Od czwartku bowiem mieszka u nas nowa, piąta koteczka

No nic, zabralam ją potem do lazienki i miałam zamiar ją wypuścić, bo miejsce, w którym żyła nie jest najgorsze. Codziennie karmicielki dają im jedzenie (pozostałe kotki to na szczęście kocurki), zimą mają przygotowane schronienie w altance. I w ogóle mialam ją zawsze za raczej dziką kotkę, nie dawała nigdy się głaskać, byla raczej płochliwa.
Ale wczoraj weszlam do niej do lazienki, żeby dac jej jeść, pogłaskałam ją, a ona zaczęła się rozkosznie przytulać do ręki i mruczeć. Kiedy wzięłam ją na kolana, przytulaniu już nie było końca. Serce mi się ścisnęło, poszlam do TŻ-eta do pracy porozmawiać o tym , a on pierwszy mówi, ze od rana już myśli o adoptowaniu jej

W przyszłym tygodniu mamy jechać do Lidiyi po Króweczkę

Bo sama gdzieś słyszalam, ze koty najlepiej się czują w grupach parzystych, a poza tym ona jest CZARNA, a jak tutaj żyć bez czarnego kota? I jest taka kochana, przytulasta, spokojna, zrównoważona, kochana. A poza tym nie miałbym serca wypuścić takiego chudzielca, któremu tylko wystają kolce biodrowe, i łopatki, a kręgosłupek ma wystający jak paciorki różańca.
Już ma imię- AFRYKA. Jest bardzo mała i drobna, pyszczek ma trójkątno-spiczasty- wygląda jak mala czarna syjamka

A dla naszych kotów to nawet lepiej, ze przeżyją naraz dwa dokocenia, no nie? Za jednym zamachem odbębnią jeden stres