SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 17:21 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

No jest zaraźliwe i długo się leczy, zależy też jak bardzo zwierzak chory - one nie są w bardzo zaawansowanej chorobie - mają po kilka łysawych plamek więc pewnie leczenie lepiej przejdzie

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie kwi 18, 2010 17:23 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

viewtopic.php?f=20&t=110252

a może komuś piękną ceramikę śniadaniową dobrej firmy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie kwi 18, 2010 19:23 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Witam Was bardzo serdecznie.

Zacznę od tego, za ja jestem psia bardziej niz kocia (choć kot oczywiści jest w domu :lol:) i działam na dogo 8)

Wysłano mnie tutaj ponieważ poszukuje kotka, dla znajomej.

Znajoma mieszka w mieszkaniu na Krzykach, średniej wielkości, z 12 letnim dzieckiem. Chłopak jest w porządku moje psy i kot go jak najbardziej akceptują ;) rozsady, nie z tych co rzucają w koty kamieniami i ciągną za ogony. Wrażliwy fajny dzieciak. Mieli juz kiedyś kota, ale był bardzo agresywny. Są normalnymi ludźmi i oczywiście z wizytą przedadopcyjną nie będzie problemu, choć ja z nich ręczę ;)

Chcą małego kotka (przez tego agresywnego wcześniejszego), płeć obojętna, maść, tu mało oryginalnie rudy, ale sądzę, ze to nie jest warunek obowiązkowy.

Kot na wakacje i wyjazdy będzie u mnie ;) (mam nadzieje, ze mój potwór 6,5 kg go nie zje ;) )

Bardzo fajni odpowiedzialni ludzie. ;) A moja mała presja zmusza ich do adopcji kota, nie do kupna 8) .
Więc szukamy. ;)
Co jest teraz w schronie i na DT, czytam watek i powiem szczerze że nie bardzo umiem się rozeznać ;)

amensalizm

Od: Nie kwi 18, 2010 19:12

Post » Nie kwi 18, 2010 19:43 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Ogolnie w schronie sa 2 do wziecia,ale sa leczone na gdzyba obecnie. Figaro ma dwa czarne z tego co pamietam i ogolnie jest 8, 4 bardziej buro biale czarne jak pamietam, a na stronie poprzedniej sa kolejne 4 kociaki bardziej biale z łatkami burymi - ale one musza podrosnąć

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie kwi 18, 2010 20:07 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Na chwilę obecną jest sporo maluszków ale jeszcze nie do oddania. W schronie leczone - nie wiem jak będzie z wydaniem a pozostałe maleńkie , do wydania za 2-4 tyg, jak się usamodzielnią.

Niestety dzisiaj dostałam informację że GREMLINKA wraca z adopcji..... dziewczyna pechowa :cry: :cry: :cry:
Kicia super i wiem że bardzo fajnie się zaklimatyzowała... To kotka z tych namolnych które non stop by się miziały, rozmruczana i towarzyska. Niestety jej Pani dostała silnej alergii :roll: Pani miała kontakt z kotami ale tylko u kogoś.... a w domu niestety alergia nasilała się z każdym dniem :( Nie chcę jej namawiać, bo gdyby chciała to są możliwości odczulania itd. Kotka była u niej 2 tyg, jest mała ma ok 5-6 m-cy więc szybko przyzwyczai się do nowych opiekunów - zwłaszcza z jej bezproblemowym charakterem, o to się nie martwię. Wolę zabrać ją już teraz i szukać domu.

GREMLINKA szuka DS, mam nadzieję tym razem już docelowego :!: Jutro powinni ją do mnie odwieźć :(

Oto i ona :)
Obrazek Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie kwi 18, 2010 20:22 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Dubel
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 20:30 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie kwi 18, 2010 20:28 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Eh coś nie ma panienka szczęścia :( Oby w końcu los się do niej uśmiechnął. Skoro ona taka namolna i kochana to może by zaproponować tej Pani co pisała amensalizm? Wprawdzie nie jest ruda ale kto wie :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie kwi 18, 2010 20:45 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

JaEwka pisze:Eh coś nie ma panienka szczęścia :( Oby w końcu los się do niej uśmiechnął. Skoro ona taka namolna i kochana to może by zaproponować tej Pani co pisała amensalizm? Wprawdzie nie jest ruda ale kto wie :wink:

Już to zrobiłam :mrgreen: :ok:

Nowe ogłoszenia Gremlinki - zmieniłam jej imię :oops: to było pechowe :cry:
Teraz jest MEGI i szuka nowego domu :ok:
Allegro: http://www.allegro.pl/item1006722311_me ... oclaw.html

Agness78

Post » Nie kwi 18, 2010 20:59 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

To ja się zabieram też za ogłoszenia :)

Edit:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4890461 ... _domu.html

http://www.eoferty.com.pl/megi_cudowna_ ... 81410.html

Na razie dwa a jutro jeszcze dorobię :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie kwi 18, 2010 21:20 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Sprawa nie jest teraz, już, natychmiast ;)

Spokojnie mogą poczekać na kociaka. Ufam, ze się znacie. ;)

Jak u nas w schronie wygląda sprawa szczepień, odrobaczeń itd.? Tak jak z psami (wszystko w komplecie)?

Można dokonać sterylizacji w późniejszym okresie życia kociaka, na koszt schroniska, czy tylko z 40% zniżką?

Pozdrawiam ;)

amensalizm

Od: Nie kwi 18, 2010 19:12

Post » Nie kwi 18, 2010 21:24 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

JaEwka pisze:To ja się zabieram też za ogłoszenia :)

Edit:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4890461 ... _domu.html

http://www.eoferty.com.pl/megi_cudowna_ ... 81410.html

Na razie dwa a jutro jeszcze dorobię :wink:

dziękujemy :1luvu:

Agness78

Post » Nie kwi 18, 2010 21:27 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

Agness78 pisze:
JaEwka pisze:Eh coś nie ma panienka szczęścia :( Oby w końcu los się do niej uśmiechnął. Skoro ona taka namolna i kochana to może by zaproponować tej Pani co pisała amensalizm? Wprawdzie nie jest ruda ale kto wie :wink:

I tu też
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z199441758
i GW

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Nie kwi 18, 2010 21:30 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

natasza25 pisze:
Agness78 pisze:

I tu też
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z199441758
i GW

dziękuję :oops: ale macie tempo.... jeszcze nie zdążyłam zacząć ogłoszeń na innych portalach a już gotowe :mrgreen: :ok:

Agness78

Post » Nie kwi 18, 2010 22:06 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

witajcie...
przepraszam że dłuuugo nie pisałam-nawet nie miałam chwili żeby wejść na kompa;/
co do Gremlinki- mówiłam,że imię kiepskie dla tej małej:P a na poważnie...bidulinka malutka;( Aga, słuchaj, ja zapytam bo wiem że znajomi szukali kitucha, pisałam o tym na forum i z Toba gadałam, potem nie miałam czasu się tym zająć, miałaby inne koty w domu to 'odczepiłaby się' trochę do ludzi.
Co do Kity, czyli 'mojej' persiczki -staruszki-rzeczywiście stare toto, ale nawet czasem za piłeczką pogoni jeszcze:D
Poza tym..spanie na mojej poduszce szybko zamieniło się na spanie NA MNIE- no cóż...
Jest przekochana, nie wie chyba co to pazur bo nawet jak ją dręczę czesaniem i wyrywaniem wręcz kołtunów, nawet nie piśnie...chodzi za mną jak pies, czeka przy drzwiach na powrót i jest przecudowna, myślę, że byłaby cudownym kotem dla starszej osoby, bo jest wspaniałym towarzyszem- siądzie i się patrzy- można z nia tak godzinami 'gadać'. Radzi sobie z jedzeniem chociaż ma uszkodzoną szczękę. Ponieważ zostałam zrobiona w balona jeśli chodzi o strzyżenie jej w schronie ( :evil: ) Aga obiecała próbę załatwienia czegoś gdzie indziej, jak będziemy u weta to zrobimy też czyszczenie ząbków tych co zostały, bo zapachy z buziaczka są kiepściutkie i nie chcę żeby za szybko straciła te ząbki co jej zostały. Jakbyście wiedziały coś o kimś kto chciałby taką pięknisię...
pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!
a białas w schronie- CUDOWNY

ladysuzi

Od: Sob mar 06, 2010 19:34

Post » Nie kwi 18, 2010 22:11 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 77

amensalizm pisze:Witam Was bardzo serdecznie.

Zacznę od tego, za ja jestem psia bardziej niz kocia (choć kot oczywiści jest w domu :lol:) i działam na dogo 8)

Wysłano mnie tutaj ponieważ poszukuje kotka, dla znajomej.

Znajoma mieszka w mieszkaniu na Krzykach, średniej wielkości, z 12 letnim dzieckiem. Chłopak jest w porządku moje psy i kot go jak najbardziej akceptują ;) rozsady, nie z tych co rzucają w koty kamieniami i ciągną za ogony. Wrażliwy fajny dzieciak. Mieli juz kiedyś kota, ale był bardzo agresywny. Są normalnymi ludźmi i oczywiście z wizytą przedadopcyjną nie będzie problemu, choć ja z nich ręczę ;)

Chcą małego kotka (przez tego agresywnego wcześniejszego), płeć obojętna, maść, tu mało oryginalnie rudy, ale sądzę, ze to nie jest warunek obowiązkowy.

Kot na wakacje i wyjazdy będzie u mnie ;) (mam nadzieje, ze mój potwór 6,5 kg go nie zje ;) )

Bardzo fajni odpowiedzialni ludzie. ;) A moja mała presja zmusza ich do adopcji kota, nie do kupna 8) .
Więc szukamy. ;)
Co jest teraz w schronie i na DT, czytam watek i powiem szczerze że nie bardzo umiem się rozeznać ;)

Witaj! a ja oczywiście spytam najpierw co się stało z tym agresywnym kotkiem? :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]