Futrzaste i kosmate - Blanka nie chce jeść. Martwię się :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 10:20 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Nie ma tej pasty w necie. Ja ja kupilam tu w sklepie zoologicznym. Nie rozprowadzaja na Polske. W sobote wysylam do Viellemo paczke, tak ze chetni moga sie zglosic. Tylko, ze ja za duzo kasy tez nie mam. Cena normalna jest 6,99 € z odjeciem 10% promocji, ktora jeszcze mam, kosztowala by 6,30 € za tube. Moge Wam tak samo jak dla Petki zrobic propozycje, ze albo wplacicie te pieniadze + cena przesylki przez Polske od Villemo do Was, na konto czarownic, albo na leczenie Maciusia i Blanki. Ja bym wolala na leczenie futrow Villemo. Jak dacie ok, to jade jutro dwie tuby kupic. Chyba, ze ktos z Was mieszka blisko granicy i moze jechac do sklepu ktory nazywa sie Fressnapf.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto kwi 20, 2010 11:00 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Ja mogę tylko w złotych wszechpolskich wpłacic, bo eurami niestety nie dysponuję. Tylko, że na tej paście opis pewnie tylko po niemiecku, a ja niestety nie kumam :oops: Czy jakieś ogólne, uproszczone tłumaczenie możliwe ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto kwi 20, 2010 11:11 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Służę tłumaczeniem.
Żeby nie zgubić zapisałam na pulpicie

Tlumaczenie Textu od PetBalance – Catitude (Spray albo do kontaktu)

Uspokojenie i dobre samopoczucie:
"W spokoju lezy tajemnica mocy."
Jak kot mruczy, czlowiek automatycznie sie odpreza. Jak leza spiac na naszych kolanach, fruwajace nerwy sie uspokajaja. Koty ucza nas godziny odprezenia naprawde wykorzystywac. Ale co, jak kot sam tez jest nerwowy?
Nawet koty maja stres.
Dla duzo kotow ten stres zaczyna sie juz w domu: Ledwo wyciagnie sie transporter, koty sa nie do znalezienia. Koty sa zwierzeta rewirowe i nie lubia za bardzo naglych zmian. Nie ma co sie dziwic, ze w nieznanych sytuacjach ich nerwy sie szybko nadwyrezaja i nawet reaguja zakloceniem jelit. Tym zaburzeniom mozna latwo zapobiec: Po pierwsze koci przyjaciel moze swoje zwierze tak samo przyzwyczaic do transporterka jak i do jazdy samochodem.
Po drugie mozna podawac dodatkowe srdoki, ktore kotu pomoga sie odprezyc.

„Na kazde cierpienie jakies ziolko uroslo.“
W physilogicznym odzywianiu pomocnicze srodki jak chmiel i lecytyna moga dzialac uspokajajaco na rozburzone kocie samopoczucie.
Specjalne dodatkowe srodki na naturalnym skladzie moga nerwy i niepokoj po jakims czasie podawania zmiejszyc i pomoc, tak ze aksamitne lapki nawet w burzliwej sytuacji sie szybciej uspokoja.

„Koty tez zaznaczaja swoje otoczenie.“
Kotu tez zalezy na „pachnacym“ nastroju, w ktorym moze czuc sie dobrze i w ktorym moze sie odprezyc. Bo koty maja bardzo dobrze rozwiniety wech i rozpoznaja wiekszosc swojego otoczenia glownie przez zapachy. No i kot sam tez oddaje zapachy, zeby sie dobrze znalesc w swoim otoczeniu i z innymi kotami komunikowac. Jak aksamitna lapka bardzo ciasno kolo pana albo pani przejdzie, zaznacza swoje stale i znane miejsce w sposob oddawania zapachow hormonowych. Nie tylko przez nos docieraja wydzieliny zapachowe do adresata, tylko tez przez specjalna czesc ciala, ktora jest do rozpoznywania zapachow: Jakobson`sche Organ. To jest maciupenki kanalik miedzy nosem a pyszczkiem, pelny receptorow. To jest zwiazane z Limbischen System, centrum emocji. Tak mozna wytlumaczyc, ze przez uzycie zapachow takich stres bedzie zredukowany. Reacje jak slinienie, wymioty, drapanie albo siusianie moga byc przez to wykluczone.

Koci swiat do dobrego samopoczucia.
W medycynie malych zwierzat sa wydzieliny zapachowe syntetycznie produkowane i uzywane, zeby kotom zabrac bojatliwosc I stres, obojetnie czy w transporterku, w przeprowadce czy w Sylwestra albo jak nowe zwierze w domku zamieszka. PetBalance Catitude jest taka syntetyczna wydzielina. Wywoluje przy zmianach w kocim swiecie dobre samopoczucie i redukuje gwaltowne reakcje na stres. PetBalance Catitude jest rozwiniety do uzycia zewnentrzego i przez latwe uzycie w kontakcie albo jako spray do wziecia podatny na dlugie uzycie.

ProRelax – Pasta w dozowniku:

100g

Do czego sluzy?
Podpiera uspokojenie i samopoczucie kota, n. p. starch i nerwy przed wizyta u weta, przed wyjazdami albo przeprowadce.
Dzialalnosc jest tylko zwiazana z jedzeniem. Nie jest to lek!!!

Srodki dzialajace: Chmiel i Lecytyna
Dla kogo mozna uzyc?
Dla doroslych kotow. Dla kotow, ktore w pewnych sytuacjach reaguja strachem i nerwami.

Jak sie podaje?
Najlepiej pomoze, jak sie poda juz 2-3 dni przed taka wlasnie sytuacja. Pasta moze byc podana od razu z dozownika albo z palca. Przed pierwszym uzyciem wcisnac podloge dozownika troche do gory.

Polecenie dawki:
Koty otrzymuja 3 x dziennie okolo 1g pasty (1g = 1,5 cm).
Jak kot ma wiecej niz 5 kg mozna dawke podwoic
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto kwi 20, 2010 11:23 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Dzieki Petka, tez chcialam jeszcze raz zkopiowac :-) Mam te tlumaczenie tez jako Word w domu. Tylko sie nie smiej Jasdor, bo pare rzeczy tlumaczylam jak potrafilam.
PLN wystarczy kompletnie, tylko sie spytaj Kuzynki, czy by zechciala isc do poczty i wyslac :mrgreen:

SecretFire

Post » Wto kwi 20, 2010 11:42 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Patrzę jak Wy tu interesy robicie beze mnie :mrgreen:

Policzyłam co i jak...
Biorąc pod uwagę zmienny kurs euro, wysiłek mojej kuzynki i mój :wink: myślę, że uczciwą ceną będzie 35 zł za tubę razem z wysyłką.

Jak to policzyłam:

7 euro razy 3,8 (zaokrąglam cenę skupu, nie sprzedaży!) - daje prawie 27 zł
Wysyłka z 5 zł
i ze 2-3 zł za fatygę (a tak serio to dla równego rachunku)

I oczywiście czuję się jak okropny wykorzystywacz... Bo moja kuzynka za to wyłoży, a moje futra tę kasę przejedzą.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto kwi 20, 2010 11:43 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

ALLLLEEEE tłumaczenie :1luvu:
Żeby tak wet "tłumaczył" wszystko, co podaje to by była na prawdę fachowa obsługa :1luvu:
Ja sie na tę pastę piszę, tylko teraz musze troche Villemo powazelinować, co by pośredniczyła w dostawie :mrgreen:

jasdor

Post » Wto kwi 20, 2010 11:45 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

No i bez wazeliny sie obeszło, a kuzyneczka sama sie zaoferowała z pomocną fatygą :mrgreen:
Villemo napiszę na PW czy dobry nr konta mam do Ciebie :1luvu:

jasdor

Post » Wto kwi 20, 2010 11:47 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Jasdor przecież się nie pali!

A swoją fatygę wyceniłam na cenę pudełka wazeliny :ryk:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto kwi 20, 2010 11:50 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

No i proszę, to sie nazywa współpraca partnerska :piwa:

jasdor

Post » Wto kwi 20, 2010 11:56 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Kto przeje to przeje. Dluzej zostaje i tak w pracy (nadgodziny), to dlaczego maja moje futra tylko cos z tego miec (z kasy)? Twoje mi sa takie same wazne i Was jako rodzine kocham :-)
Jutro w takim razie jade do sklepu i kupuje dwie tuby tego cuda. Basica moze sie jeszcze zdecydowac, jak nie, to ktos inny albo pojdzie na pchli targ. :-) Ja uwielbiam ten sklep, tak ze fatyga jest mala :mrgreen:

SecretFire

Post » Wto kwi 20, 2010 11:58 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Heh... Ja tez uwielbiam zoologiczne markety!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto kwi 20, 2010 12:03 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Zoologiczne jak zoologiczne, ale wpusc mnie do budowlanego 8O 8O :mrgreen: Mozesz mnie tam odstawic i isc na zakupy i odebrac jak z przedszkola.

SecretFire

Post » Wto kwi 20, 2010 13:17 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

*mniam mniam* Pettit Beurre od Jutrzenki... Najnajnajlepsze herbatniki na swiecie i dzieki Agusi moge sie nimi teraz zachwycac. Inne sie moga schowac. Nawet te od Bahlsen nie lubie.

SecretFire

Post » Wto kwi 20, 2010 13:24 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Z Jutrzenką też trzeba uważać!! Nieraz są takie podróby bahlsena... A nie ma to jak stary, dobry twardy herbatnik!! Najlepsze są z serkiem waniliowym z Torunia!! :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto kwi 20, 2010 13:29 Re: Futrzaste i kosmate - znów przyjdzie maj...

Serka nie mam... Ale w joghurt maczane tez sa mniam. Wiem, takie dziwne szkolne wygladaja podobnie. Fuuuuj

SecretFire

[poprzednia][następna]