» Wto kwi 27, 2010 21:05
Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!
Przez pomyłkę pojechała do KM tylko jedna kotka, Spacja - na swoje nieszczęście. Spacja mogła być odebrana gdy wieziona była Michalinka / chyba ona właśnie/, ale KM powiedziała że może zostać.
Nie było żadnej informacji do schroniska że obie kotki mają być wypuszczone na wolność
Pokazała się taka informacja na wątku której ja niestety nie zauważyłam. Dopiero zaalarmowana przez Kasię i Rakeę, zapytałam panią Anię czy coś o tym wie. Panią Anię po prostu zapowietrzyło. Zadzwoniła do pani Izy natychmiast. Dowiedziała się że kotki zostały wypuszczone w ogrodzie wolontariuszki. Jak byście to zrozumieli? bo pani Ania zrozumiała że wolontariuszka mieszka w domu z ogrodem, z którego może korzystać kot.
Jednak w innym miejscu znalazłam informację że to nie ogród tylko blokowa komórka i od tego momentu trwają nasze próby odzyskania Tiki i Spacji. Mimo że wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy w jak niebezpiecznym terenie przebywają obie kotki.
Przez trzy tygodnie trwały próby polubownego załatwienia tej sprawy. Mam wyrzuty sumienia że czekaliśmy aż tyle. Być może kosztowało to Tikę życie. Bo nie ma jej. A w jakie cudowne warunki zostały obie kotki wypuszczone - to można podziwiac na zdjęciach Dulencji.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!