K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 20:38 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

queen, wybacz raz jeszcze niedyspozycję transportową dziś wieczorem.

kotka z osiedla stalowego zawieziona do agamy. sterylka, potem szczepienie i we wtorek zabieramy. Lola, bo tak ochrzciła ją lutra (dla przyjaciół Lolka to Pyza, ale to tak na margnesie), jest młodziutką czarną kicią, bardzo miziastą, choć całe swoje życie do dziś spędziła w piwnicy, podrzucona tam z siostrą, która wymknęła się paniom karmiącym. mamy nadzieję, że siostra wróci.

w środę do dr lisa idą kotka złapana na podwawelskim przez edit_f oraz tri złapana przez queen_ink dziś. Obie jutro wieczorem przywozi do mnie lutra. :wink:
jutro wieczorem, jeśli Etiopia potwierdzi, przywozimy do mnie również Nalę Mambę.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon kwi 19, 2010 20:57 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

noemik pisze:queen, wybacz raz jeszcze niedyspozycję transportową dziś wieczorem.

kotka z osiedla stalowego zawieziona do agamy. sterylka, potem szczepienie i we wtorek zabieramy. Lola, bo tak ochrzciła ją lutra (dla przyjaciół Lolka to Pyza, ale to tak na margnesie), jest młodziutką czarną kicią, bardzo miziastą, choć całe swoje życie do dziś spędziła w piwnicy, podrzucona tam z siostrą, która wymknęła się paniom karmiącym. mamy nadzieję, że siostra wróci.

w środę do dr lisa idą kotka złapana na podwawelskim przez edit_f oraz tri złapana przez queen_ink dziś. Obie jutro wieczorem przywozi do mnie lutra. :wink:
jutro wieczorem, jeśli Etiopia potwierdzi, przywozimy do mnie również Nalę Mambę.

Etiopia potwierdzi jak klinika potwierdzi że mam po co jechać......Tak że jutro najpóźniej do godziny 11 będę wiedzieć ......
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto kwi 20, 2010 12:44 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

queen_ink pisze:[Dzisiaj złapałam jedną wredną tri, która w końcu weszła za łiskaczem do klatki a nie na nią :roll: To zostały mi jeszcze dwie plus 4 i przechodni buras płci niewiadomej.

Wredna tri jest PRZEPIEKNA :1luvu: i charrrakterrrek to to ma nieziemsko wredny :twisted: jak na Tomka plci zenskiej przystalo, zreszta :)
Jesli zostalo Wam cos do ciachniecia na juz i przetrzymania to ja jeszcze nie sprzatam pokoju brata - tylko musialby ktos wraz z kotami dostarczyc klatki bo u mnie jest tylko jedna krolicza (bodajze nalezaca do noemik). No i zaopatrzenie jedzeniowe dla dzikunow bo u nas bardzo bardzo krucho... mysle ze do konca kwietnia na pewno a potem do polowy maja dysponuje wolnym apartamentem dla kocich dziczek - potem przyjezdza mama wiec swiat stanie na glowie...

moje pytanie: kto z Was kupuje Bio Stalfris i ile to kosztuje? Dodalam do prania kocow i wreszcie przestaly smierdziec kocim szczochem. Chyba bede musiala kupic to, bo jak zacznie sie lanie na pranie mojej mamy to jedyne co uchroni mnie i koty przed eksmisja to bedzie ten cudowny specyfik...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto kwi 20, 2010 12:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

noemik pisze:w środę do dr lisa idą kotka złapana na podwawelskim przez edit_f oraz tri złapana przez queen_ink dziś. Obie jutro wieczorem przywozi do mnie lutra. :wink:

Wsciekla Tri jest do odebrania u nas dzis najwczesniej ok. 21.00. Jestem dzis w pracy do 20.00 z racji wizyty w sadzie - musze odrobic godziny. Sebek bedzie dopiero o 22.00.
Lutro droga - zaplanuj tak trase zeby byc u nas pare minut po 21.00 dla pewnosci.

Znikam bo mnie zaraz ochrzani personalna ze siedze na forum zamiast pracowac 8)

solangelica

Post » Wto kwi 20, 2010 13:01 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

solangelica pisze:
noemik pisze:w środę do dr lisa idą kotka złapana na podwawelskim przez edit_f oraz tri złapana przez queen_ink dziś. Obie jutro wieczorem przywozi do mnie lutra. :wink:

Wsciekla Tri jest do odebrania u nas dzis najwczesniej ok. 21.00. Jestem dzis w pracy do 20.00 z racji wizyty w sadzie - musze odrobic godziny. Sebek bedzie dopiero o 22.00.
Lutro droga - zaplanuj tak trase zeby byc u nas pare minut po 21.00 dla pewnosci.

przyjadę z lutrą. będziemy po 21szej.
zadzwonię jak będziemy jechać.
Obrazek

noemik

Post » Wto kwi 20, 2010 13:27 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

na czytnik wpłaciły na ten moment 2 osoby i mamy teraz 150 zł. Bardzo dziękuję ofiarodawczyniom :1luvu:
Brakuje nam jeszcze 582 zł

Koty (Rufin, Teqila, Puchacz, Melvin, Smolik) maja usg 28.04. Mamy je przywieźć przed 9 do Theriosa i odebrać po południu.

jest brane pod uwagę tylko usg jamy brzusznej. Mam jeszcze 5 wolnych miejsc na czwartek. Ktoś chętny? Przypominam, że jest to darmowe badanie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto kwi 20, 2010 14:09 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Gdyby były wolne miejsca na usg to jeszcze dodałabym moją Mysz - kocurek w wieku lat ok. 12, też miał problemy z pęcherzem (krwotoczne zapalenie, raz się zatkał) ostatnio nie ma z tym problemów, ale pewnie by mu nie zaszkodziło spojrzenie ma pęcherz i nerki. Nie jest strasznym dzikusem :)
Przepraszam, że tak pomału się decyduję :oops:

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Wto kwi 20, 2010 14:39 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

karaluch pisze:Gdyby były wolne miejsca na usg to jeszcze dodałabym moją Mysz - kocurek w wieku lat ok. 12, też miał problemy z pęcherzem (krwotoczne zapalenie, raz się zatkał) ostatnio nie ma z tym problemów, ale pewnie by mu nie zaszkodziło spojrzenie ma pęcherz i nerki. Nie jest strasznym dzikusem :)

ok, to któryś inny musi być przeniesiony na czwartek aby Melvin mógł jechać z Myszem.
Noemik, jak Ty widzisz się ze Smolikiem? Bo wislackikot będzie jechał i od razu wracał więc ... jak to logistycznie rozwiązać?

Tweety

Post » Wto kwi 20, 2010 14:41 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:
karaluch pisze:Gdyby były wolne miejsca na usg to jeszcze dodałabym moją Mysz - kocurek w wieku lat ok. 12, też miał problemy z pęcherzem (krwotoczne zapalenie, raz się zatkał) ostatnio nie ma z tym problemów, ale pewnie by mu nie zaszkodziło spojrzenie ma pęcherz i nerki. Nie jest strasznym dzikusem :)

ok, to któryś inny musi być przeniesiony na czwartek aby Melvin mógł jechać z Myszem.
Noemik, jak Ty widzisz się ze Smolikiem? Bo wislackikot będzie jechał i od razu wracał więc ... jak to logistycznie rozwiązać?

namyślę się ze Smolińskim, zaraz po powrocie do domu dam Ci znać, dobrze?
chodzi o czwartek 29.04?
Obrazek

noemik

Post » Wto kwi 20, 2010 16:34 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

noemik pisze:
solangelica pisze:

przyjadę z lutrą. będziemy po 21szej.
zadzwonię jak będziemy jechać.

Ok, dzieki za odpowiedz w takim razie czekam na sygnal od Was :)

czyo usg moze isc kot zdrowy w celu kontroli czy to tylko koty z chorobami moga sie na nie zglosic?

solangelica

Post » Wto kwi 20, 2010 16:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:na czytnik wpłaciły na ten moment 2 osoby i mamy teraz 150 zł. Bardzo dziękuję ofiarodawczyniom :1luvu:

Koty (Rufin, Teqila, Puchacz, Melvin, Smolik) maja usg 28.04. Mamy je przywieźć przed 9 do Theriosa i odebrać po południu.

jest brane pod uwagę tylko usg jamy brzusznej. Mam jeszcze 5 wolnych miejsc na czwartek. Ktoś chętny? Przypominam, że jest to darmowe badanie

Czy usg pęcherza wchodzi w zakres usg jamy brzusznej? A nerki? Przepraszam za z pozoru głupie pytanie, ale wydawało mi się zawsze, że zwierzakom robi się usg wyłącznie tego, co w szeroko pojętym brzuchu, więc zmartwiło mnie to uszczegółowienie.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto kwi 20, 2010 16:54 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Nerki są również w jamie brzusznej tak jak pęcherz .........

Tweety na przyszły czwartek są wolne terminy ? Zastanawiam się czy by Mufasy nie skontrolować on ostatnio się zrobił agresywny - nie wiem czy to coś z główką czy to choroba.

Usiłuje się spakować do szpitala a ciągle coś pod górkę ...

Ps: na czytnik wpłacę zaraz na początku maja - spłukałam się doszczętnie :oops:
Ps 2 : Doszedł przelew ? Czy możesz mi podać na pw kwotę faktur ( Therios i Krak Vet Convalescent mięsny [ całe opakowanie ]i convalescent proszek [ to były 2 lub 3 sztuki]

To tyle na ten moment znikam

Może się wieczorkiem jeszcze pojawię jak nie to dopiero w piątek ........
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto kwi 20, 2010 21:37 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tosza pisze:
Tweety pisze:na czytnik wpłaciły na ten moment 2 osoby i mamy teraz 150 zł. Bardzo dziękuję ofiarodawczyniom :1luvu:

Czy usg pęcherza wchodzi w zakres usg jamy brzusznej? A nerki? Przepraszam za z pozoru głupie pytanie, ale wydawało mi się zawsze, że zwierzakom robi się usg wyłącznie tego, co w szeroko pojętym brzuchu, więc zmartwiło mnie to uszczegółowienie.

tzn nie robią np usg węzłów chłonnych. Pęcherz, nerki - jak najbardziej.

Sol, powinny iść koty, u których się coś podejrzewa albo mają iść do kontroli. Do jutra do wieczora mam ostatecznie potwierdzić ile jest chętnych więc się decydujcie kto i kiedy.

Etiopia, pieniądze doszły, co do conva to muszę się dogrzebać.

Tweety

Post » Wto kwi 20, 2010 22:04 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:tzn nie robią np usg węzłów chłonnych. Pęcherz, nerki - jak najbardziej.

To może mój Gin mógłby się załapać? Miał przez jakiś czas problemy z nerkami, a teraz ma kryształy w moczu. Może dobrze byłoby gdyby miał obejrzane nerki i pęcherz. Jak myślisz, Tweety, nada się? :wink: Czy te badania to w ramach kursu USG dla wetów?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto kwi 20, 2010 22:10 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:
Etiopia, pieniądze doszły, co do conva to muszę się dogrzebać.

Super że doszły przepraszam że tak na raty. :oops:
Ok jak się dogrzebiesz to proszę podaj mi ile w sumie za te dwie wyszło - zapisałam sobie ale gdzieś posiałam ( chce wiedzieć ile jeszcze jestem winna)

Nala Mamba pojechała.
moja psica niekulturalnie się zachowała oszczekała Noemik i Lutre :oops: - włączył jej się wieczorny tryb czuwania.

Noemik :
Jak by coś to daj znać.

Jej się trudno robi zastrzyki skórę ma już pokłutą i grubą.
Nie gryzie ( przynajmniej do tej pory nie próbowała) nie drapie ( pazury obcięte) . Ma tendencje do parskania coraz rzadziej się to zdarza.

Tam masz kominek - do pełna wodą kilka kropel olejku - pali się przez 4 godziny.

Jak jej ugotujesz mięso z indyka to nie wylewaj rosołku ona lubi (można jej tam przemycić ACC rozpuszczone w małej ilości wody, Esberitox i na odbudowę flory bakteryjnej [ lakcid mi się skończył])

Znikam pewnie rano na moment wejdę na forum.
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]