Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... badania krwi s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 8:59 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

estre pisze:Już się śmiałam, że tu jak w CSI albo u House'a :lol:
Wyszły e. coli w grudniu w posiewie kału. Wyleczyłam. We wczorajszych wynikach posiewu, zresztą e. coli nie ma.

Prezes lubi banany :D

Muszę im to podawać, nie ma innej możliwości. Próbuję im tylko oszczędzić jak najbardziej stresu bo to jeszcze 12 dni...
Swoją drogą wydaje mi się, że rzadziej chodzą do kuwety...

Probiotyki zjadają już bez bicia :lol:

no tak, CSI czy House rozwiazaliby ta zagadke w trymigi :roll: :roll: :roll:
a my tu sie zastanawiamy.... ;)

super, ze juz widac pierwsze efekty :D :dance:
a probiotyki z czym podajesz?
moja jedna zjadala jak jej posypywalam tym mokrą karme, ale druga po posypaniu nie chciala tknąć - zreszta przy tym metronidazolu wetka powiedziala, ze nie ma sensu dawac probiotykow, bo wlasnie rozbujaną flore bakteryjna probujemy zwalczyc, a probiotyki dzialaja oslonowo....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw kwi 22, 2010 9:15 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

trawa11 pisze:hejka :1luvu:
Estre a Twoja noga jak się miewa?????

Hej :D
Lepiej jest, zdecydowanie :D Przechodzi :D
Jednak odpoczynek jej służy :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw kwi 22, 2010 9:16 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

:D oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ESTRE - matka kupoanalizy :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw kwi 22, 2010 9:17 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

tillibulek pisze:no tak, CSI czy House rozwiazaliby ta zagadke w trymigi :roll: :roll: :roll:
a my tu sie zastanawiamy.... ;)

super, ze juz widac pierwsze efekty :D :dance:
a probiotyki z czym podajesz?
moja jedna zjadala jak jej posypywalam tym mokrą karme, ale druga po posypaniu nie chciala tknąć - zreszta przy tym metronidazolu wetka powiedziala, ze nie ma sensu dawac probiotykow, bo wlasnie rozbujaną flore bakteryjna probujemy zwalczyc, a probiotyki dzialaja oslonowo....

Probiotyki przeważnie z mokrym, czasem z convem instant.
Czasem same z wodą. Koty lubią np. Enterol 250 i mogą pić sam bez dodatków. Ale enterol jest baaardzo drogi więc raczej im daję tańsze rzeczy ;)
Probiotyki działają nie tylko osłonowo, pchają ciągle te dobre bakterie, może pomagać za wiele nie pomagają, ale na pewno poprawiają konsystencję kupy chociaż troszkę...
Ja daję od grudnia prawie cały czas...

estre

Post » Czw kwi 22, 2010 9:17 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

amyszka pisze::D oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Normalnie uduszę :twisted: :twisted: :twisted:

estre

Post » Czw kwi 22, 2010 9:25 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

no co, kupoanaliza to jedna z najwazniejszych galezi felinologii :mrgreen:

tillibulek

Post » Czw kwi 22, 2010 9:39 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

estre pisze:
amyszka pisze::D oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Normalnie uduszę :twisted: :twisted: :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Czw kwi 22, 2010 11:39 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

Byłam u weta i niestety rozwiał moją tlącą się nadzieję.
Potem skutecznie rozwiał ją jeszcze Chester.
Jestem zła.
Zapłaciłam 80 zł za kilka saszetek, Chester strajkuje. Ech :evil:

estre

Post » Czw kwi 22, 2010 11:59 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

Przepraszam, ze sie dopytam-wet rozwial nadzieje na co?

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Czw kwi 22, 2010 12:00 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

Że im się poprawia.
Twierdzi, że mam się nie cieszyć, bo na antybiotyku też się poprawiało i co z tego :evil:

estre

Post » Czw kwi 22, 2010 12:10 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

No lepiej nie-ale wlasnie dla rzesistka jest charakterystyczne, ze leczony np. metronidazolem lub innymi lekami-daje chwilowa poprawe, ale zawsze przychodzi pogorszenie, bo tylko ronidaozl jest w stanie wyleczyc.
Inna sprawa, ze dobrze jak jest potwierdzenie diagnozy-bo cazsem trzeba kuracje powtorzyc-u kolezanki mojego weta musial kot przejsc kuracje 3 razy, zanim sie pozbyl rzesistka.
Trzymam kciuki, aby pomoglo-zreszta sama borykam sie z "kupowymi" problemami od kiedy mam moje 2 koty.
Estre, a ile razy dziennie Chester i Prezes robia kupki w normalnej, zdrowej sytuacji?

margo22

Post » Czw kwi 22, 2010 12:12 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

estre pisze:Że im się poprawia.
Twierdzi, że mam się nie cieszyć, bo na antybiotyku też się poprawiało i co z tego :evil:

brzydkie slowa cisna sie na usta :x :evil:
tyle wysilkow nie moze pojsc na marne!!
pokciukuje :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Czw kwi 22, 2010 12:13 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

a czy rzesistek moze tez powodowac krew w kale??

tillibulek

Post » Czw kwi 22, 2010 12:17 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

Normalnie to Prezes raz dziennie.
Chester zawsze robił dwa razy dziennie, ale on od początku miał problemy z kupami. Więc w sumie nie wiem co znaczy norma.

Rzęsistek może powodować krew w kale.
Tutaj można poczytać sobie:
http://www.laboklin.pl/pdf/pl/wetinfo/a ... omonas.pdf

Jedyne co mi się w tym tekście podoba to to, że nieleczony ustępuje sam tylko po długim czasie.

estre

Post » Czw kwi 22, 2010 12:28 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... candida albicans neg.

U moich wlasnie rzesistek objawial sie tylko i wylacznie krwia i sluzem-biegunki doszly potem. Czasem kupy byly calkowicie normalne, a potem troszke krwi/sluzu. Odkad przeszlismy kuracje-krew/sluz nie wrocily (odpukac) od dwoch lat, ale mam wrazliwce jelitowe i nie zawsze kupale sa idealne.
Co do czestotliwosci-to pewnie zalezy od pokarmu, ale czytalam, ze 2 razy to calkowicie normalne (jesli oczywiscie urobek w normie)-ale ja sie obecnie troche martwie, bo odkad zmienilam karme, to oba chodza 2 razy, a wczesniej raczej raz (ale pewnie tak na tej karmie, albo sie jeszcze unormuje...)

margo22

[poprzednia][następna]