^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 12:33 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Przed chwilą rozmawiałam z p.Magdą, mam pozwolenie na nieodwożenie miłych kotów.
Musi wrócić Piotruś, Niebieski i Mrunia (wskazana przez Magdę wcześniej)
Memka będzie dziś w lecznicy określać te koty, jak bardzo są miłe.
Wstawi też zdjęcia.

P.Magda wspominała o kocurku, który źle się czuje (nie ten stary), i jego z chęcią odda do leczenia a później adopcji.

Poprosiła mnie o kroplówki dla Staruszka, oczywiście zawiozę. P.Magda jest przeciwniczką zarówno ludzkiej jaki i zwierzęcej eutanazji, więc nie zgodziła się na moją propozycję, żeby uśpić tego kota. Ale może zgodzi się na leczenie, nie wiem.

agnezs jestem bardzo wdzięczna za deklaracje DT, mam nadzieję, że będziesz dla innych dobrym przykładem ;) i pojawi się tu więcej ofert

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto kwi 20, 2010 13:19 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

_kathrin pisze:agnezs jestem bardzo wdzięczna za deklaracje DT, mam nadzieję, że będziesz dla innych dobrym przykładem ;) i pojawi się tu więcej ofert

:!:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 20, 2010 13:26 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

8O 8O 8O
Choć tak pomogę:
viewtopic.php?f=20&t=110308
Zapraszam :D
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto kwi 20, 2010 13:31 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Większość kotów jest miła, żaden nie jest agresywny. Zrobiłam zdjęcia tym największym miziakom.
Wszystkie są w mniejszym bądz większym stopniu zakatarzone, świszczą przy oddychaniu.
Bardzo potrzebują pomocy. Prosimy o dt dla tych kotów. Będą z nich jeszcze łabądki.

ObrazekObrazek Po posturze wnioskuję, że to kocur. Cudny, dostojny, przytulak.

ObrazekObrazek Kicia, jedna z najbiedniejszch. Chuda, brudna, zakatarzona. Bardzo miła.

Obrazek Nie znam płci, ale myślę, że to również kotka. Kolejny miziak.

Obrazek Kotka, brudna, zakatarzona.

Obrazek Obrazek Kitunia, szkielecik. Również bardzo miła.

ObrazekObrazek Niesamowita przylepa, od razu wystawiała brzuszek do głasków. Trudno było jej zrobić zdjęcie.

ObrazekObrazek Nieduża, śliczna kicia. Cały czas darła pynio, żeby ją pomiziać. Nogi ma całe polepione od moczu. Słodziak absolutny. Obejmowała mnie za szyję.
Jeszcze jest przed zabiegiem. Gdyby ktoś zdecydował się dać jej dt, moznaby nie ciąć ucha.

ObrazekObrazek Kolejna słodka panienka. Wtulała się we mnie jak dzieciak.

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Wto kwi 20, 2010 14:44 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

memka pisze:
ObrazekObrazek Nieduża, śliczna kicia. Cały czas darła pynio, żeby ją pomiziać. Nogi ma całe polepione od moczu. Słodziak absolutny. Obejmowała mnie za szyję.
Jeszcze jest przed zabiegiem. Gdyby ktoś zdecydował się dać jej dt, moznaby nie ciąć ucha.

To jest Mizia, ona musi wrócić.
Natomiast te, którym Marta zrobiła zdjęcia, mogą dostać szansę.

Ps.Marta dzięki
Ps.2 mam transport, Iwona dzięki!

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 15:05 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Pisałam do Agneski:

Czy jest szansza, zebyscie ktores jutro do mnie przywiozły, a najlepiej do lecznicy, do ktorej jezdze? Zeby od razu je zdiagnozowac i leczyc? Nie wiem czy to z tych mam brać, czy kasia kogoś innego mi wynajdzie.
Mogę wziąć te:
ObrazekObrazek Kicia, jedna z najbiedniejszch. Chuda, brudna, zakatarzona. Bardzo miła.

Obrazek Obrazek Kitunia, szkielecik. Również bardzo miła.

Pewnie te dwie i nie wiem która jeszcze jest na cito. My tu jeździmy do weta: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=canf ... =1&scale=2
ale mogę je przejąć wcześniej. Potrzebuję tylko dokładną rozpiskę co i kiedy miały robione lub podawane.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Wto kwi 20, 2010 15:21 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Jeszcze jedną ważną rzecz muszę napisać, mam nadzieję, że nikogo to nie zniechęci.
Te koty są chore, to wszyscy widzą. Jaki jest stan rzeczywisty tych kotów to się okaże przy bardziej szczegółowych badaniach.
To także sprawa finansów, z naszej strony DT możemy poczęstować karmą. I tańszym leczeniem, lub lekami po cechach niższych.

Druga sprawa. Akcja odnawianie-sprzątanie.
Proponuję albo najbliższy weekend 24 kwietnia lub 8 maja.
1-2 jest impreza w Kafce, na który wybiera się JoKot (będzie można nas osobiście poznać ;) )
Komu jaki termin pasuje? Głos mają przede wszystkim kierowcy. I mężczyźni (przebudowa woliery)

Trzecia...
Czy ktoś ma na zbyciu preparaty przeciwko kleszczom? Tam są trzy psy, dwa mają swoją zagrodę. A dziś p.Magda wykręciła z nich kilkanaście kleszczy.

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 15:24 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Piszę sie wstepnie na 8 maja.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto kwi 20, 2010 15:28 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

agnezs pisze:
Pewnie te dwie i nie wiem która jeszcze jest na cito. My tu jeździmy do weta: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=canf ... =1&scale=2
ale mogę je przejąć wcześniej. Potrzebuję tylko dokładną rozpiskę co i kiedy miały robione lub podawane.

A do której jest czynna Twoja lecznica? Obawiam się, że my wystartujemy z Ursynowa dopiero w okolicach 7, jeśli się wyrobimy, przywieziemy koty pod wskazany adres.
A nie chciałabyś trójeczki?
Te które wymieniłaś +
ObrazekObrazek Kolejna słodka panienka. Wtulała się we mnie jak dzieciak

Przygotuję rozpiskę co te koty miały robione.

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 15:38 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

_kathrin pisze:A do której jest czynna Twoja lecznica?

Do 21

_kathrin pisze:A nie chciałabyś trójeczki?
Te które wymieniłaś +
ObrazekObrazek Kolejna słodka panienka. Wtulała się we mnie jak dzieciak

Przygotuję rozpiskę co te koty miały robione.

No to ja już mam komplet.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Wto kwi 20, 2010 15:39 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

agnezs :1luvu:

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Wto kwi 20, 2010 15:40 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Super :D
Dostawa zatem zostanie zrealizowana pod samą lecznicę. Dam znać gdy będziemy w pobliżu.

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 15:41 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

:P

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 15:45 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Agnezs, bylam poza netem, ciesze sie, ze w miedzyczasie sprawa juz sie rozwiazala. :-)
Dzieki za ten komplet! :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 20, 2010 15:50 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

agnezs pisze:No to ja już mam komplet.

:1luvu:
Taki jednorodny ten komplet w dodatku ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]