SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 10:58 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Agness78 pisze:Dostałam od znajomego maila:

Moi Drodzy,

Poszukuję domu dla moich małych piwnicznych kociaków biedaków. Niestety jeszcze nie posiadam zdjęć. W tej chwili mają ok. 5 tyg. Są przepiękne, albowiem ich futerko jest kilku kolorowe.
Proszę przekażcie wiadomość znajomym, może ktoś chciałby uratować życie tych małych duszyczek.
Kocięta z poprzedniego miotu spotkała tragiczna śmierć, zostały zjedzone przez pchły, ale te jeszcze żyją. Proszę pomóżcie!!!!

ps. Poszukuję dla nich również domu tymczasowego.
Osoba, która chciałaby wziąć malucha otrzyma zdrowego kotka + ew. talony na szczepienia i wyprawkę.

Może jest ktoś kto miałby miejsce w DT dla maluszków ?
:cry: :cry: :cry:
Jesli tak to proszę o kontakt na PW.

o matko, kolejne biedy :-( a ta osoba nie mogła wysterylizować kotki po potrzednim miocie ?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw kwi 22, 2010 12:38 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Nie dziwcie się że jest tak , jak jest. Nawet wśród wolontariuszy są oaoby, które nie chętnie angażaują się w sterylizacje kotów bezdomnych :roll: bo doskonale wiedzą, że nie jest to proste. Co dopiero mówić o ludziach którzy może kochają zwierzęta ale bardziej własne niż niczyje.... :(
Udało mi się juz conajmniej kilka kotów wysterylizować i bez wsparcia nie wyobrażam sobie żeby to zrobić.
Żeby złapać dzikiego, piwnicznego kota trzeba mieć klatke łapkę, albo podbierak i trochę sprytu.
Nie mówiąc o finansach ( bo nie każdy ma dojście do talonów ) czy o przechowaniu kota po sterylce.

Uważam, ze dobrze że ludzie chca pomagać i szukaja pomocy. Gorzej jak odbiją się od muru i nikt pomocnej ręki nie wyciągnie :roll: :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw kwi 22, 2010 12:45 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Ja to naprawdę podziwiam moja sąsiadkę karmicielkę. Starsza kobita ale tak fantastycznie zorganizowana jeśli chodzi o pomoc bezdomniaczkom z okolicy :ok: Przerobiła piwniczną pralnię na schronienie dla kotów. Pralnia jest zamknięta na klucz (tylko sąsiadka i jej koleżanka karmicielka z bramy obok mają dostęp, żadne nieżyczliwy tam nie wejdzie), jest stale otwarte okienko a do tego jest wyciety otwór dla kotów w drzwiach pralni. W pralni jest czyściutko, są kuwety ze żwirkiem, są legowiska wyścielone dla kotów. Wszystkie koty są wysterylizowane. Koty mają stały dostęp do wody i karmy suchej, dwa razy dziennie są karmione mokrą karmą, te bardziej wrażliwe dostają lepszej jakości karmę lub świeże mięsko (kurczak, wołowina). Koty są leczone, odrobaczane, odpchlane. Kotów nie jest dużo bo zaledwie kilkanaście (co w porównaniu z innymi osiedlami/podwórkami jest naprawdę niewiele ale to przede wszystkim dlatego że priorytetem była i jest sterylizacja. Takie karmicielki to prawdziwy skarb!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 22, 2010 15:34 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Kwarantanna - mamusi i jej dzieci już nie ma
A kto był dzisiaj zdjęcia robić bo ja kurde nawet nie zapytałam ale byłam myślami gdzieś indziej to dlatego tak wyszło dzisiaj.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw kwi 22, 2010 19:29 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

ja byłam dziś robić zdjęcia ;) Zabrałam kolegę, który wpadł na gościnne występy do wrocka, a teraz będzie ugniatał mamę żeby wziąć kota. Jego mama woli psy, ale tak czy inaczej jakiś zwierz zyska dobry domek

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Czw kwi 22, 2010 19:48 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

AAA ok :] hehe

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw kwi 22, 2010 20:33 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Czekam na zdjęcia tych kolorowych ;)

amensalizm

Od: Nie kwi 18, 2010 19:12

Post » Czw kwi 22, 2010 20:39 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Koty z tyłów:

pierwsze pomieszczenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pokój z dużym wybiegiem (trwa leczenie świerzbowca)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia od Behemotha

Post » Czw kwi 22, 2010 20:48 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Pisze na tym watku, bo tu najwiecej wroclawiakow ;)
Do oddania torba transportowa, dosc mala. (Bo moja kicia jest wielkosci 5-miesiecznego kociaka, ale zdecydowalam sie jednak kupic jej wieksza.)
Torba jest taka jak ta http://www.fionka.pl/index.php?products ... od_id=2150 tylko czarna, rozmiar S.
Moze sie przyda do wynoszenia kociakow ze schronu :D
Do odbioru Muchobor Wielki lub Legnicka (ew. gdzies w miare w poblizu).
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw kwi 22, 2010 20:52 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

feryenne pisze:Pisze na tym watku, bo tu najwiecej wroclawiakow ;)
Do oddania torba transportowa, dosc mala. (Bo moja kicia jest wielkosci 5-miesiecznego kociaka, ale zdecydowalam sie jednak kupic jej wieksza.)
Torba jest taka jak ta http://www.fionka.pl/index.php?products ... od_id=2150 tylko czarna, rozmiar S.
Moze sie przyda do wynoszenia kociakow ze schronu :D
Do odbioru Muchobor Wielki lub Legnicka (ew. gdzies w miare w poblizu).

to ja się ustawiam w kolejce - jakby co :wink: pomyślałam o maluszkach u Figaro :mrgreen:
feryenne - a co z Misiem ? :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw kwi 22, 2010 20:58 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

To zaklepane. Czyzbysmy sie w koncu mialy spotkac? :D

Misio juz sie u mnie zamelinowal na dobre :) Podrosl, zmienil troche kolor (na taki bardziej srebrny), straaaaszny miziak sie z niego zrobil, taki wrecz momentami upierdliwy. Wciaz jest taki troche glupolkowaty :) I kurka chyba bedzie jeszcze rosl, bo lapki wciaz jak u malego tygryska.
Ganiaja sie z moja Anulka, piora ile wlezie, ale zdarza im sie spac przytulonymi. Nie chce mi powiedziec, ale chyba jest zadowolony :)
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw kwi 22, 2010 21:00 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

feryenne pisze:To zaklepane. Czyzbysmy sie w koncu mialy spotkac? :D

Misio juz sie u mnie zamelinowal na dobre :) Podrosl, zmienil troche kolor (na taki bardziej srebrny), straaaaszny miziak sie z niego zrobil, taki wrecz momentami upierdliwy. Wciaz jest taki troche glupolkowaty :) I kurka chyba bedzie jeszcze rosl, bo lapki wciaz jak u malego tygryska.
Ganiaja sie z moja Anulka, piora ile wlezie, ale zdarza im sie spac przytulonymi. Nie chce mi powiedziec, ale chyba jest zadowolony :)

:ok: Legnicka mi pasuje :ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw kwi 22, 2010 21:06 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Barak świeci pustkami. Niedawno trafiła tam młodziutka tchórzofretka. Duża część zdjęć niestety nie wyszła, jest trochę dzików i kotów na nazwisko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 23, 2010 17:05 przez Kasia od Behemotha, łącznie edytowano 1 raz

Kasia od Behemotha

Post » Pt kwi 23, 2010 7:23 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Kasia od Behemotha pisze:
Obrazek

Karteczka od mamusi która była z maluszkami już nie jest aktualna "NIE WYDAWAĆ"
Rezerwacja była na maluszki - juz są w DT u Boberek :)
Mamusia jest do wydania, jest niesamowicie milutka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dobrze byłoby ją ciachnąć przed wydaniem :oops:
Chciałabym żeby znalazła fajny domek :oops:

Leśna, czy mogłabys to zmienić?
szkoda żeby ludzie którzy przychodzą kotki oglądać z niej rezygnowali :oops:
Ostatnio edytowano Pt kwi 23, 2010 8:00 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Post » Pt kwi 23, 2010 7:44 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Agness78 pisze:Dostałam od znajomego maila:

Moi Drodzy,

Poszukuję domu dla moich małych piwnicznych kociaków biedaków. Niestety jeszcze nie posiadam zdjęć. W tej chwili mają ok. 5 tyg. Są przepiękne, albowiem ich futerko jest kilku kolorowe.
Proszę przekażcie wiadomość znajomym, może ktoś chciałby uratować życie tych małych duszyczek.
Kocięta z poprzedniego miotu spotkała tragiczna śmierć, zostały zjedzone przez pchły, ale te jeszcze żyją. Proszę pomóżcie!!!!

ps. Poszukuję dla nich również domu tymczasowego.
Osoba, która chciałaby wziąć malucha otrzyma zdrowego kotka + ew. talony na szczepienia i wyprawkę.

Może jest ktoś kto miałby miejsce w DT dla maluszków ?
:cry: :cry: :cry:
Jesli tak to proszę o kontakt na PW.

Wczoraj skontaktowała się z mną Pani która wysłała tego maila do mojego znajomego.
Okazało się że Pani jest z Warszawy :? Pani jest w stanie nawet zawieźć kotki do DT no ale Wrocław to troszkę daleko :(
Jeszcze są za małe z resztą na oddzielenie od matki. Spróbuję napisać do kogoć z Warszawy, na miejscu byłoby łatwiej pomóc :oops: Chyba że ktoś z Was zna kogoś :oops: Pani sterylizuje koty cały czas, ale zawsze jakis kolejny sie pojawia, nie kończąca sie historia :(

Agness78

[poprzednia][następna]