DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 19:35 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Wielbłądzio pisze:Ech, coś ostatnio pisuję tu chyba sama dla siebie :roll: :( ...

Tak Ci sie tylko wydaje Wielbłądziu 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw kwi 22, 2010 22:55 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Magnolie prosto z Powsina dla Wielbłądzia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt kwi 23, 2010 12:03 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

*anika* pisze:a na nudę w pracy - nie da się przemycić książki w wersji komputerowej? Udawałabyś, że pracujesz i nie musiałabyś się chować z książką 'papierową'.

Myślałam o tym, ale niestety żadnej nie posiadam. Pora to zmienić :twisted: ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt kwi 23, 2010 12:07 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

genowefa pisze:Magnolie prosto z Powsina dla Wielbłądzia :)
Obrazek

Dziękuję, obejrzę w domu :)
Na razie widzę tylko prostokącik z białym kwadracikiem z czerwonym krzyżykiem w środku :twisted: Obok jest jeszcze napis "Image". Mam tak z większością netowych fotek :twisted:

Zabierzcie mnie stąd...

EDIT: Po robocie jadę do Babci. Po powrocie zapewne padnę, także na wszelki wypadek: do jutra :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 24, 2010 20:39 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Te koty naprawdę są biedne. Szkoda, że w weekendy zwykle uświadamiam to sobie dopiero późnym wieczorem, po wstaniu z kilkunastogodzinnego snu :( :( :(
Przeraża mnie to, że ta choroba (?)/ten bezwład cały czas się pogłębia, że jestem coraz bardziej bezradna wobec tej senności, otępienia i apatii - bo przecież one - Dranie - cały czas tu są, mają tylko mnie i bardzo bardzo mnie potrzebują... Nie wiem, co się dzieje, ale nie jestem w stanie nic poradzić wobec tego swojego braku siły, istnieje tylko jedno najprostsze wyjście: ucieczka w sen, kiedy ponad wszystko chce się tylko spać - a kiedy śpię, śpię na potęgę i ponad wszelkie potrzeby, te biedaki siedzą tu same podobnie jak wtedy kiedy jestem w pracy :( Nie daję rady, zawodzę nawet istoty, które tak kocham, wiem doskonale, że przestałam dawać sobie radę nawet z opieką nad nimi :( :( :( Przynajmniej ze cztery powinny mieć zdjęty kamień z zębów, niektórym przydałoby się zrobić kontrolne badania krwi, WRESZCIE po raz kolejny spróbować złapać i zanieść na szczepienie Duńkę... Kiedyś chodziło o kasę, o jej brak, teraz kasy chyba na wszystko by nam starczyło, ale dla odmiany...
Czy własna choroba może być uzasadnieniem zaniedbywania ukochanych stworzeń :( ???

Ryczę. Nie daję rady. Boli.

Ocierają mi się o nogi, bodą łebkami, mruczą, patrzą w oczy... A ja jestem tak daleko, właściwie prawie wcale nie ma mnie tu z nimi, jestem w jakiejś niewyobrażalnej otchłani tego pieprzonego patologicznego snu :( :( :( Boję się o nie - co z nimi będzie, kiedy ta otchłań pochłonie mnie już do końca :(

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 25, 2010 18:59 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

:(

Tak strasznie, cholernie smutno :(

Dranie bawią się upojnie gratisowymi myszkami z Animalii, ja - posprzątałam IM (Dranim, nie myszkom) mieszkanie, dałam niedzielną kolację... a teraz znów po swojemu zdycham :(
Wszystko rozpada się, załamuje, dąży ku czemuś bardzo złemu. Boję się........
Czuję się koszmarnie, nie wiem, jak jutro rano zdołam się zwlec i zawlec do pracy :(

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 25, 2010 19:10 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Wielbłądku, trzymaj się mocno życia i nie puszczaj. I walcz!
U mnie też ostatnio znacznie gorzej i czuję że tonę bo pogrążam się na powrót w mojej chorobie. A tak mocno walczyłam by nigdy, przenigdy do tego nie wracać. Wiem, że jeśli na chwilę przestanę walczyć to utonę.

Plusia

Od: Pt kwi 10, 2009 15:22

Post » Pon kwi 26, 2010 9:10 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Nowy dzień i tydzień zaczęłam od zasłabnięcia :roll: , dosłownie na kilka minut przed wyjściem z domu.
Chce mi się wyć :(

Wielbłądzio

Post » Pon kwi 26, 2010 14:29 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. Piotrusie dwa;) s. 18

Biorąc pod uwagę wszystkie dramatyczne okoliczności :roll: :twisted: , przed rychłą śmiercią :wink: postanowiłam jeszcze zrobić coś dla moich ukochanych pluszastych dzieci. Myślałam, myślałam, kilkakrotnie sprawdzałam stan konta... I wymyśliłam. A właściwie, tak prawdę mówiąc, to bardziej Wujek Bubor wymyślił niż ja :wink: : otóż zamówiłam dla Drani piękny wypasiony drapak od Rufiego :D
Niestety, nie będzie tani (wręcz przeciwnie, będzie co najmniej trzy razy droższy niż przeciętny badziewny drapak, taki, jakie kupowałam do tej pory...), ale trudno, postanowiłam zainwestować. Oba drapaki, które teraz mamy (jeden niecałe dwa lata, drugi - coś koło roku), nadają się już do wyrzucenia, chociaż Dranie nie korzystały z nich ani specjalnie długo ani jakoś wyjątkowo intensywnie. O Rufim słyszałam mnóstwo dobrego, dlatego tym razem nie będę już kupować żadnego innego badziewia :roll:
Taak, a miałam za tę nagrodę kupić sobie nowego laptopa... Trudno, zadowoliłam się jednymi marnymi perfumami, reszta pójdzie na dzieci :twisted:
Nie wiem, kiedy nam go zrobią i kiedy dostarczą, nie wiem też, kto pomoże mi go skręcić :roll: - ale zamówić już zamówiłam, a dziś wieczorem mam zamiar w dodatku zapłacić.
Dobrą mają Padalce Mamusię, co :wink: ?

Wielbłądzio

Post » Pon kwi 26, 2010 17:16 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

Zdecydowanie najlepszą jaka mogła im sie przytrafić Wielbłądziu :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon kwi 26, 2010 18:11 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

Hmm, czy ja wiem... Być może na ich miejscu chciałabym jednak mieć Mamusię tak na pierwszy rzut oka nieco bardziej do mnie podobną :roll: :wink:

Wróciłam. Padam. Jestem spuchnięta jak ciężarna świnia :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 27, 2010 7:38 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

Dzień dobry znad mocnej kawy.
Zapowiada się kolejny nudny dzień, tym razem dodatkowo jeszcze pochmurny :roll:
Proszę, napiszcie coś wesołego, zanim się rozpłaczę albo wścieknę na kogoś bez powodu :roll:

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 27, 2010 13:18 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

Ciezko mi napisac cos wesolego, bo moja astma uparla sie ostanio mnie zabic :evil: wredna maupa jedna.
Wielbladziu - jest tak niestety, ze choroba znacznie ogranicza nasze mozliwosci zrobienia czegokolwiek. Tak zwyczajnie.

Weselsze zdazenie mialo miejsce w niedziele. Bydrys, pies TZ, zwinal kawalek karkowki z grila, dostal opieprz i potem przepraszal robiac cyrkowe wrecz sztuczki np. lezal na swoim poslaniu i jak ktos na niego patrzyl zakrywal łepek łapami.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto kwi 27, 2010 13:24 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

W domu czasami rozwesela mnie Pluszak, wystarczy spojrzeć na ten jego głupkowaty, piękny, ufny pyszczek :wink:

Dobra, już tylko półtorej godziny. Chyba coraz bardziej nie lubię swojej pracy :roll: :oops:

Ale przyjdę do domu i co...? Wyrek :( Powinnam się cieszyć, że chociaż te osiem godzin dziennie jestem między ludźmi i muszę starać się normalnie funkcjonować...

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 27, 2010 14:31 Re: Co Dranie to Dranie. Co dostaną D. na Dzień Dziecka ;)? s.19

Co dostaną Dranie na dzień dziecka????....
a. hmmm...
b. nowego kotka? :mrgreen: :lol:
c. drapak
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]