :kotek:
Dziewczy z KŻ może mogliby pozyczyć klatkę łapkę (zadzwoń do zabcirybci, nam tez raz pozyczała) Może jeszcze sterylkę aborcyjna udałoby się zrobić.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro kwi 28, 2010 13:44 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Okienko piwniczne to zakończenie korytarza piwnicznego nie ma jednego właściciela. Klatka łapka fajna rzecz ale ja nie mam jak się dostać do piwnicy a jak wystawię ją przed blokiem to zrobi się loteria-jaki kot do niej wejdzie. Do mojej stołówki przychodzi dodatkowo ok.5 obcych kotków z pobliskich bloków. Moje "młode mamy" nie czekają przy okienku piwnicznym aż ja przyjdę tylko kręcą się po okolicy i czekają aż je zawołam. Dopiero na moje wołanie zlatują się do mnie. Niestety przez ciążę a zapewne też moją pierwszą nieudaną próbę złapania ich na sterylkę stały się teraz bardzo nieufne.
Jeśli chodzi o talony ze schroniska to nie dziękuję. Ponieważ: mało który weterynarz je przyjmuje a ten co przyjmuje to go nie znam a co za tym idzie nie mam do niego zaufania, poza tym talony są wydawane z samego rana a ja pracuję zawodowo i nie mogę się zwolnić z pracy dla kotów i ostatni argument mam złe doświadczenia ze schroniskiem. Schronisko to ostatnia instytucja do której poszłabym tylko w tedy jeśli nie miałabym już innej możliwości ratowania kotów. Jak już pisałam wcześniej koszty sterylki pokryłabym z własnych pieniędzy u weterynarza któremu ufam.

Mops

Post » Śro kwi 28, 2010 21:56 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Byłam wieczorem na karmieniu, okienko nadal otwarte :D kicia została wygłaskana. Ciągle martwi mnie ta niepewność czy okienko piwniczne jest otwarte czy może już ktoś je zamkną.
Ja wiem że Wrocław to duże miasto ale może ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc :roll:

Mops

Post » Czw kwi 29, 2010 9:14 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Podnoszę do góry, może jednak znajdzie się jakiś forumowicz z dobrymi informacjami. Może jednak ktoś zna, chociaż jedną osobę która zamieszkuje blok przy ulicy Komandorskiej 151-161.

Mops

Post » Czw kwi 29, 2010 9:25 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

:!:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 29, 2010 14:22 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

:!: :!: :!: :!: Proszę

Mops

Post » Czw kwi 29, 2010 14:36 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

:!: :!: :!:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw kwi 29, 2010 20:31 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Teraz to jest "martwy sezon" aby kogoś zastać w domu ale może jednak ktoś zauważy mój wątek.
Okienko piwniczne nadal otwarte :D a na dodatek udało mi się wygłaskać przyszłą mamusie kocią - nazywa się Węgielek. Widać już że brzuszek ma baardzo duży i potrzebuje wsparcia (dużo głasków) wyglądała na zaniepokojoną. Natomiast jej siostry Dyzia (myślałam że to chłopak :oops: ) nie widziałam już od dni. Może poszła rodzić do innej bezpieczniejszej piwnicy :?: a może ma ważniejsze sprawy np lepsza stołówka niż moje głaski.
Gibutkowa DZIĘKI!! za podnoszenie wątku.

Mops

Post » Czw kwi 29, 2010 22:18 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Oj wątpię żeby tu na watek ktoś stamtąd zajrzał :roll: - w tamtych okolicach (tak samo jak w "moim" bloku) raczej starsze osoby mieszkają co na necie się nie znają :roll: Jednak chyba będzie trzeba spróbować bezpośrednio. Jak spotkam sąsiadkę to spytam, może kogoś zna z tamtej okolicy :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw kwi 29, 2010 22:33 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Mops, czy Ty nie łapiesz tej kotnej kotki na zabieg sterylizacji? jaki los czeka na ulicy te maluszki? :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt kwi 30, 2010 9:25 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

martka złapanie jej nie jest takie proste. Już raz ją złapałam podniosłam do góry ale jak tylko zamknęła się kratka od transporterka nad jej głową kotka dostała szału i zwiała zanim sąsiadka zdążyła kratkę zamknąć. Tak więc w roli łapacza kotów nie sprawdziła się sąsiadka :twisted: Patrząc na Węgielka mam wrażenie że na sterylkę jest już za późno. Mam wrażenie że brzuszek ma większy niż ona sama (brzuszek jest baardzo duży - ciągnie go prawie po ziemi) Na samą myśl jaka przyszłość czeka dzieci Węgielka skóra mi cierpnie :cry: martwię o koteczkę i jej dzieci. Niestety nie mam odwagi aby wieźć ją do weta, ba próbować po raz drugi ją złapać bo sama sobie nie poradzę a nawet jeśli by mi pomógł mój TŻ i Węgielka bym złapała a wet powiedział by że na sterylkę za późno to co zrobić z kotką :?: Wypuścić do piwnicy :?: gdzie w każdej chwili mogą ją odciąć od dzieci (zablokują okienko :evil: ) a może wziąśc do siebie :roll: Tż by się wściekł. Na samą propozycję zareagował baardzo ostro (grożąc wyprowadzką). Jeśli by się tylko ktoś zgłosił że weźmie Węgielka na odchowanie dzieci do siebie to na głowie bym stanęła aby ją złapać,pewnie TŻ by mi pomógł. Niestety we wszystkich domkach tymczasowych panuje przekocenie- za dużo kotów, nie ma miejsca dla Węgielka ani tym bardziej Dyzia :( Niestety "pewnych rzeczy nie przeskoczę" cieszę się że mam swoje własne mieszkanko "ciasne ale własne" niestety nie posiadam 3 pokoju ani balkonu :?

Mops

Post » Pt kwi 30, 2010 10:09 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

Pomogę Ci ją łapać i załatwię resztę, kotka jednak będzie musiała wrócić do siebie.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt kwi 30, 2010 10:10 Re: Potrzebna pomoc!!! WROCŁAW

nie ma na co czekac
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]