WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 11:33 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Gosia B pisze:Osoby z Fundacji KŻ kilkakrotnie próbowały się umówić z osobą zarejestrowaną jako "effka" na forum KŻ na łapanie tamtych kotów. Albo nie mieliśmy odpowiedzi, albo wymijające stwierdzenia, które nic nie wnosiły do dyskusji. Zaproponowaliśmy kilka razy pomoc i w łapaniu i w zabiegach (np. mój post z 7 marca i post Wimy w tym samym temacie, kilka wysłanych PW), ale jak nie ma woli ze strony ludzi, to co mamy zrobić? Szkoda, że osoba, która zgłosiła u nas tą sprawę (zarejestrowana jako "szangus") również z czasem przestała się udzielać... Effka napisała jeszcze, że "może nam pokazać miejsce", ale potem już się nie odezwała konkretnie w tej sprawie... 12 kwietnia Wima napisała, że ma wolną klatkę-łapkę, brak odzewu.... Ja ruszyłam sprawę kolejny raz 14 kwietnia, oto mój post:

środa, 14 kwietnia 2010, 22:41, Temat: Re: Klecińska koteczka w DT
Co się dzieje z klecińskim stadem? Już kilkakrotnie o to pytałyśmy (jak choćby Wima kilka postów wyżej...). Bardzo prosimy o informacje, bo ruszył się wątek na miau i jesteśmy pogubieni nieco...

Nie muszę chyba dodawać, że odpowiedzi nie dostałam...

Witam,
jestem zalogowana na KŻ jako EFFKA, wszystko się zgadza, staję w obronie dziewczyn z fundacji KŻ. Wielokrotnie wychodziły z inicjatywą łapania stadka z kleciny. Zaopiekowały się złapaną przeze mnie dwójką klecińskich kociąt. Niestety z braku czasu (mieszkam na drugim końcu miasta) nie pomogłam w łapance. Przeraziło mnie też zachowanie tych dzikusów, podczas karmienia, na wolnosci były ok miziały się i cieszyły na nasz widok, ale po złapaniu już w domu, fruwały po ścianach i sufitach. Poźniej już nie jeździłam tam, dokarmiała resztę dziczy moja siostra. Także winę biorę na siebie. Doceniam wasze zaangażowanie w walce o lepszy byt kociaków, mam na mysli dziewczyny z KŻ i "forum miau". Pozdrawiam ewa.eb vel effka
[/color][/color]
Ostatnio edytowano Wto kwi 27, 2010 12:48 przez ewa.eb, łącznie edytowano 3 razy

ewa.eb

Od: Pon kwi 19, 2010 15:10

Post » Wto kwi 27, 2010 12:32 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

my też wychodzimy z ogromną inicjatywą pomocy możemy pożyczyć klatkę łapkę, forumowa Thorkatt przekazała nawet specjalistyczną karmę RC dla kotki karmiącej :ok: , na pewno pomożemy w znalezieniu domków dla maluszków

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto kwi 27, 2010 12:36 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

:(

jessi74

Post » Wto kwi 27, 2010 21:16 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

jessi74 pisze:więc sprawy maja się tak: zadzwoniła do mnie pani Bożena , wcześniej próbowała się dodzwonić do Fundacji Kocie Życie ( do pani Wioletty- ale chyba jest wyłączony)
otóż kotka się okociła , całe szczęście że kotka zaprowadziła panią do maluszków , niestety z uwagi na porę wieczorną pani Bożena nie zdołała prawie nic zobaczyć - podejdzie tam za dnia
pani Bożena bardzo prosi aby pomóc znaleźć kotce i maluszkom dom tymczasowy, gdyż kicia wybrała sobie niezbyt bezpieczne miejsce . tłumaczyłam że znalezienie dt dla kotki z maluchami graniczy z cudem , tak zresztą jak znalezienie w ogóle domu tymczasowego :(
ma ktoś jakiś pomysł ?
XagaX - musimy zmienić tytuł :oops:

zacznę od tego- że tak jak martka, jestem zwolenniczką uśpienia ślepego miotu.

Tytuł zaraz zmieniam (niestety nie jestem w stanie ciągle siedzieć na forum, praca mgr się sama nie napisze ;)) :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 28, 2010 12:27 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

jessi74

Post » Śro kwi 28, 2010 15:19 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

A czy ten miot jest jeszcze ślepy? ile dni po urodzeniu jest to jeszcze humanitarne?
Wiadomo kiedy dokładnie kotka się okociła?

Ja osobiście nie uśpiłabym kotków :oops: oczywiście zostane zaraz za to zlinczowana... :roll:
Łatwo się mówi, żeby uśpić... ale to trzeba zrobić fizycznie, zabrac i zawieźć do weta... a na to już chętnych zwykle nie ma. Ja bym tego nie zrobiła.... to nie na moje nerwy :roll:
Myślę że DT dla nich się znajdzie ale teraz z matką będzie trudno :oops: póki są malutkie muszą być z mamą.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro kwi 28, 2010 15:22 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Obawiam się, że ja też nie dam rady zawieźć miotu do weta w celu utylizacji :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro kwi 28, 2010 15:30 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Agness78 pisze: ile dni po urodzeniu jest to jeszcze humanitarne?

:roll: ja się już nawet w tym temacie nie wypowiadam :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 28, 2010 16:08 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

SYTUACJA JEST BEZ WYJŚCIA :( uśpienia sie nikt nie podejmie , dt dla matki i kociąt nie ma, jest tylko pytanie czy dożyją tego moemntu kiedy będzie je można zabrać bez matki :?: i kto będzie łapał takie śmigające dziczki :evil:
zaczyna mnie to złościć , ale takie są konsekwencje tego że wiedząc o niewysterylizowanej kotce nikt się tym nie zajął

jessi74

Post » Śro kwi 28, 2010 16:11 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Gibutkowa pisze:
Agness78 pisze: ile dni po urodzeniu jest to jeszcze humanitarne?

:roll: ja się już nawet w tym temacie nie wypowiadam :roll:

nic nie jest tutaj humanitarne :!: może to że będą dorastały z zalepionymi oczami od kk i wydętymi z głodu brzuszkami

jessi74

Post » Śro kwi 28, 2010 17:22 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Ech... ja już raz się wypowiedziałam na jednym wątku w tej sprawie i wystarczy... naczytałam się wystarczająco dużo... szkoda tylko że jak czytam "sterylka aborcyjna" albo "uśpienie ślepego miotu" to mi się nie chce więcej na wątek wchodzić - nic nie poradzę, tak mam :roll: I myślę że nie tylko ja. No ale... nie ma o czym gadać... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 28, 2010 20:56 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

a czy przypadkiem gdzieś wcześniej ta dziewczyna co dokarmia nie oferowała że weźmie kotkę z małymi na DT?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro kwi 28, 2010 20:56 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

jessi74 pisze:pani Bożena, która chce adoptować Oci, obiecała pomóc w złapaniu kotki, ona chodzi karmic wieczorami, oko. 22 i kotka przychodzi. Ponadto pani Bożena mówiła, że jeśli pożyczymy jej dużą klatkę wystawową, to będzie mogła przetrzymać kicię z maluszkami, niestety na sterylizację adopcyjną już za późno :( kolejnych kilka bezdomnych maluszków przyszło bądż przyjdzie niebawem na świat :(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro kwi 28, 2010 21:48 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

mawin pisze:a czy przypadkiem gdzieś wcześniej ta dziewczyna co dokarmia nie oferowała że weźmie kotkę z małymi na DT?

tak mówiła, ale teraz zaczęła się wycofywać z tego :? , poza tym nie mamy wolnej klatki :(

jessi74

Post » Śro kwi 28, 2010 22:31 Re: WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Agness78 pisze:A czy ten miot jest jeszcze ślepy? ile dni po urodzeniu jest to jeszcze humanitarne?
Wiadomo kiedy dokładnie kotka się okociła?

do momentu, kiedy kociaki otworzą oczy- w zeszłym roku usypiałam pięciodniowe (tak przynajmniej utrzymywała właścicielka posesji, nie znam się aż tak, więc jej wierzę)

Ja osobiście nie uśpiłabym kotków :oops: oczywiście zostane zaraz za to zlinczowana... :roll:
Łatwo się mówi, żeby uśpić... ale to trzeba zrobić fizycznie, zabrac i zawieźć do weta... a na to już chętnych zwykle nie ma. Ja bym tego nie zrobiła.... to nie na moje nerwy :roll:
Myślę że DT dla nich się znajdzie ale teraz z matką będzie trudno :oops: póki są malutkie muszą być z mamą.

linczować nikogo nie zamierzam, ale chcę zapewnić o jednym- nie radziłabym nikomu czegoś, czego sama bym się nie podjęła. Wiem, że to żadna przyjemność, ale uważam to za mniej złe wyjście z sytuacji, skoro nie udało się zapobiec porodowi.

Co do oceny całej sytuacji- zgadzam się z Jessi74 w 200%.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]