Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 26, 2010 12:54 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tal-Rash pisze:Czy ktoś może podać dane tej fundacji i osoby odpowiedzialnej za "unieszczęśliwianie" kotów?
Szyby w autach im nie odrosną same a i opony bywają miękkie...
Może być na PW.

Wiele osób ma ochotę na różne czyny - wiadomo emocje. Aczkolwiek uważam że tego typu postępowanie może bardziej zaszkodzić niż pomóc, szczególnie kotom. Nie zniżajmy się do poziomu... :roll: wiadomo... są instytucje i instrumenty prawne/oficjalne dzięki którym tę sprawę można właściwie załatwić :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 26, 2010 12:58 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

hop!

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon kwi 26, 2010 13:10 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tal-Rash pisze:Czy ktoś może podać dane tej fundacji i osoby odpowiedzialnej za "unieszczęśliwianie" kotów?
Szyby w autach im nie odrosną same a i opony bywają miękkie...
Może być na PW.

a w mordę też masz ochote komus dać i fotka osoby by Ci sie przydała?

Uważam takie posty za niedopuszczalne.
Prosze o usunięcie albo zgłaszam do moderatora.

Żeby było jasne - uwazam postępowanie KM za skandaliczne - ale odpowiedzią na to nie może być agresja :?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon kwi 26, 2010 13:14 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tal-Rash pisze:Czy ktoś może [...]

Skąd się biorą takie prymitywy? Proszę o natychmiastowe usunięcie tego postu.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon kwi 26, 2010 13:16 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie wolno zniżać się do takich metod. Musimy być ponadto. Bez przesady.
Trzeba pomóc kotom które tam się znajdują.
Trzeba to zrobić z głową a nie chamstwem.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 26, 2010 13:26 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pomysł z petycją do UM bardzo dobry.
Tak jak napisała Gibutkowa: musi ją napisać ktoś dobrze znający historię kotki.

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon kwi 26, 2010 13:28 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Karolcia, mam do Ciebie prośbę byś na pierwszej stronie może zamieściła mój cytat, ten pierwszy mój wpis który rozpoczął akcję. Zwrócono mi słuszna uwagę że banerki prowadzą do pierwszej strony a nie każdy ma ochotę przebijać się przez cały wątek, dobrze więc będzie jeśli trafi na wątek od tego miejsca właśnie. To ten wpis. Nie pamiętam na której stronie :oops: ale postaram się odszukać... jest na 19 stronie

Ja-Ba napisał(a):
Miałam nadzieje że nie będę musiała tego pisać. Niestety, muszę.
Tika i kilka innych kotów zostały ze schroniska w Koninie wydane do KM gdzie miały zostac poddane leczeniu, oswajaniu / jeśli tego potrzebowały oczywiście/ i gdzie miano znaleźć im domy stałe.
Tika została w KM wyleczona ze swojej choroby oczu jednak w bardzo krótkim czasie uznano że jest dzika, kompletnie nie adopcyjna, po czym bez powiadomienia konińskiego schroniska, bez żadnej informacji, konsultacji – podarowano jej... wolność...
Osoby śledzące wątek wiedzą że Tika to kotka ośmioletnia, która trafiła do schroniska gdy miała 3,5 miesiąca. Nie zna innego życia. Osiem lat miała schronienie, jedzenie, leczenie i w miarę ciepło . Schronisko w Koninie, choć nie przypomina tych schronisk które znamy z programu Animal Planet stara się zapewnić zwierzętom dobre warunki życia. Wysyłając Tikę do KM pracownicy schroniska mieli nadzieję że zapewnią w ten sposób kotce dobry dom na stare lata, dobra opiekę . Nie była to jedyna wiekowa kotka która po latach spędzonych w schronisku z opinią dzikuska, znalazła dom i poczuła się w nim dobrze.
Niestety, na Tice bardzo szybko „postawiono krzyzyk” i z etykietką „dziki kot” wystawiono ją przed blok.
Tika mieszka obecnie na nieciekawym choć ogrodzonym terenie w pobliżu bardzo ruchliwej drogi. Wraz z Tiką mieszka tam jeszcze kilka innych kotów.

Odkad schronisko w Koninie dowiedziało się że Tika wylądowała na dworze, pracownicy starają się o jej odzyskanie od KM. W tym samym czasie Dulencja zaoferowała Tice dom stały. Nie mogąc pogodzić się z tym że kotka została umieszczona pod blokiem, że przebywa po raz pierwszy w swoim życiu całe noce w temperaturach oscylujących w okolicach zera stopni i dokarmiana nie wiadomo przez kogo i nie wiadomo czym, podjęliśmy rozmowy z KM w celu jej odzyskania i przekazania do DS. do Dulencji.

Stanowisko KM jest bardzo dziwne . Padaja stwierdzenia że kotka jest tam szczęsliwa i że przychodzi na każde zawołanie wolontariuszki, jednocześnie nie sposób zrobić jej zdjęcia i według słów KM – nie da się jej odłowić.

Z pania Anią, szefową schroniska albo się rozmawia niegrzecznie albo nie odbiera telefonów. Pani Ania słyszy naprzemiennie że możemy sobie wszystkie swoje koty zabierać, za godzinę słyszy że żadnego kota nie dostaniemy.

Dulencja słyszy że Tiki nie dostanie, za chwilę słyszy że Tikę dostanie ale dopiero po wizycie przed adopcyjnej, za chwilę znowu że kota nie dostanie. A pani Ania jest informowana że Dulencja się o kota nie stara, nie dopytuje.

Nie będziemy się więcej bawić w dyplomację. Nie wiem o co chodzi KM wiem jednak że z całą pewnością nie o koty . Chcemy by Tika wróciła do Konina lub do Dulencji która na nią czeka. Nie chcemy by zginęła pod samochodem lub zachorowała na nerki i padła na tym podwórku z powodu braku możliwości leczenia. Nawet nie próbujemy sobie wyobrazić co ona czuje tam nagle pozbawiona wszystkiego co znała przez całe swoje życie a co zostało zamienione na gorsze a nie na lepsze.

Dlatego postanowiliśmy opisać całą sytuację / większość z Was i tak domyślała się tego/ i poinformować że schronisko konińskie podjęło decyzję poinformowania o zaistniałej sytuacji Łódzki oddział TOZ i prośby o pomoc w odzyskaniu kotki.
Ostatnio edytowano Pon kwi 26, 2010 13:56 przez Ja-Ba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon kwi 26, 2010 13:35 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon kwi 26, 2010 14:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Niestety, P. Milińska nie odpowiedziała na mojego maila.... Widać, nasze przypuszczenia, iż po prostu nie wie, gdzie jest Tikunia, są uzasadnione...

Biedny Tikulec :(

Miałam dzisiaj dwie fajne rozmowy... Jedna całkiem obiecująca 8) Tu nie mogę podać szczegółów, ani nawet ogólnego zarysu... Musimy sprawdzić, na czym stoimy 8)
Druga rozmowa - bardzo, bardzo, bardzo... :twisted: Materiały się zaczynaja zbierać 8)

Pani Izo, będzie Pani najpopularniejszą fundacją :twisted: Tylko nie wiem, czy o taką popularność Pani chodziło :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon kwi 26, 2010 14:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 26, 2010 14:45 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Trzeba w końcu zrobić porządek z tą farsą pt "Kocia mama" :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon kwi 26, 2010 14:48 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:Niestety, P. Milińska nie odpowiedziała na mojego maila.... Widać, nasze przypuszczenia, iż po prostu nie wie, gdzie jest Tikunia, są uzasadnione...

Miałam dzisiaj dwie fajne rozmowy... Jedna całkiem obiecująca 8) Tu nie mogę podać szczegółów, ani nawet ogólnego zarysu... Musimy sprawdzić, na czym stoimy 8)
Druga rozmowa - bardzo, bardzo, bardzo... :twisted: Materiały się zaczynaja zbierać 8)

Pani Izo, będzie Pani najpopularniejszą fundacją :twisted: Tylko nie wiem, czy o taką popularność Pani chodziło :roll:

Za "popularność" dzięki której nie spotka taki los innych kotów :!:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon kwi 26, 2010 14:49 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:Niestety, P. Milińska nie odpowiedziała na mojego maila.... Widać, nasze przypuszczenia, iż po prostu nie wie, gdzie jest Tikunia, są uzasadnione...

No to pozostają duże :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon kwi 26, 2010 14:52 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Banerek jest autorstwa Tajemniczego Wujka ;) pozwoliłam sobie "wrzucić" do podpisu.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon kwi 26, 2010 14:55 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tal-Rash :strach:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]