Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 19:51 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

A mnie sie wydaje,że pytaniami o Tikę i Spacje oraz o pozostałe koty powinniśmy kuć w oczy KM.
Jeszcze pomyśli,ze w natłoku postów zapomnieliśmy o nich i odetchnie.Niech pamięta,że od nich to sie zaczęło.Czyta przecież cichcem, więc niech czyta ciągle te same pytania.
To,ze odpowiedzi nie będzie wiemy już wszyscy!

Osobiście mam do Km wielki żal, po podważyła zaufanie jakie ludzie włożyli w takie organizacje. Teraz większość z nas będzie sie zastanawiać podejrzliwie w przypadkach oddania kota do różnych fundacji, azyli...Nie chcę myślec patrząc na strony ze zwierzakiem wyadoptowanym , czy on na pewno w swoim domu siedzi...czy gdzies samopas lata.
A moze któraś z nas na niego weszła i teraz chucha i dmucha...Płacząc nad biedakiem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto kwi 27, 2010 20:02 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:Temat: KONIEC!!!! na chore, kalekie, dzikie KONIEC!!!!

Femka pisze:to jeszcze niech w zachwytach wystarczy czasu, żeby rzucić okiem na ten wątek
viewtopic.php?f=1&t=105924&start=615
Dla zwycięzcy bazarku i pozostałych obserwujących.

nie wiem co 'autor' miał na myśli, nie zamierzam się mieszać w ten czarny PR mimo mieszanych odczuć co do CAŁOŚCI sprawy .. żal mi tylko ludzi działających z dobrej woli, jak autor bazarku, też osoby licytujące.. może lepiej uważać na słowa, by nie zniechęcać innych do pomocy ? Czy to norma działania, że 'obrywa' każdy przy okazji? 8O :?

Ależ nie byłoby żadnego, jak to nazwałaś "czarnego PRu", nie byłoby zdjęć komórki, nie byłoby całej sprawy gdyby KM oddała Tikę i Spację. Pewnie nikt by się nawet nie dowiedział w jakich warunkach "na wolności" żyją koty pod opieka KM. Pewnie tez nie byłoby tylu odniesień do innych wątków i innych kotów. Wystarczyło oddać Tikę i Spację. Na stronie do której zamieściła linka Pani Iza nie ma ani słowa o tym czemu nie chce oddać Tiki i Spacji. Są nawiązania do rożnych sytuacji, rożnych wątków (także przytaczanych na tym wątku) ale nie ma odpowiedzi na jedno proste pytanie - dlaczego nie chcą oddać Tiki i Spacji?? Tylko tyle... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 27, 2010 20:20 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Gibutkowa pisze:[Na stronie do której zamieściła linka Pani Iza nie ma ani słowa o tym czemu nie chce oddać Tiki i Spacji. Są nawiązania do rożnych sytuacji, rożnych wątków (także przytaczanych na tym wątku) ale nie ma odpowiedzi na jedno proste pytanie - dlaczego nie chcą oddać Tiki i Spacji?? Tylko tyle... :roll:

Jest odpowiedź, mniej więcej w duchu "o wszystkim wszystkich informowałam przed, więc o co te żale teraz? skoro wszyscy od początku wiedzieli, że Tika idzie "do lasu"?"
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto kwi 27, 2010 20:26 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Rakea pisze:Jest odpowiedź, mniej więcej w duchu "o wszystkim wszystkich informowałam przed, więc o co te żale teraz? skoro wszyscy od początku wiedzieli, że Tika idzie "do lasu"?"

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto kwi 27, 2010 20:27 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pozwólmy kotom godnie żyć ..., że zacytuję :)

Przecież o to nam wszystkim chodzi, pani Izo, czyż nie ?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto kwi 27, 2010 20:28 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie no OK, nawet JEŚLI informowała (choć druga strona twierdzi że nie informowała a mi cos trudno uwieżyć KM po tych wykrętach i braku odpowiedzi i współpracy) to pytam - czemu nie chce oddać? Skoro wyraźnie pisała - Tika jest karmiona, przychodzi na zawołanie wolontariuszki-opiekunki. To W CZYM PROBLEM? Złapać jak przyjdzie i heya do Konina czy do Dulencji. W CZYM PROBLEM??
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 27, 2010 20:31 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

a ja grzecznie ponowię pytanie: Kocia Mamo, gdzie są Tika i Spacja???????? prosimy o informacje i zdjęcia kotek z nowego, szczęśliwego(?) miejsca pobytu. tyle...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto kwi 27, 2010 20:37 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

niedokończyłam posta, coś miau wysiadło u mnie, wię jeszcze raz :roll: :
Gibutkowa pisze:[Na stronie do której zamieściła linka Pani Iza nie ma ani słowa o tym czemu nie chce oddać Tiki i Spacji. Są nawiązania do rożnych sytuacji, rożnych wątków (także przytaczanych na tym wątku) ale nie ma odpowiedzi na jedno proste pytanie - dlaczego nie chcą oddać Tiki i Spacji?? Tylko tyle... :roll:

Jest odpowiedź, mniej więcej w duchu "o wszystkim wszystkich informowałam przed, więc o co te żale teraz? skoro wszyscy od początku wiedzieli, że Tika idzie "do lasu"?"

jednak poniższy post nie mówi o tym, że Tika miała być puszczona luzem :?
( z wątku KM viewtopic.php?f=13&t=106807), żeby nie zaginęło, zacytuję:
KM-Lodz pisze:Tika trafiła do schroniska w Koninie w 2002 roku jako 3 miesięczna kotka. Przesiedziała w nim 8 lat!!!
O dramatycznej sytuacji kotki powiadomiła nas wolontariuszka schroniska. Kotka od lat choruje na oczy. Ponieważ sytuacja finansowa schroniska jest bardzo ciężka i Tika nie miałaby tam szans na operację oczu, jaka jest pilnie potrzebna, postanowiłyśmy jej pomóc. Od kilku dni Tika przebywa w Fundacji Kociamama w Łodzi.

Brak stałego kontaktu z człowiekiem przyczynił się do tego, że kotka stała się w schronisku bardzo płochliwa i do człowieka podchodzi z dużym dystansem. Nie daje się dotykać, brać na ręce, a gdy zbliża się do niej człowiek, zaczyna strasznie „prychać” i po chwili ucieka w kąty, gdzie może się bezpiecznie schować. Akceptuje tylko inne koty, przed psami z którymi mieszkała w tym samym pomieszczeniu uciekała, mimo, że nie robiły jej krzywdy.

Oczywiście jej dotychczasowe życie można zmienić na lepsze, ale pod warunkiem, że okaże jej się dużo miłości, ciepła i poświęcenia, a przede wszystkim da czas na oswojenie się. Z doświadczenia wiemy, że takim właśnie kotom, zaufanie do człowieka przychodzi z czasem, ale szybciej zaczyna przekonywać się do człowieka właśnie w nowym domu, gdy jest sam i wie, że ktoś poświęca mu uwagę i czas, wie, że jest w centrum zainteresowania. Tika ma stały problem z oczami, ponieważ nie dała wykonywać przy sobie wykonać większości zabiegów.

Kotka jest wysterylizowana.

Dla nas priorytetem jest operacja oczu Tiki i jej socjalizacja w warunkach domowych.
stąd prosimy o wsparcie finansowe w leczeniu kotki, by w niedalekiej przyszłości los Tiki odmienił się na lepsze....[..]

:!: wyboldowanie i kolor w cytacie ode mnie!
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto kwi 27, 2010 20:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ciekawe warunki domowe, baaaaaaaaaaaaaardzo ciekawe................. :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto kwi 27, 2010 20:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

KM jak twoje słowa napisane na stronce fundacji mają się do tego:

KM-Lodz pisze:Tika trafiła do schroniska w Koninie w 2002 roku jako 3 miesięczna kotka. Przesiedziała w nim 8 lat!!!
O dramatycznej sytuacji kotki powiadomiła nas wolontariuszka schroniska. Kotka od lat choruje na oczy. Ponieważ sytuacja finansowa schroniska jest bardzo ciężka i Tika nie miałaby tam szans na operację oczu, jaka jest pilnie potrzebna, postanowiłyśmy jej pomóc. Od kilku dni Tika przebywa w Fundacji Kociamama w Łodzi (...)

Dla nas priorytetem jest operacja oczu Tiki i jej socjalizacja w warunkach domowych.
stąd prosimy o wsparcie finansowe w leczeniu kotki, by w niedalekiej przyszłości los Tiki odmienił się na lepsze....

Link do wątku:
viewtopic.php?f=13&t=106807&start=0

Przypominam, że Iza Milińska na stronie fundacji napisała, że Tika jak i dwa inne koty zostały przywieziona im przez pomyłkę!!! KM nie pogrążaj się!! Odpowiedz gdzie jest Tika i Spacja, co się z nimi dzieje, kiedy zamierzasz oddać koty które bezkarnie skazałaś na bezdomność co prędzej czy później przyczyni się do śmierci kotek!
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto kwi 27, 2010 20:43 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

O widzę, że napisałam to samo co Rakea :wink: Ale nie widziałam jej wcześniejszego postu
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto kwi 27, 2010 20:43 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Gibutkowa pisze:Ależ nie byłoby żadnego, jak to nazwałaś "czarnego PRu", nie byłoby zdjęć komórki, nie byłoby całej sprawy gdyby KM oddała Tikę i Spację. Pewnie nikt by się nawet nie dowiedział w jakich warunkach "na wolności" żyją koty pod opieka KM. Pewnie tez nie byłoby tylu odniesień do innych wątków i innych kotów. Wystarczyło oddać Tikę i Spację. Na stronie do której zamieściła linka Pani Iza nie ma ani słowa o tym czemu nie chce oddać Tiki i Spacji. Są nawiązania do rożnych sytuacji, rożnych wątków (także przytaczanych na tym wątku) ale nie ma odpowiedzi na jedno proste pytanie - dlaczego nie chcą oddać Tiki i Spacji?? Tylko tyle... :roll:

ale też gdyby nie było tej afery z kotami konińskimi, KM dalej funkcjonowałaby sobie jako przykładna fundacja, brylowałaby w wątkach, wzniecała histeryczne awantury o wygraną w KV.

Widziałam ten krytyczny post i słowa wyrażające oburzenie, ale już nie miałam siły tłumaczyć.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 27, 2010 20:46 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

JaEwka pisze:O widzę, że napisałam to samo co Rakea :wink: Ale nie widziałam jej wcześniejszego postu

nieszkodzi Ewa - może uzyskamy efekt skali i zaczną napływać JAKIEŚ odpowiedzi :twisted:
i może dowiemy się gdzie jest Tika..i co z nią..(szszszkurzatwarz!!!)
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto kwi 27, 2010 20:49 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

KM poprosiła o wsparcie finansowe w leczeniu kotki...
no to już macie odpowiedź, w czym problem z niejasnym losem kotów konińskich.
Jak nie wiadomo, o co chodzi, chodzi o kasę. Zawsze i niezmiennie. Pytanie, ile zostało uzbierane, ile jeszcze wpływa na kotkę, która już spokojnie wyciera piwniczne kąty.
No i ile zostało wydane na leczenie oczu kotki.

Kto tu powinien składać doniesienie na policję.

EDIT: czy możliwy jest zrzut z ekranu z info o konieczności operacji i zbiórce pieniędzy?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 27, 2010 20:55 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:EDIT: czy możliwy jest zrzut z ekranu z info o konieczności operacji i zbiórce pieniędzy?

już zrobiony zrzut z cytatu z postu JaEwka
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]