Trójkot birmański n° 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 20:55 Re: Trójkot birmański

Birfanka pisze:Tajemniczym Don Pedro jest Maya, czy tez raczej Maya okazala sie Don Pedrem, bo gdy Puszek umknal w panice (zorientowawszy sie, ze widze, jak wyzera cudze), po cichutku sie podkradla i zuzytkowala powstale zamieszanie w celach wlasnych, zuzytkowujac reszte chrupek :lol:

Miski sa osobno, bo naprzod Fifinka jadla karme dla kociat, a Starszaki karme dla doroslych (Puszek uwielbial wyzerac te dla kociakow, a Fifi dla doroslych :twisted: ), pozniej Fifinka dorosla do karmy dla doroslych, ale starsze zaczeley jesc karme dla seniorow (i to samo sie dzialo), potem zmienilam na Orijena i Acane i jadly to samo, ale Fifinka byla przyzwyczajona jesc w korytarzyku i ignorowala miseczke w pokoju, leciala do korytarzyka i ogladala sie na mnie wyczekujaco, ponaglajaco pomiaukujac, zreszta i tak musialam co jakis czas rozdzielac, bo Maya miala rozwolnienie po rybnej Acanie i dojadala ja Fifinka, duzym dawalam miesna, teraz musze Mayi wydzielac rybe lub mieso po odrobinie, bo jak zje wiecej, to ja znow czysci, no i troche to skomplikowane :strach: :ryk:

Teraz przy posilku z miesem lub ryba: zamykam Maye z chrupkami w pokoju, Fifi z chrupkami w korytarzyku, Puszka z ryba w lazience, Maya zje troche chrupek i ma mniej miejsca na bulimiczny atak na rybe, Puszek zawsze pol zostawia, wiec jak pojedza, to otwieram drzwi i Puszek galopuje do michy Fifinki :twisted: , sprawdzic, czy cos zostalo, Maya galopuje do lazienki wypucowac reszte ryby lub miesa, a Fifinka leci dozerac z talerza Mayi w pokoju :mrgreen:

Edit: zdjecie szablozebow :strach:
Obrazek

8O 8O 8O ja chyba musze zajrzec w paszcze moich kotkow ....rety ale szable ma Twoj ogonek
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon kwi 19, 2010 20:59 Re: Trójkot birmański

Wojtek pisze:
Birfanka pisze: :lol: :lol: Pomysl kuszący, tylko trzebaby koniecznie przewidziec skladane boczne scianki, bo nie ma szans na to, aby wszyscy czekali grzecznie z przemieszczaniem sie do sasiednich mich na koniec pierwszego dania 8)(...)

Kiedyś, dawno temu, na jakimś dworcu kolejowym widziałem taki patent w kasie. Klient od kasjerki był oddzielony szybą, pod którą była obrotowa płyta z wgłębieniem. Wkładało się do niej pieniądze, kasjerka obracał płytę, zabierała pieniądze i tą samą drogą odsyłała bilet :)
Widzialam ten patent tutaj w niektorych bankach albo kantorach, a szyby to chyba pancerne maja :lol:

Anulko, nie bez powodu nadalam mu miano Piraniusza :wink:
Dziewczyny takich wielkich zebisk nie maja, moga najwyzej zagrac Czerwonego Kapturka 8)

Zrobilam fotki runu po otwarciu drzwi, zaraz wstawie, tylko poprzerzucam :kotek:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon kwi 19, 2010 21:31 Re: Trójkot birmański

Po otwarciu drzwi Jej Wysokosc rzucila sie zwawym truchtem do lazienki,
z powodu szybkosci zdjecie jest troche zamazane 8)
Widac za to, jak jej w biegu powiewaja ogon i pantalony.
Obrazek Obrazek

8O O! A co tam Ciotka smacznego ma? Eeee nieee, to nie chrupki :o
(zwroccie uwage na mine patrzacej z daleka Fifinki, w powiekszeniu :lol: )
Obrazek Obrazek

Jak zwykle :twisted: , pewien osobnik MUSI byc zawsze w centrum wydarzen,
nawet gdy odwraca sie do nich (pozornie! :mrgreen: ) tylem.
Obrazek Obrazek

Mlask! :kotek:
(o ja niegodna, i znow kompromitujace zdjecie Cesarzowej, z jezorem, zgroza! :strach: )
Obrazek

To juz wstawie od razu Pupusza rozwalajacego sie w piwnej pozie
widac WSZYSTKIE lapki, uszy i ogon! :dance: :dance2:
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pon kwi 19, 2010 22:01 Re: Trójkot birmański

Kompletny Pupusz, no, wreszcie! :wink:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon kwi 19, 2010 22:02 Re: Trójkot birmański

:P :P :P Ojej jaka slodka poza :)))))))))) ala moj Gucio majacy wszystko gdzies;) ......zas cesarzowa....hmmmmmmmm ty jej to specjalnie robisz ! :roll:
:ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto kwi 20, 2010 7:28 Re: Trójkot birmański

Hej Trójkociku! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 20, 2010 9:21 Re: Trójkot birmański

Milego dzionka :P

anulka111

Post » Wto kwi 20, 2010 10:03 Re: Trójkot birmański

No, Maya Ci nie wybaczy tych ostatnich zdjęć :twisted: .
Z miseczkami masz wesoło :ryk: . Ja się chwilowo poddałam i oprócz mięsa wszystkie mają dietę (na szczęście tę akurat mogą), bo mimo pilnowania dranie się chyba teleportują do cudzej michy :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto kwi 20, 2010 10:10 Re: Trójkot birmański

Naprawdę niesamowite są te koty i sprytne. Muszą same sprawdzić, co podane do stołu i już. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto kwi 20, 2010 11:27 Re: Trójkot birmański

Hej wszystkim! :D

Monostra pisze:No, Maya Ci nie wybaczy tych ostatnich zdjęć :twisted: .
Tamte to pikus, beda gorsze :twisted: :mrgreen:
Obrazek

Dzis wstalam wczesniej niz zwykle, bo mialam rano lekcje jazdy.
Poniewaz otworzylam kotom drzwi przed godzina posilku, wiec nie tloczyl sie za nimi rutynowy komitet powitalny (a w talerzu jeszcze zostaly chrupki z nocy).
Pupusz spal jak wór :roll:
Obrazek

Teraz wstawie troche slodkich zdjec dla odmiany, zeby nie bylo, ze tylko kompromituje moje koty 8)

Dobry Wuj Pupusz uczynnie pomaga w toalecie Fifince, ktora potulnie sie temu poddaje :lol:
Obrazek Obrazek

I wyrzut tylnej lapki, zapewne dla rozmachu :wink:
Obrazek Obrazek

Czasem jednakze Fifinka przybiera mine jakby z lekka meczenska...
ale znosi Puszkowe zabiegi cierpliwie :kotek:
Obrazek Obrazek

Dobra Fifinka, dobra! :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Wuj mi nie umyl nogi, sama musze! :|
Obrazek Obrazek

Jak wszyscy, to wszyscy, tez sie myje, ale musze sama-skandal! :twisted:
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Wto kwi 20, 2010 11:34 Re: Trójkot birmański

No słodki wujcio i kochany. :1luvu:
Ale Birfanko, czy te mycia nie kończą się nigdy u Ciebie podgryzaniem i koty się muszą rozejść?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto kwi 20, 2010 11:47 Re: Trójkot birmański

Nie, nigdy nie dochodzi do zatargow.
Podgryzaja sie tylko w zabawie, ale to nie jest walka na serio. Tzn. przewaznie Puszek, jak sie chce bawic, to sie rozochoci i podgryza ktoras w kuper, Fifinka podejmuje gre, pokwikujac tylko jak on sie zapedzi i za mocno zlapie (ale oddaje mu z rozmachem, nauczyla sie 8) ), natomiast Cesarzowa z reguly to wkurza na maksa i sie ewakuuje klnac, plujac i prychajac (zabawa z nia moze byc WYLACZNIE wtedy, gdy ona ma ochote i do zabawy zaprasza, NIGDY odwrotnie, pospolstwo powinno czekac na zachete) :wink:
Obrazek

Birfanka

Post » Wto kwi 20, 2010 14:19 Re: Trójkot birmański

Ça alors!* 8O 8O 8O

Cesarzowa mi sie rozbestwila! 8O :twisted:

Zamknelam Puszka z kura, nasypalam chrupek Mayi, poszlam nasypac Fifince, i wracajac z lyzka natknelam sie na Cesarzowa przemykajaca sie chylkiem acz chciwie do miski Fifinki! :ryk: :ryk: :ryk:

Zawrocilam ja w pol drogi- no lèse-majesté* jak nic! :mrgreen:

*Tlumaczenia:
Ça alors!=okrzyk zdumienia, cos w rodzaju "cos podobnego!"
lèse-majesté=obraza majestatu

EDIT: Cesarzowa wlasnie drapie w drzwi i wrzeszczy, bo chce na kolanka 8)
Hmmm, nie wiem jak to okreslic, Puszek wydaje wrzaski syjamskie, a Cesarzowa jakie?????-bo w decybelach mu prawie dorownuje :twisted:
Perskie wrzaski jakos dziwnie mi brzmi... czy mozna uzyc okreslenia irańskie wrzaski ??? :roll:
Obrazek

Birfanka

Post » Wto kwi 20, 2010 18:06 Re: Trójkot birmański

:ryk: :ryk: :ryk: dzikie wrzaski moga byc .....Cesarzowa sie denerwuje widzac ,ze poddani podskakuja i zachowuja sie rubasznie ,a juz zdjecia co jej robisz.....ma prawo sie obrazic ....prosze o pelnie majestatu .....na zdjeciu :))))

anulka111

Post » Wto kwi 20, 2010 18:25 Re: Trójkot birmański

Fakt, ze to rubaszne z mojej strony nie otwierac drzwi na wrzaski Cesarzowej 8)
jednak podskakiwala ona :twisted:
do klamki, ale miala pecha, bo w tych drzwiach jest galka :mrgreen:

Dobrze, to teraz w ramach naprawy dostojnego image'u:

Cesarzowa w pelni majestatu! Obrazek

Obrazek
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]