Moderator: Estraven
zabers pisze:jaka jest realna szansa ruszenia sprawy tego kota? Czy to zależy wyłącznie od dobrej woli KM? Chodzi mi o to, czy na Tikę (i ewentualnie inne koty w takiej sytuacji) są podpisane jakieś papiery o przejęciu, coś takiego? Jak to wygląda od strony formalnej?
Bo my tu sobie tak gadamy i możemy tak sobie gadać do końca świata.
(no i cały czas czekam na wersję KM. No aż nie mogę uwierzyć, ze cały czas taka cisza )
Ja-Ba pisze:Kocia Mama nie chciała rozmawiać gdy jeszcze na forum było cicho, gdy konińskie schronisko a potem też Dulencja, próbowały polubownie sprawę załatwić prosząc o zwrot kotki. Strategia najpierw była taka że bardzo denerwowała się na prośby o zwrot kotki, potem strategia zmieniła się i od tej pory polegała wyłącznie na nieodbieraniu telefonów i maili.
Kiedy Dulencja zaczęła chodzić tam i zobaczyła to miejsce, stało się jasne, dlaczego. Kocia Mama nie może zwrócić nam kotki z prostej przyczyny - nie ma pojęcia gdzie kotka jest, co robi, jak wygląda i czy jeszcze żyje. Wszak wypuszczono ośmioletnią schroniskową kotkę w czasie gdy były jeszcze kilkunastostopniowe mrozy w nieznanym jej terenie i w pobliżu ruchliwej ulicy. Kotkę, która wcześniej wymagała leczenia, które jej podobno zapewniono, po czym wypuszczono tak, jak opisałam wyżej.
To prawdziwy powód milczenia KM.
gosiaa pisze:xandra, znalazłam jeszcze trzy bazarki w których Cię nie było:
viewtopic.php?f=20&t=108579&start=105
viewtopic.php?f=20&t=109816&start=15
viewtopic.php?f=20&t=108988&start=45

Ja-Ba pisze:Tak, Dulencja jest pewna że to Tika. Tylko to daje nam nadzieję.
kasia86 pisze:W życiu już nie podpiszę żadnej umowy adopcyjnej!!!
Co do transportowania kotów też się będę poważnie zastanawiać, czy aby znowu nie trafią w bagno!!!
Przepraszam schronisko w Koninie, chciałam dobrze... ale fundacja KM okazała się nieodpowiedzialna.
Ja-Ba pisze:Tak, Dulencja jest pewna że to Tika. Tylko to daje nam nadzieję.
Dulencja pisze:Ja-Ba pisze:Tak, Dulencja jest pewna że to Tika. Tylko to daje nam nadzieję.
Jestem na 10 000% pewna, że widziałam Tikusię, że to była ona.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kota_brytyjka i 83 gości