Rudo-biały kocurek pilnie szuka DOMKU! W-wa [MT]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 10:08 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Kot szczepiony kiedykolwiek nie zachoruje na taką postać pp. Przeciwciała utrzymują się przez wiele lat. Szczepione koty jeśli już chorują to mają biegunkę, która mija bez specjanych działań. Rudasek jest dorosłym kotem, dlatego tak szybko wyszedł z choroby. No nie mowiąc już o tym że był szybko i dobrze leczony :)
AnielkaG

Post » Pt kwi 23, 2010 16:38 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

AnielkaG pisze:Kot szczepiony kiedykolwiek nie zachoruje na taką postać pp. Przeciwciała utrzymują się przez wiele lat. Szczepione koty jeśli już chorują to mają biegunkę, która mija bez specjanych działań. Rudasek jest dorosłym kotem, dlatego tak szybko wyszedł z choroby. No nie mowiąc już o tym że był szybko i dobrze leczony :)

Nie wiem, czy u ariel kiedyś nie zachorowała dorosła szczepiona kotka, która mimo podania przeciwciał umarła :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt kwi 23, 2010 18:10 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Smutki na bok dziewczyny :-) Kupa nabiera kształtów- myślę, że jutro będzie ostatni antybiotyk! :-) Świerzbu w uszach prawie wcale już nie ma, za to mam marudzącego kota w domu: "daj jeść, pogłaszcz, rzuć piłeczkę, a najlepiej wszystko na raz!!!! Miauuuuuuu". :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt kwi 23, 2010 19:17 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Ania_EN

Post » Sob kwi 24, 2010 6:41 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Beliowen pisze:
AnielkaG pisze:Kot szczepiony kiedykolwiek nie zachoruje na taką postać pp. Przeciwciała utrzymują się przez wiele lat. Szczepione koty jeśli już chorują to mają biegunkę, która mija bez specjanych działań. Rudasek jest dorosłym kotem, dlatego tak szybko wyszedł z choroby. No nie mowiąc już o tym że był szybko i dobrze leczony :)

Nie wiem, czy u ariel kiedyś nie zachorowała dorosła szczepiona kotka, która mimo podania przeciwciał umarła :(

Nie , nie, u mnie takiego przypadku nie było. 5 lat temu umarły dwie dorosłe chociaż młode kotki, ale nie były szczepione. Wtedy zachorował szczepiony dorosły Gapek - przechorował pp bardzo ulgowo.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob kwi 24, 2010 12:36 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Trzymam kciuki!!!
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Sob kwi 24, 2010 15:00 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Czekam na dzisiejszego kupala- żeby sprawdzić co i jak ;-) W poniedziałek idziemy na gruntowna kontrolę. Kicia można szczepić za jakieś 2 tygodnie. Najchętniej do szczepienia i troche po nim bym go u siebie trzymała, żeby nabrać pewności, że wszystko jest OK, ale jesli ktoś sie wcześniej zgłosi (jakis super domek), to nie będę kociaka zatrzymywać. Dobrze rozumuję?

Rudy zaczepia moje koty w niegrzeczny sposób. Np. taka Murcia- oaza spokoju- leży sobie a ten nagle skacze na nią z ząbkami. Ona biedna ucieka syczy i chowa się. Nie bardzo się dzieciak umie bawić z innymi kotami. Nie ma też potrzeby przytulania się do innych kotów, wzajemnego mycia itd. Byle były rączki ludzkie do głaskania, karmienia, jakiś dobry drapak i okienko do wyglądania na świat. No i balkon zabezpieczony- w końcu wiosna jest :-)

Ania_EN

Post » Sob kwi 24, 2010 18:53 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Aniu, dzwoniłaś do tej pani? czy zaczynamy ogłaszanie?? :) teraz to musi iść najlepiej w forumowe ręce ;) żeby w razie co mógł pomóc innym kotom :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto kwi 27, 2010 9:18 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Ale się cieszę!

Powodzenia w szukaniu domu!
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Wto kwi 27, 2010 12:35 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Świerzbowiec wybity, kot namacalnie i naocznie zdrowy. Tylko bąki puszcza :twisted: - prikaz jedzenia intestinala jest- więc go realizujemy. Stąd też i bazarki, bo chłopak apetycik ma, nie powiem.
Wczoraj mi zbił w łazience lakier do paznokci- fioletowy! Tuż przed wyjściem do weta! Więc mam teraz drzwi pstrokate- nie wszystko zeszło... Jakoś tak się zbierałam do malowania drzwi- mam teraz powód by to przyspieszyć...
Co do domku- nie zapeszam na razie, coś tam w oddali majaczy. Ale to cenny kot- nie ma tak hop siup ;-) Jeśli trzeba będzie nam nowych zdjęć i ogłoszeń- dam znać ;-)

Ania_EN

Post » Wto kwi 27, 2010 18:37 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro kwi 28, 2010 13:10 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Nic już w oddali nie majaczy, dlatego dziś zrobię młodemu allegro. Skubany żre jak smok. Rano potrafi mnie z łóżka ściągnąć swoim miauuuuuuuuuu i dłubaniem w worek z karmą (nota bene nie dla niego).
Fajny jest :-) Taki jelonek :-)

Ania_EN

Post » Nie maja 02, 2010 9:04 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1024543200

A teraz słucham opinii- gdzie przesadziłam? :twisted:

Młodemu zdarzyło się siknąć do wanny. Nalałam więc zimnej wody- tak po kocie kostki, żeby się to nie powtarzało. Wczoraj zastałam kota brodzącego radośnie w tej wodzie, pijącego, ze wzrokiem pytającym- czemu wcześniej tego nie wymyśliłaś?
Dziś wylał butelkę wody przeznaczonej do podlewania kwiatów. Napił się, a potem obserwował jak woda rozlewa się po przedpokoju ;-)

Ania_EN

Post » Nie maja 02, 2010 10:02 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

rude uwielbiają wodę, mój Rudolf wchodzi łapami do akwarium jak zmieniam wodę :D
AnielkaG

Post » Nie maja 02, 2010 10:06 Re: Rudo-biały kocurek pp! walczymy!!

Anielko- czy mogłabys zerknąć na ogłoszenie na allegro? Czy wszystko ok? Brzmi dobrze? Nie jak tekst nawiedzonej jakiejś baby? ;-)

Ania_EN

[poprzednia][następna]