MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 16:49 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

XANN MAX OD KRÓLOWYCH *PL -BIS 3-6. Gratulacje dla Marty Ziemiańskiej

GIC HIPCIO KARODOK*PL - BOB I- Super - gratulacje dla Romana Grabary :D Ale chłopak zaszalał - brawo

Tak był wczoraj i tak jest dziś. Wspaniałe sukcesy obu kotów.
Obrazek

Atlas

Od: Pon lip 21, 2003 22:50

Post » Nie kwi 18, 2010 16:56 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Hipcio :piwa:

No i
Marto - znow zaszalalas ! Gratulacje wielkie!

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Nie kwi 18, 2010 16:57 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Gratulacje ogromne dla wszystkich :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 18, 2010 17:05 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Gratuluję wszystkim sukcesów :!: :!:
Obrazek

rafikko1

Od: Pt lis 13, 2009 3:07

Post » Nie kwi 18, 2010 17:07 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Gratulacje ! :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie kwi 18, 2010 19:52 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Oberhexe pisze:Opinie na temat organizacji wystaw zostały już wyrażone, każdy ma swoją i ma naturalnie do tego prawo. Nie sądzę jednak, by ktokolwiek miał prawo nakazywać innym sposób przeżywania smutku i straty. Organizatorzy podjęli taką, a nie inną decyzję, każdy ma prawo oceniać ją inaczej. Proszę jednak, byśmy nie narzucali innym jedynie słusznej linii postępowania.

Najwygodniej jest uciąć dyskusje na niewygodne tematy.

Dlaczego nie kończy się tak szybko dyskusji w innych sprawach. A dlaczego tak głosno robi się na forach, gdy trzeba nieść pomoc, kogoś wesprzeć, dofinansować, zorganizować... ?
Wtedy oczekuje się od innych pomocy, bo skoro mają/mogą, to niech wspierają i pomagają.

Ale gdy sytuacja odwraca się, gdy Ci, ktorzy pomagali/pamiętali/wspierali powinni być uczczeni - odchodzą w zapomnienie. Sprawy przyziemne (ekonomiczne/organizacyjne/logistyczne) stają się ważniejsze, od szeroko pojmowanego Człowieczeństwa.

Obserwuję ten wątek, widzę " ochy" i "achy" i gratulacje ....patrzę na zdjęcia z wystawy i kolejne wpisy i nie potrafię zrozumieć, czy to wszystko toczy się tego samego dnia, w tej samej chwili. Dziś jest 18 kwietnia 2010 i szkoda, że tak wielu zapomniało, czym jest Szacunek i Patriotyzm

Uczymy nasze dzieci, co oznaczają te słowa - jeśli w taki sposób, to plakać mi sie chce. Jaki dajemy im przykład ?

To ja ptrzypomnę, Tu i Teraz, że Lech Kaczynski był wybrany - Kociarzem Roku
Przypomnę, że pomagał i wspierał "kocie środowisko".
Przypomnę min figurkę kota, jaką ofiarował wraz z żoną, na Galę Światowego Dnia Kota w 2009 roku

Obrazek

stoi teraz na moim biurku, bo w ten prosty sposob chciałam i ja wesprzeć bezdomne koty.

Dziś jestem zażenowana sytuacją. Dlaczego my-kociarze, nie szanujemy ludzi, a nad najmarniejszym kocim istnieniem rozlewamy morze łez?
Dlaczego Tu, na tym forum, potrafimy zapalić dziesiątki symbolicznych świeczek, a w tej sytuacji jest ich tak mało

viewtopic.php?f=10&t=109953

Nie pojmuję tego?

PS
Pragną podziękować IRafałowi, że forum.miau ma symbol żałoby.
Pragnę podziękować zarzadowi FPL, że dało nekrolog.

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie kwi 18, 2010 20:08 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

miałam się nie odzywać ale muszę... koc-cat obydwiema rękami i podpisuję się pod tym co napisałaś
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Nie kwi 18, 2010 20:10 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Dziękujemy z Hipciem za moc gratulacji. Hipcio powtórzył w Szczecinie sukcesy Wielkiego Dziadka z roku 2006 :)
Obrazek

Ramon

Od: Nie paź 31, 2004 20:54

Post » Nie kwi 18, 2010 20:17 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Zdjęcia,zdjęcia,gdzie zdjęcia :?: :evil: :D
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Nie kwi 18, 2010 21:01 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Koc-cat ja tez podpisuje sie pod tym co napisałas

redmaine

Od: Pon mar 27, 2006 12:36

Post » Nie kwi 18, 2010 21:15 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

redmaine pisze:Koc-cat ja tez podpisuje sie pod tym co napisałas

bluecats pisze:miałam się nie odzywać ale muszę... koc-cat obydwiema rękami i podpisuję się pod tym co napisałaś

To pocieszające :!:

Forum jest miejscem do wyrażania różnych opini - brak naszych w tym miejscu i o tym czasie wskazywałoby, że "Nic się nie stało".

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie kwi 18, 2010 21:21 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Koc-cat dziękuję ci bardzo, że przerwałaś to milczenie.
Myślę dokładnie tak jak ty.
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Nie kwi 18, 2010 21:47 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

koc-cat pisze:
Oberhexe pisze:Opinie na temat organizacji wystaw zostały już wyrażone, każdy ma swoją i ma naturalnie do tego prawo. Nie sądzę jednak, by ktokolwiek miał prawo nakazywać innym sposób przeżywania smutku i straty. Organizatorzy podjęli taką, a nie inną decyzję, każdy ma prawo oceniać ją inaczej. Proszę jednak, byśmy nie narzucali innym jedynie słusznej linii postępowania.

Dlaczego nie kończy się tak szybko dyskusji w innych sprawach. A dlaczego tak głosno robi się na forach, gdy trzeba nieść pomoc, kogoś wesprzeć, dofinansować, zorganizować... ?
Wtedy oczekuje się od innych pomocy, bo skoro mają/mogą, to niech wspierają i pomagają.

Ale gdy sytuacja odwraca się, gdy Ci, ktorzy pomagali/pamiętali/wspierali powinni być uczczeni - odchodzą w zapomnienie. Sprawy przyziemne (ekonomiczne/organizacyjne/logistyczne) stają się ważniejsze, od szeroko pojmowanego Człowieczeństwa.

Obserwuję ten wątek, widzę " ochy" i "achy" i gratulacje ....patrzę na zdjęcia z wystawy i kolejne wpisy i nie potrafię zrozumieć, czy to wszystko toczy się tego samego dnia, w tej samej chwili. Dziś jest 18 kwietnia 2010 i szkoda, że tak wielu zapomniało, czym jest Szacunek i Patriotyzm

Uczymy nasze dzieci, co oznaczają te słowa - jeśli w taki sposób, to plakać mi sie chce. Jaki dajemy im przykład ?

Przypomnę min figurkę kota, jaką ofiarował wraz z żoną, na Galę Światowego Dnia Kota w 2009 roku

Obrazek

stoi teraz na moim biurku, bo w ten prosty sposob chciałam i ja wesprzeć bezdomne koty.

Dziś jestem zażenowana sytuacją. Dlaczego my-kociarze, nie szanujemy ludzi, a nad najmarniejszym kocim istnieniem rozlewamy morze łez?
Dlaczego Tu, na tym forum, potrafimy zapalić dziesiątki symbolicznych świeczek, a w tej sytuacji jest ich tak mało

Nie pojmuję tego?

PS

Przepraszam, może coś żle rozumiem , z tego co napisałaś. Jesteś zażenowana sytuacją, że odbyła się dziś wystawa i ,że ludzie cieszą się ze swoich pociech odnoszących sukcesy, w dniu w którym odbył się pogrzeb, prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Marii?
Z tego co wiem wystawa w szczecinie odbywała się w duchu poszanowania żałoby narodowej. Wczorajszym dniu zaczęła się minutą ciszy. Dzisiaj oceny sędziowskie miały się zacząć o 9 rano , by każdy mógł zdążyć na relację z pogrzebu pary prezydenckiej. Takie były założenia i nie wiem czy wszystko się skończyło, tak jak było w planach, gdyż nie mogłem uczestniczyć w dzisiejszym dniu i to nie wcale dlatego ,że był pogrzeb . Ale wiem jedno , że każdy z nas jest panem swojego sumienia i na swój sposób wyraża współczucie i smutek.
Obrazek

rafikko1

Od: Pt lis 13, 2009 3:07

Post » Nie kwi 18, 2010 22:18 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

''Każdy ma prawo przeżywać to co się stało w inny sposób. Mamy inne wartości .... i nic w tym złego. Brakuje nam tolerancji i dopóki się jej nie nauczymy będzie nam źle. Zrozumienie i poszanowanie dla przekonań czy choćby uczuć drugiego człowieka to umiejętność, której uczymy się przez całe życie.''

Sędziowanie zakończyło się zgodnie z planem.
O godzinie 14.00 Wszyscy obecni na hali uczcili pamięć tragicznie zmarłych , a na ekranie pojawiły się czarno-białe zdjęcia .
Zgromadzeni wystawcy jak również osoby towarzyszące i odwiedzajace w ciszy i skupieniu połaczyli się z Tymi którzy opłakiwali i oddawali hołd ofiarom katastrofy w Smoleńsku jak również uczestniczyli w dzisiejszej ceremonii pogrzebowej Pary Prezydenckiej w Krakowie.
Większość miała przypięte przygotowane przez organizatorów czarne wstążeczki zarówno wczoraj jak i w dniu dzisiejszym.

Osobiście jestem pełna uznania dla organizatorów działajacych pod wielką presją i tych Wszystkich wystawców którzy w ciszy i spokoju poddali swoje koty ocenie.
i za to wszystkim dziękuję

caminada

Od: Pt lip 25, 2008 10:54

Post » Nie kwi 18, 2010 22:35 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

koc-cat pisze:

Obrazek

Nie pojmuję tego?

PS

Miałam nigdy nie napisać na tym forum i być jedynie cichym czytelnikiem, ale w pewnych sytuacjach się nie da.

Dlaczego nasz naród ma tendencje do rozliczania innych-broń boże siebie-z jakiś dokonań? Jeśli nosisz żałobę, to noś ją, z dumą w sercu i szacunkiem dla zmarłych, ale dlaczego zmuszasz do tego innych? Według mnie bardziej liczy się prawdziwość intencji, a nie pokazówka.

Przypominam, że zmarły Lech Kaczyński przez całą swoją kadencję był oceniany jako najgorszy, nieudolny i niereprezentatywny prezydent. Media non stop mieszały go z błotem, naśmiewano się z jego wpadek.

I co, nagła beatyfikacja?

Bo zginął? Lecąc spełnić swój OBOWIĄZEK?

Jak już tak sobie polaczkujemy, to ja jestem oburzona NIEKONSEKWENCJĄ tych, którzy najpierw wyświęcają prezydenta, ale nie do tego stopnia, żeby się najzwyczajniej w świecie zamknąć, i pozwolić zdecydować jego RODZINIE, gdzie ma spocząć, STRONNICZOŚCIĄ mediów i większości społeczeństwa, a także nagłym wysypem jedynych sprawiedliwych, patriotów z nawiasem i gwiazdką w opisie.

To mnie bardziej oburza, niż fakt, że pewna grupa osób wyznająca takie a nie inne wartości podjęła wysiłek i przygotowała przedsięwzięcie tak pracochłonne, jak wystawa. Wykazali się większą konsekwencją niż ci rozgrzeszający każdego na siłę.

No, ale to takie normalne. W kościele modlitwa do boga, pojednanie i wspólnota, a za bramą ukamieniowanie pierwszego innowiercy.

Poza tym na wystawę wybrali się osoby, u których było to zgodne z ich sumieniem. Mieli możliwość na znak żałoby przypiąć sobie czarną wstążeczkę, uczcić zmarłych minutą ciszy. Robili to, lub nie-ich sprawa.

Inna sprawa, że frekwencja odwiedzających była najlepszym świadectwem tego, że ludzie zmęczeni są żałobą i zakłamaniem-sala była pełna. Zobacz jak niewiele było absencji.

Nie rozliczaj innych, zastanów się nad sobą, postępuj w zgodzie z własnym sumieniem i nie zmuszaj do wyznawania tych zasad innych.

xXxXxX

Od: Wto mar 13, 2007 17:56

[poprzednia][następna]