Pers pieszczoszek szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 18:22 Pers pieszczoszek szuka domu

Witam serdecznie!!
Poszukuję domku dla mojego kota - ślicznego persa w wieku 7 lat. Robię to z wielkim bólem serca, ale dla dobra kota...
Po urodzeniu córeczki nasiliła mi się alergia i niestety kot jest nie dopieszczony, bo nie jestem w stanie dłużej go głaskać i przytulać. A Elf tego potrzebuje...
Kot jest przytulny, uwielbia być na rękach, ogromny pieszczoch i to że nie mogę go bardzo przytulać i spać z nim na jednej podusi to dla niego wielka krzywda.
Szukamy bardzo dobrego domku.
Zdjęcia za chwilkę wklei moja znajoma.
Nie chcę robić szerokiej kampanii ogłoszeniowej, bo zależy mi na naprawdę bardzo dobrym domu dla Efla.

Edit: Elf jest wykastrowany, aby nie trafił do pseudohodowli rozmnażaczy
Ostatnio edytowano Pt kwi 30, 2010 17:09 przez Grazia78, łącznie edytowano 1 raz

Grazia78

Od: Wto kwi 27, 2010 18:11

Post » Wto kwi 27, 2010 18:26 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

wklejam obiecane zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto kwi 27, 2010 20:25 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Ale cuuuuddooooo!!!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 27, 2010 21:00 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Dokładnie cudo o cudownym kocim charakterze, a całkowite cudo będzie jak mu sierść całkiem odrośnie...
Bo to nie jest "półpers" tylko byliśmy u fryzjera i Elf został przystrzyżony... I teraz włos mu odrasta - piękny, jedwabisty :lol:

Grazia78

Post » Wto kwi 27, 2010 21:03 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

taaak
Grazia78 zapomniała napisać, że szuka "jelenia" do ciągłego czesania Elfa :twisted:
ale za te jego przytulanki to gotowa byłabym nawet go czesać
tylko chyba mam zbyt dużo kotów :roll:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Wto kwi 27, 2010 21:08 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

A właśnie że nie "jelenia" :evil: zależy mi na dobrym domku i kimś kto wie co znaczy kot perski a nie "pańci z przypadku"
Zapomniałaś dopisać że muszę robić segregację jedzonka od Ciebie bo Elf swoją pyszczunią w typie peak-face nie umie jeść dużych kawałków karmy... Miłośnik persa wie o co chodzi... :lol:
No i sama przyznałaś że tak głośnej mruczanki to Twoje kicie nie robią :kotek:

Grazia78

Post » Wto kwi 27, 2010 21:26 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

sama przyznaję, że mam ogromną ochotę tego kota "ukraść"
tylko u mnie ze względu na przekocenie byłby nieszczęśliwy
ale takie tulenie on gwarantuje każdemu kto go weźmie na kolana
Obrazek
Elf to robi z własnej i nieprzymuszonej woli

Killatha

Post » Wto kwi 27, 2010 21:38 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Jakie ukraść? :ryk:
Po prostu przeprowadzić piętro niżej :ryk:
Elf byłby szczęśliwy - to wiem na pewno - a i ja też bo wiedziałabym gdzie jest no i na pewno zapraszałby mnie na herbatkę :1luvu:

Grazia78

Post » Śro kwi 28, 2010 5:16 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

tylko u mnie to kolan miałby sporą konkurencję, bo Malwinka, Agatka i Agusia napewno nie odpuszczą
nawet Agusia już wie, że na kolana można a nawet należy wchodzić samodzielnie
nie wiem czy Elf taka konkurencje by zniósł
on potrzebuje kontaktu z człowiekiem jak powietrza do oddychania

Killatha

Post » Śro kwi 28, 2010 7:23 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Cudny, szkoda, że musi być jedynakiem. Na pewno nie lubi innych kotów?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro kwi 28, 2010 8:13 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

on lubi koty
to nie o to chodzi
on jest zazdrosny o człowieka, bardzo zazdrosny
i kota raczej nie zaatakuje ale czując się niedopieszczany za wszelką cenę chce zwrócić na siebie uwagę
Ostatnio edytowano Śro kwi 28, 2010 8:15 przez Killatha, łącznie edytowano 1 raz

Killatha

Post » Śro kwi 28, 2010 8:13 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Właśnie,Killatha.Zaproś go do siebie i zobaczysz,jak będzie się zachowywał.Chociaż w sumie to co,że byłby jedynakiem,skoro taki proludzki? Pokazałam go paru ludziom,zachwyty były,oj,były. :lol: :lol: Domki będą się ustawiały w kolejce,Grazia,będziesz miała problem,który wybrać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 28, 2010 8:19 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

był u mnie z wizytą
wobec moich kotek zachowywał się w zasadzie obojętnie
bawić się nie próbował, ze stresowany nie był, nie atakował, ze spokojem poczęstował się pasztecikiem i napił wody
moje kicie też żadnej krzywdy zrobić mu nie próbowały - pełna harmonia
ale w czasie wizyty miał moje kolana prawie na wyłączność
to jest taka absolutna przylepa, że trudno go na kolanach nie trzymać
i można w tym czasie robić bardzo różne rzeczy, kota to całkowicie satysfakcjonuje
tylko nie wiem co by było gdyby tymi kolanami musiał się dzielić
chyba wezmę kiedyś na górę Agatkę i to sprawdzimy

Killatha

Post » Śro kwi 28, 2010 9:31 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

Killatha ma rację - tu nie chodzi o agresję u mojego kota - pielęgnacja włosa persa i czesanie zajmuje trochę czasu...
Ale z czesaniem nie ma problemów - ja dopiero zaczynam pisanko na forum więc nie umiem wklejać fotek... :( zaraz prześlę mailem do Killathy niech dorzuci w imieniu moim i Efla dowody, że moje persisko jest całkowicie pozbawione agresji :D

Grazia78

Post » Śro kwi 28, 2010 9:40 Re: Poszukiwany dom dla jedynaka

No kotek śliczny, szkoda że musi szukać nowego domku :(

Ale taka piękność i przytuladło napewno sobie zaskarbi czyjeś względy :lol: :kotek: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

[następna]